5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σούπερ Λοίζου,σπουδαία νίκη (4-2)η Ομόνοια και βλέπει τους ομίλους του Europa League

Σούπερ Λοίζου,σπουδαία νίκη (4-2)η Ομόνοια και βλέπει τους ομίλους του Europa League

By on 19 Αυγούστου, 2021 0 308 Views

Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, η Oμόνοια νίκησε με 4-2 την Αντβέρπ στο ΓΣΠ, στο πρώτο μεταξύ τους ραντεβού για τα πλέι οφ του Europa League. Οι «πράσινοι» πήραν γερό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού που θα γίνει σε μια βδομάδα στο Βέλγιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ήταν ο Λοΐζος Λοΐζου, ο οποίος πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ στο 43΄ και στο 55΄. Εξαιρετικός και ο Κακουλλής, ο οποίος βρήκε δίχτυα στο 43΄, με τον Ατιεμβέν να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 84΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Για τους Βέλγους σκόραραν οι Μπένσον στο 26΄ και Μιγιόσι στο 62΄.

Αν και οι Βέλγοι πήραν το προβάδισμα στο 26΄, η Ομόνοια έφερε τούμπα το ματς με τους Λοίζου, Κακουλή και Ιγιαγί.

Ο αγώνας:

Από το πρώτο λεπτό ο αγώνα είχε πολύ καλό ρυθμό και οι Βέλγοι δημιούργησαν την πρώτη προϋπόθεση, με την άμυνα της Ομόνοιας να αποκρούει.

Στο 7΄ο Παπουλής έβγαλε την Ομόνοιας στην αντεπίθεση, μοίρασε στον Κακουλή που μπήκε στην περιοχή, τελείωσε την φάση όμως το πλασέ του δεν ανησύχησε τον Μπιτέζ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι ρόλοι των δύο αντιστράφηκαν, ο Παπουλής έκανε το τελείωμα με την μπάλα να κτυπά στο αριστερό δοκάρι των Βέλγων.

Η Αντβερπ απάντησε με ένα σου του Μπαλικβίσια στο 12΄με τον Φαμπιάνο να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 26΄οι Βέλγοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Μπενσον, μετά την σέντρα του Μπαλικβίσια.

Ο Παπουλής στο 39΄με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπιζέτ.

Η ισοφάριση για την Ομόνοια ήρθε στο 43΄με τον Λοίζου. Ο Κακουλής έκλεψε την μπάλα, μοίρασε στον νεαρό άσσο που κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα για το 1-1.

Δεύτερο ημίχρονο

Με γκολ για την Ομόνοια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο αφού στο 48΄ο Κακουλής με βολέ μέσα από την περιοχή νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπατίζ.

Στο 56΄ο Λοίζου με δεύτερο προσωπικό γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και έβαλε φωτιά στο «Γ.Σ.Π».

Η απάντηση των Βέλγων ήρθε άμεσα με τον Μιγιόσι να μειώνει σε 3-2 στο 62‘, λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα.

Στο 64΄ο Έγκεστάιν βρέθηκε μία ανάσα από το 3-3 όμως ο Παναγιώτου με αυτοθυσία έβγαλε την άμυνα και κράτησε το προβάδισμα για την Ομόνοια.

Οι Βέλγοι από εκεί και πέρα πίεσαν, έψαξαν το γκολ όμως η Ομόνοια με τον Ιγιαγί στο 82΄κέρδισε πέναλτι.Στη φάση την παράβαση την έκανε ο τερματοφύλακας αλλά ο διαιτητής έδειξε κ΄λιτρινη στον αμυντικό που έκανε τάκλιν και βρήκε την μπάλα για να κάνει την ανατροπή ο τερματοφύλακας

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, δεν αστόχησε γράφοντας το τελικό 4-2.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Παναγιώτου, Λέζιακς, Μπασιρού (81΄ Ψάλτης), Ντίσκερουντ (77΄ Ζαχαρίου), Γκόμεθ, Παπουλής (81΄ Ντούρις), Λοΐζου (73΄ Τζιωνής), Κακουλλής (73΄ Ατιεμβέν)

Στον πάγκο: Παναγή, Χοράτσκα, Κίκο, Γιούστε, Χαραλάμπους, Σάββα, Ασημένος

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπριάν Πρίσκε): Μπουτές, Μπατάιγ (77΄ Αουρέλιο), Ένχελς (77΄ Σεκ), Ντε Λάετ, Βάινς, Γιουσούφ, Βερστρέτ, Γκέρκενς (60΄ Μιγιόσι), Μπένσον (60΄ Ναϊγκολάν), Μπαλικβισά, Έγκεσταϊν

Στον πάγκο: Ντε Γουλφ, Ματίας, Κιρινέν, Βαν Ντεν Μπος, Σουσί, Βερστρέτ, Αρούν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκέρκενς, Μιγιόσι, Σεκ

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ

ΘΕΑΤΕΣ: 8.000