27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-1: Το άστρο του Φατί την έστειλε στο -2 από Ρεάλ, Ατλέτικο

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-1: Το άστρο του Φατί την έστειλε στο -2 από Ρεάλ, Ατλέτικο

By on 17 Οκτωβρίου, 2021 0 488 Views

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 3-1: Το άστρο του Φατί την έστειλε στο -2 από Ρεάλ, Ατλέτικο (vid)

Στην επιστροφή του στην αρχική 11άδα μετά από 11 μήνες, ο Άνσου Φατί «έλαμψε» με γκολάρα και κερδισμένο πέναλτι που έκανε γκολ ο Ντεπάι, σπρώχνοντας τη Μπαρτσελόνα σε μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια (3-1) που την έστειλε στο -2 από Ρεάλ και Ατλέτικο. Ντεμπούτο ο Αγουέρο.

Kάθε παιχνίδι της Μπαρτσελόνα είναι μία μικρή περιπέτεια. Ένα ταξίδι στο άγνωστο. Χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά, ώστε η Βαλένθια να βρει το 0-1 με εκπληκτικό τέρμα του Γκαγιά και να βοηθήσει ώστε να ξεκινήσουν οι μουρμούρες.

Ωστόσο, αυτές σταμάτησαν πολύ γρήγορα. Ένα εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ παγκόσμιας κλάσης του Ανσού Φάτι έφερε άμεσα το 1-1 (13’) και έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην Μπαρτσελόνα για μία ανατροπή ηθικού μία εβδομάδα πριν το clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο Γκέδες σε δύο στιγμές (23’, 25’) απείλησε με νέο στραπάτσο, όμως ήταν φανερό ότι αυτό δεν ήταν το βράδυ της Βαλένθια. Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκαγιά στον Φάτι, έδωσε την ευκαιρία στον Μέμφις να κάνει το 2-1 (41’), που αποτέλεσε μαξιλαράκι ασφαλείας.

Κι αυτό γιατί οι νυχτερίδες στην επανάληψη δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ο Κάρλος Σολέρ σημάδεψε το δοκάρι (53’), ενώ ο ντεφορμέ φέτος Τερ Στέγκεν ήταν για πρώτη φορά φέτος καθοριστικός με δύο σημαντικές επεμβάσεις σε προσπάθειες από Γκέδες (57’) και Σολέρ (79’).

Η Βαλένθια απέτυχε να φτάσει στην ισοφάριση και μοιραία έδωσε μέτρα, δεχόμενη και τρίτο τέρμα από τον Κοουτίνιο (85’, 3-1), σε μία νίκη που φέρνει την Μπαρτσελόνα στο -5 από την κορυφή, αλλά και με παιχνίδι λιγότερο, σε ένα τρελό πρωτάθλημα με πολύ ευμετάβλητες ισορροπίες.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (71’ Μινγκέθα), Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Γκάβι (71’ Νίκο), Ντεστ (87’ Αγουέρο), Ντεπάι, Φατί (59’ Κουτίνιο)

Βαλένθια (Χοσέ Μπορδαλάς): Σίλεσεν, Φουλκιέ (74’ Μούσα), Γκάμπριελ, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Γκιγιαμόν, Σολέρ, Βας, Γκόμες, Ντούρο (60’ Αντρέ), Γκέδες (74’ Τσερίσεβ)