17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΜΟΝΟΙΑ:Τέλος καλό όλα καλά αλλά η συνέχεια θέλει βελτίωση και ενίσχυση!

ΟΜΟΝΟΙΑ:Τέλος καλό όλα καλά αλλά η συνέχεια θέλει βελτίωση και ενίσχυση!

By on 10 Αυγούστου, 2021 0 1172 Views

Οι απουσίες έκαναν πιο δύσκολο το έργο της Ομόνοιας στην Εσθονία όπου δεινοπάθησε κυριολεκτικά για να πάρει την πρόκριση αν και πήρε το προβάδισμα με δύο γκολ συνολικά. Εκεί που όλα έδειχναν ότι θα έκανε…περίπατο στο Ταλίν με την καλή εμφάνιση και το 1-0 μέσα στο Ταλίν, με το τέλος του ημιχρόνου, ήρθε η άλλη απόδοση, η πολύ μέτρια στην επανάληψη που έκανε την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη και σε κάποιο σημείο οι παίκτες της Ομόνοιας , άφησαν τη Φλόρα να φαντάζει σαν πολύ πιο καλή τους ομάδα.
Ήταν ιδιαίτερα προβληματική η εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο με την εστία του Φαμπιάνο να περνά πολύ δύσκολες στιγμές.
Ισορρόπησε την εικόνα του αγώνα στην παράταση, η ομάδα του Μπεργκ και κατάφερε στην διαδικασία των πέναλτι να αποφύγει το μεγάλο στραπάτσο του αποκλεισμού.


Με την συνδρομή του Φαμπιάνο, ο οποίος απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι, οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την είσοδο στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ και μαζί το πρώτο μπόνους της ΟΥΕΦΑ που είναι στα 2.9.000.000 ευρώ. Τέλος καλό όλα καλά σε αυτή την φάση αλλά…
Για να πάει όμως η ομάδα ένα βήμα πιο κάτω και συγκεκριμένα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ένας θεσμός μεγαλύτερος σε πρεστίζ αλλά και έσοδα, θα χρειαστεί να γίνει πολύ καλύτερη.
Ο επόμενος αντίπαλος ( βλέπε Αντβέρπ Βελγίου) είναι σαφώς πιο ισχυρός από τη Φλόρα Ταλίν και μέχρι την άλλη Πέμπτη που θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας στο ΓΣΠ, θα πρέπει να αλλάξει πολλά ο Χένινγκ Μπεργκ.
Το θέμα, είναι τι μπορεί να αλλάξει μέχρι τότε. Αν απέφυγε κάτι σοβαρό ο Μποτεάκ, αν επιστρέψει ο Κούσουλος και το ίδιο ο Τσέποβιτς και αν μπορέσει να κάνει ακόμα μία μεταγραφή έτοιμου παίκτη με τη δεδομένη καλύτερη ετοιμότητα του Ατιεμβέν μπορεί να έρθει η απαιτούμενη βελτίωση.
Στο Ταλίν, υπάρχει μία μεγάλη δικαιολογία. Οι πολλές και μαζεμένες σοβαρές απουσίες. Χωρίς τους Χούμποτσαν, Λέζιακς, Κούσουλο, Τσέποβιτς μειώθηκε η γνωστή δυναμική και ποιότητα της ομάδας
Όταν βγήκε και ο Μποτεάκ λόγω τραυματισμού, έγιναν ακόμα πιο δύσκολα τα δεδομένα και φάνηκε με τις κινήσεις του Μπεργκ από τον πάγκο. Ο Νορβηγός, επιστράτευσε τα πιτσιρίκια και με αυτά τα νεαρά παιδιά η Ομόνοια εξασφάλισε την πρόκριση.


Ο Ζευκής, ο Ασημένος σαν αλλαγές ο Νικόλας Παναγιώτου με πολύ καλή εμφάνιση σαν βασικός, μαζί με τους Κακουλλή, Τζιωνή και Λοίζου, έγραψαν ιστορία με την πρόκριση στους ευρωπαϊκούς ομίλους.
Σημειώνουμε επίσης την συμμετοχή του Πάρη Ψάλτη ενώ στα αξιοσημείωτα, ότι ο αρχηγός Γιόρντι Γκόμεθ, όχι μόνο έπαιξε 120 λεπτά, αλλά ,με καθαρό μυαλό ευστόχησε και στο πρώτο πέναλτι.
Βοήθησε όσο μπορούσε ο Κίκο, έκανε επίσημο ντεμπούτο ο Γιούστε και γενικά η Oμόνοια πήρε μία αγχωτική αλλά παλικαρίσια πρόκριση.
Πλέον, οι «πράσινοι» έχουν περίπου 9 μέρες για να γίνουν καλύτεροι εν όψει του επόμενου αγώνα και θα έχει ενδιαφέρον το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.
Θα γίνουν άλλες προσθήκες; Θα επιστρέψουν και ποιοι από τους απόντες; Αυτά είναι θέματα τα οποία στα επόμενα 24ωρα θα απαντηθούν.
Η διοίκηση βέβαια, έχει επιπλέον οικονομική δυνατότητα για να κινηθεί μεταγραφικά με τον Χένινγκ Μπεργκ να είναι ο αρμόδιος για το θέμα της ενίσχυσης.