2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΠΕΡΓΚ: «Tο γκολ στα τελευταία λεπτά δεν μας σκότωσε» (οι τραυματισμοί και η διαιτησία)

ΜΠΕΡΓΚ: «Tο γκολ στα τελευταία λεπτά δεν μας σκότωσε» (οι τραυματισμοί και η διαιτησία)

By on 10 Αυγούστου, 2021 0 388 Views

Δείτε τις δηλώσεις του Χένινγκ Μπεργκ μετά τον αγώνα απέναντι στην Φλόρα Ταλίν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Eίμαι πολύ χαρούμενος που περάσαμε, αυτό ήταν το σημαντικό. Είμαστε στους ομίλους και σε δυο βδομάδες θα μάθουμε αν θα είμαστε στο Europa League ή στο Conference League. Δεν είμαστε χαρούμενοι με τους τραυματισμούς. Έγινε μια πολύ μεγάλη ομαδική προσπάθεια. Είχαμε και απουσίες, όμως οι παίκτες μου έδειξαν νοοτροπία και χαρακτήρα, τα έδωσαν όλα.

Ένα δεύτερο γκολ τόσο αργά στο παιχνίδι θα μπορούσε να σκοτώσει πολλές ομάδες, αλλά εμάς δεν μας σκότωσε. Κάναμε προσπάθεια για 120 λεπτά, είχαμε ευκαιρίες και προκριθήκαμε στα πέναλτι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ακόμα και αν χρειάστηκαν τα πέναλτι.

Πρέπει να πω ότι νιώθουμε άτυχοι που δεν μας δόθηκε το πέναλτι, νιώθουμε άτυχοι που δεν δόθηκε το φάουλ στον Κακουλλή πριν την φάση του 2-1. Οι παίκτες μου έδειξαν ψυχραιμία και χαρακτήρα στα πέναλτι. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις, οι παίκτες μου το έκαναν.

Τώρα θα προσπαθήσουμε απέναντι στην Άντβερπ να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι μια τοπ ομάδα, θα είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ζήσαμε σήμερα και σίγουρα δεν θα είμαστε το φαβορί. Όμως είναι πολύ σημαντικό που η Ομόνοια είναι ξανά στους ομίλους».

Σε ποιες θέσεις θα προχωρήσετε σε ενίσχυση; «Δεν αλλάζει κάτι. Έχουμε τραυματισμούς και σίγουρα τώρα δεν παίζουμε με την καλύτερη δυνατή ομάδα όμως ο Νικόλας σήμερα ήταν τοπ, τοπ. Ο Γιούστε μπήκε μέσα και βοήθησε. Το ίδιο και ο Ατιέμγουεν. Θα δούμε όταν όλοι είναι έτοιμοι ότι έχουμε μια καλή ομάδα. Δεν ψάχνουμε απεγνωσμένα για πολλά πράγματα, απλά θέλουμε πίσω τους παίκτες μας. Είμαι πολύ χαρούμενος με τους νέους παίκτες. Ο Ζεύκης, ο Ασημένος μπήκαν και βοήθησαν. Τον Ασημένο τον είδα πρώτη φορά στο φιλικό με την Ολυμπιάς και τώρα μετά από λίγες προπονήσεις μαζί μας, έπαιξε σε ευρωπαϊκά προκριματικά. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Ο Κακουλλής μπήκε μέσα γιατί τραυματίστηκε ο Τσέποβιτς. Ξέρουμε ότι ο Κακουλλής μπορεί να κάνει πολλά, είναι δύσκολο για τον ίδιο γιατί ο Μάρκο είναι επίσης τοπ παίκτης. Ο Λοΐζου γίνεται ακόμα καλύτερος, έπρεπε να του δοθεί το πέναλτι. Ο Ψάλτης μπήκε και έκανε τη δουλειά. Ο Μι. έσκισε τις κάλτσες του με τόσο τρέξιμο. Είδαμε την ποιότητά του. Έχουμε μια καλή ομάδα απλά τους θέλουμε όλους πίσω».

Είπατε κάτι ιδιαίτερο στον Φαμπιάνο μετά το τελευταίο πέναλτι; «Όχι απλά τον συγχάρηκα που ήταν ξανά ένας τοπ τερματοφύλακας όπως πάντα. Ήταν λίγο άτυχος στα γκολ της Φλόρα, δεν μπόρεσε. Ξέρουμε ότι είναι ένας τοπ τερματοφύλακας, δεν είναι εύκολο να κάνεις πέναλτι απέναντί του, ούτε εγώ δεν θα το ήθελα».

Αν είχε μελετήσει για τη διαδικασία των πέναλτι αφού άνοιξε δεφτέρι μετά το τέλος της παράτασης: «Είναι το βιβλίο μου. Φυσικά δεν είμαι χαζός, είχα ετοιμάσει μια λίστα με τους εκτελεστές, και μια με τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να τελειώσουν το παιχνίδι. Στο τέλος φυσικά χρησιμοποίησα τη δεύτερη λίστα με τους εκτελεστές».