28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Γιουβέντους – Ρόμα 1-0: Επιτέλους… Κυρία

Γιουβέντους – Ρόμα 1-0: Επιτέλους… Κυρία

By on 17 Οκτωβρίου, 2021 0 492 Views

Η Γιουβέντους πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο σε ντέρμπι την φετινή σεζόν και χάρη στη νίκη 1-0 απέναντι στη Ρόμα πλησίασε επιτέλους σε απόσταση βολής από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Η αρχή της σεζόν δεν ήταν καθόλου καλή. Παρά την επιστροφή του δικού της Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο, η Γιουβέντους δεινοπαθούσε απέναντι σε βατούς και… δυνατούς αντιπάλους σε σημείο που έφτασε να φιγουράρει μέχρι και στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως έχει αρχίσει επιτέλους η αναμενόμενη ανασυγκρότηση. Το μεγάλο crush test μάλιστα απέναντι στη Ρόμα επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, με την Γιουβέντους να παίρνει την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι (1-0), να χτίζει σταδιακά… ταπεινό για το βεληνεκές της σερί και παράλληλα να θέτει ηχηρό «στοπ» στην ανάβαση των «Τζιαλορόσι» προς την πρώτη τριάδα.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Προβάδισμα με καραμπόλα και… τείχος Σέζνι

Εκείνη πάντως που μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση ήταν η Ρόμα που ήθελε να πιάσει στον… ύπνο την άμυνα της Γιουβέντους και απείλησε πρώτη με την καρφωτή κεφαλιά του Μαντσίνι που εξουδετέρωσε ο Σέζνι (6΄). Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η Γιουβέντους κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη βοήθεια βέβαια και της… Θεάς τύχης. Ο Μπετανκούρ πήρε την κεφαλιά σε πρώτο χρόνο με τη μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι του Κεν και να καταλήγει στα δίχτυα, με τους Ρωμαίους να μην μπορούν να πιστέψουν στην ατυχία τους.

Το γκολ έδωσε αέρα αυτοπεποίθησης στους γηπεδούχους που άρχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα με περισσότερη σιγουριά και να φτάνουν με απειλητικές διαθέσεις έξω από τα καρέ του Ρούι Πατρίσιο. Οι επιθετικές ορέξεις όμως των Μπιανκονέρι του έκαναν πιο ευάλωτους ανασταλτικά με τον Έμπραχαμ να κινείται σε πολλές περιπτώσεις κάθετα ανάμεσα στα στόπερ παραμονεύοντας για την κατάλληλη ευκαιρία. Από μια τέτοια στιγμή προήλθε και το πέναλτι που κέρδισε η Ρόμα, με τον Ντανίλο να προβαίνει σε παράβαση εντός περιοχής και τους Τζιαλορόσι να σκοράρουν στην εξέλιξη της φάσης, η οποία όμως θεωρήθηκε μη γενόμενη από τον ρέφερι. Παρόλα αυτά ο Σέζνι νίκησε τον Βερετού από την άσπρη βούλα και κράτησε ανέπαφη την εστία του, με τον άσο των φιλοξενούμενων να χάνει για πρώτη φορά πέναλτι με τη φανέλα της Ρόμα (13/14 εύστοχες εκτελέσεις).

Άντεξε στην πίεση

Τρία λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο πάντως, η Γιουβέντους θα μπορούσε να χαλυβδώσει τις βάσεις για τη νίκη της, όμως ο Κεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πατρίσιο από θέση βολής. Το καμπανάκι ξύπνησε τους Ρωμαίους που συνειδητοποίησαν πως δεν είχαν πολλά περιθώρια για λάθη και σταδιακά κέρδισαν μέτρα και κατοχή, με τον Μουρίνιο να… ωρύεται στους παίκτες του για να εκμεταλλευτούν τα κενά που άφηνε η Γιουβέντους ανάμεσα στις γραμμές της. Εκείνη πάντως που απείλησε για δεύτερη φορά ήταν η Γηραιά Κυρία, με το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Μπερναντέσκι να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πατρίσιο.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βερετού να πιάσει ασύλληπτο curler μακριά από την περιοχή, με την κατάληξη όμως να είναι παρόμοια με του Μπερναντέσκι. Ο Αλέγκρι κατάλαβε πως πλέον είχε έρθει η ώρα των αλλαγών και έριξε στη μάχη τους Μοράτα – Κιέζα οι οποίοι πίεζαν τη μεσαία γραμμή της Ρόμα χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Οι Τζιαλορόσι παρέμεναν ψηλά, είχαν στρατοπεδεύσει έξω από τα αντίπαλα καρέ όμως οι βετεράνοι Κιελίνι – Μπονούτσι ήξεραν το έργο και τον τρόπο για να διαφυλάξουν το σκορ, χαρίζοντας την δέκατη σερί εντός έδρας νίκη στους «Μπιανκονέρι».

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντε Σίλιο, Μπετανκούρ, Λοκατέλι, Μπερναντέσκι (76΄Αρτούρ), Κουαδράδο, Κεν (71΄Κουλουσέφσκι), Κιέζα (71΄ Μοράτα)

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρούι Πατρίτσιο , Βίνα, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Βερετού (81΄Σομουρόντοβ), Κριστάντε, Τζανιόλο (26΄Ελ Σαράουϊ), Πελεγκρίνι, Μιχιταριάν, Έιμπραχαμ