5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Xωρίς VAR Ομόνοια και Ανόρθωση στην Ευρώπη

By on 15 Αυγούστου, 2021 0 292 Views

Χωρίς VAR θα δώσουν Ομόνοια και Ανόρθωση τα κρίσιμα ματς των πλέι οφ. Μάλιστα η UEFA έχει προβλέψει ότι δεν θα υπάρχει «βοήθεια βίντεο» ούτε στους ομίλους του Conference!

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προκήρυξη των διοργανώσεων, τα ματς των πλέι-οφ σε Europa League και Europa Conference League δεν θα έχουν την βοήθεια του βίντεο. Το ίδιο ισχύει και για το Goal-line technology, ενώ εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η κατάσταση στο Champions League, που προβλέπει κανονικά όλη την χρήση των τεχνολογικών μέσων από τα πλέι-οφ μέχρι και το τελευταίο φετινό σφύριγμα.

Εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο ακόμα: Το Europa League θα προσθέσει VAR και GLT από την φάση των ομίλων, όμως το Europa Conference League θα λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά.

Σύμφωνα με την παραπάνω φωτογραφία, το VAR (μαζί με το EPTS) θα χρησιμοποιηθεί μόνο στον τελικό, ενώ δεν θα δούμε καθόλου το Goal-line technology! Με λίγα λόγια, οι σύλλογοι που θα αγωνιστούν στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA θα… επιστρέψουν, έστω και για λίγο, στην εποχή πριν την είσοδο της τεχνολογίας στα γήπεδα.

Πολλές ομάδες στηρίζονται στο ενδεχόμενο μίας πρόκρισης ή μίας καλής πορείας στο Europa League ή στο Europa Conference League και θα ήταν σίγουρα προτιμότερο να είναι διαθέσιμα όλα τα τεχνολογικά μέσα που μπήκαν στη ζωή του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια. Έτσι, θα μπορούσε για παράδειγμα να αποφευχθεί κάποιο διαιτητικό λάθος, το οποίο με την σειρά του θα κόστιζε κάτι παραπάνω από ένα απλό ευρωπαϊκό εισιτήριο…

sdna.gr