6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κυρία στο Ισραήλ η Ανόρθωση και παίζει την πρόκριση στην έδα της(0-0)

Κυρία στο Ισραήλ η Ανόρθωση και παίζει την πρόκριση στην έδα της(0-0)

By on 19 Αυγούστου, 2021 0 356 Views

Πήρε αυτό που ήθελε η Ανόρθωση στο Ισραήλ.Με μια καλή εμφάνιση στην άμυνα Aνόρθωσης στην πρώτη αναμέτρηση με την Χάποελ Μπερ Σεβά για τη φάση των πλέι-οφς του Europa Conference League εξασφάλισε ισοπαλία 0-0 που της δίνει το διακίωμα να ελπίζει στη πρόκριση στην έδρα της αφού η Νπερ Σεβά δεν έδειξε να είναι ακτύπητος αντίπαλος.. 

Η ομάδα της Αμμοχώστου είχε τις ευκαιρίες της, όπως τις είχαν και οι γηπεδούχοι, επέλεξαν όμως να κρατήσουν καλύτερα το μηδέν παθητικό και πλέον θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση των ομίλων της διοργάνωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε μία εβδομάδα.

Η ομάδα της Αμμοχώστου παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη σε σχέση με τον εκτός έδρας αγώνα που έδωσε με την Ραπίντ και την άλλη εβδομάδα θέλει τη νίκη στη Λάρνακα για να πάρει θέση στους ομίλους του Conference League.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Μπερ Σεβά προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της με την Ανόρθωση να δίνει βαρύτητα στην ανασταλτική της λειτουργία.

Η ομάδα του Ισραήλ είχε κάποιες καλές ευκαιρίες, με τον Λόρια να έχει επιτυχημένες επεμβάσεις και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του.

Όσο περνούσε η ώρα η Ανόρθωση κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, με τον Ντέλετιτς να είναι η κύρια πηγή κινδύνου από πλευράς η Ανόρθωσης.

Μάλιστα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Σέρβος είχε τεράστια ευκαιρία όταν από πολύ κοντά έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να μπουν πιο απαιτητικά άλλα άφηναν κενούς χώρους στην άμυνά τους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι παίχτες της Ανόρθωσης.

Η πρώτη ευκαιρία για την Ανόρθωση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 60’ με μακρινό φάουλ του Λάζαρου που απομάκρυνε ο Αρούς.

Στο 70’ λίγο έλειψε η Ανόρθωση να ανοίξει το σκορ με αυτογκόλ, όταν μετά από γύρισμα του Χριστοφή από τα δεξιά, αμυντικός της Μπερ Σεβά έβαλε το πόδι του με τη μπάλα να παίρνει παράξενη τροχιά και να φεύγει μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Οσό κοντεύαμε προς το τέλος, οι Ισραηλινοί κέρδιζαν μέτρα και είχαμ ε κάποιες ευκαιρίες, με τα περισσότερα σουτ όμως που επιχείρησαν να φεύγουν πάνω από τα δοκάρια.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια με κάποιες αλλαγές του προσπάθησε και τα κατάφερε να κλείσει τους χώρους, αλλά η ομάδα της Αμμοχώστου δυσκολευόταν να βγει σωστά μπροστά με την αποχώρηση των Λάζαρου,Λάφερτι,Ντέλετιτς και Πόποβιτς.Ωστόσο αυτό που ήθρλε η Ανόρθωση ήταν να μην δεχθεί γκολ και αμυντικά τα πήγε καλά στα τελευταία στάδια του αγώνα όπου δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να μπουν απειλητικά στην περιοχή.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με την Ανόρθωση την άλλη εβδομάδα στο Αντώνης Παπαδόπουλος να θέλει την πρόκριση για τους ομίλους του Conference League.

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Ρόνι Λέβι):Αρούς, Αμπέντ, Τίμπι, Βίτορ, Ελχαμέντ, Μπαρέιρο, Πετρούτσι (73′ Γιοσεφί), Σαφούρι (59′ Ακολάτσε), Μίχα (83′  Γκορντάνα), Ανσάχ (83′ Ασπρίγια), Ζεχεζκέλ (73′ Σέχτερ)

Στον πάγκο: Ελιάσι, Κελτζένς, Σέχτερ, Σόλομον, Ακολάτσε, Γιοσέφι. Μαντμόν, Γκορντάνα, Νταντία, Ασπρίλια, Χατουέλ, Σχβίρο

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Αραγιούρι, Ρισβάνης, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (57΄ Αντωνιάδης), Πόποβιτς (75΄ Ελουντού), Ντέλετιτς (67΄ Χριστοφή), Χριστοδουλόπουλος (75΄ Χρυσοστόμου), Λάφερτι (57΄ Ρουσιάς)

Στον πάγκο: Τζουρ, Ελουντού, Ιωάννου, Μπουσουλάτζιτς, Αβραάμ, Κορρέα, Χριστοφή, Αντωνιάδης, Ρουσιάς, Χρυσοστόμου, Καλτσάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: — / 37′ Αραγιούρι, 45′ Χουσμπάουερ, 70′ Λόρια, 79′ Χρυσοστόμου

ΓΗΠΕΔΟ: Turner Stadium

ΘΕΑΤΕΣ: 8.000 περίπου

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Ιrfan Peljto (Βοσνία)

Βοηθοί Διαιτητές: Damir Lazić, Goran Dujak (Βοσνία)

Τέταρτος Διαιτητής: Αdmir Sehovic