18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • KAΛΤΣΑΣ:Θέλω πολύ να τελειώσω την καριέρα μου στην Ανόρθωση.Και φέτος τίτλο

KAΛΤΣΑΣ:Θέλω πολύ να τελειώσω την καριέρα μου στην Ανόρθωση.Και φέτος τίτλο

By on 19 Οκτωβρίου, 2021 0 1717 Views

Καλεσμένος στην εκπομπή της Cablenet «ΑΝΟλα στη φόρα»  ήταν ο Νίκος Καλτσάς. 

Ο 31χρονος Ελλαδίτης μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στην φετινή πορεία της ομάδας, την κατάκτηση του κυπέλλου στο συμβόλαιό του που λήγει και άλλα πολλά. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε…

Για την ήττα από την ΑΕΛ: «Δεχθήκαμε δύο γκολ από δικά μας λάθη. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, είχαμε πολλές τελικές, δεν τις αξιοποιήσαμε και χάσαμε. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό, να συνεχίσουμε, και τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα πέντε ματς να τα διορθώσουμε για να μπορέσουμε να μην τα ξανακάνουμε και να κερδίζουμε».

Για τη διαφορά στις εμφανίσεις εντός και εκτός: «Δεν είναι τόσο αυτό όσο η συγκέντρωση που έχουμε στα εκτός έδρας. Και με τον Άρη, ενώ δεν ξεκινήσαμε καλά στο υπόλοιπο διάστημα ήμασταν καλοί. Όπως και με την ΑΕΛ. Πρέπει να διορθώσουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια και να μην μας νοιάζει τόσο το να παίξουμε καλά όσο οι τρεις πόντοι».

Για τους στόχους της Ανόρθωσης: «Οι στόχοι πάντα είναι μεγάλοι. Πάει και για τους δύο τίτλους, πρωτάθλημα και κύπελλο κι εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Έχουμε και την Ευρώπη που δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά θεωρώ οι στόχοι είναι οι δύο τίτλοι».

Για την πίεση: «Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Η ομάδα δούλεψε και το καλοκαίρι και συνεχίζει να δουλεύει για να ανταπεξέλθει. Θεωρώ πως μέχρι τώρα μπορούμε και τα καταφέρνουμε γιατί το αποδείξαμε μετά το Βέλγιο που παίξαμε ντέρμπι και κερδίσαμε τον ΑΠΟΕΛ με ανατροπή. Έχουμε τις δυνατότητες».

Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: «Οι μικρές ομάδες έχουν πάρει μεγάλους παίκτες, αυτό είναι αρκετά καλό για το πρωτάθλημα που υπάρχει ανταγωνισμός, ανεβαίνει το επίπεδο και γίνονται πιο δυνατές και οι μεγάλες ομάδες».

Για τον κόσμο: «Είναι θετικό που είναι πάντα δίπλα μας όπου παίζουμε, έδειξε ότι είναι δίπλα μας, ακόμη και στο Βέλγιο. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε για να είναι χαρούμενοι. Υπάρχει εκτίμηση από τον κόσμο στο πρόσωπό που, το αντιλαμβάνομαι και προσπαθώ να δίνω το 100%».

Για το κλίμα στην ομάδα: «Είναι πολύ καλό, υπάρχει χαρά, υγεία. Πρέπει να δείξουμε σαν ομάδα πόσο καλή και δυνατή ομάδα είμαστε».

Για τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του: «Με όλα τα παιδιά έχω καλή σχέση. Δέθηκα κυρίως με τους Κύπριους και τους Ελλαδίτες αλλά με όλα τα παιδιά είμαι κοντά».

Για την πορεία στους ομίλους: «Βάσει αποτελεσμάτων πιστεύω ότι δεν είναι θετική, χάσαμε δύο παιχνίδια αλλά πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια να μπεις σε μια τέτοια διοργάνωση, έστω και σε αυτή που μας δόθηκε η ευκαιρία, είναι πολύ σημαντικό και για για την ομάδα και για τον κόσμο». 

Για το αν πιστεύει πως η Ανόρθωση έχει ελπίδες: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μας έμειναν τέσσερα, με τη Φλόρα την Πέμπτη θεωρώ πρέπει να κερδίσουμε και μετά πάνω σε αυτό να κτίσουμε και νίκες για τα υπόλοιπα που έρχονται, όχι μόνο στα ευρωπαϊκά, και του πρωταθλήματος».

Για το ότι είναι σταθερός στις ομάδες του και δεν κάνει συχνές αλλαγές: «Δεν έχω κάνει πολλές αλλαγές, θεωρώ πως είναι καλό να είσαι με μια ομάδα πολύ καιρό, δένεσαι και για αυτό πιστεύω ότι έμεινα και εδώ πέρα. Προσπαθώ να είμαι καλός στο γήπεδο, και στους αγώνες και στις προπονήσεις και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Για τον πώς νιώθει στον τρίτο του χρόνο στην Ανόρθωση: «Είμαι πολύ καλά στην Ανόρθωση, είναι η τρίτη μου χρονιά εδώ πέρα. Η πρώτη ήταν αρκετά καλή, η δεύτερη συνδυάστηκε με έναν τίτλο, η τρίτη είμαστε στην αρχή ακόμα, πιστεύω θα καταφέρουμε να πάρουμε κάποιον τίτλο, γιατί όχι και τους δύο. Να τελειώσει το συμβόλαιό μου που τελειώνει με ένα καλό τελείωμα που λέμε».

Για τη λήξη του συμβολαίου του και αν θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Ανόρθωση: «Θα ήταν καλό να τελειώσω την καριέρα μου στην Ανόρθωση αλλά πιστεύω είναι πολύ μελλοντικό αυτό. Τώρα ξεκίνησε το πρωτάθλημα, είμαστε στον Νοέμβριο. Θα το ήθελα πολύ αλλά δεν είναι το δικό μου το θέλω είναι και το τι θέλει η ομάδα».

Για το ότι χρησιμοποιείται και στο άκρο της άμυνας: «Ήταν μια απόφαση του προπονητή, μπορεί να μην είναι η θέση μου αυτή αλλά εφόσον ο προπονητής επιλέγει να παίξω σε αυτή τη θέση προσπαθώ από την πλευρά μου να βοηθήσω την ομάδα και να δώσω το 100% για την ομάδα και να βοηθήσω και τον προπονητή γιατί είχαμε μια ατυχία με τον Χοφχανές οπότε από πλευράς μου προσπαθώ να ανταπεξέλθω σε αυτή τη θέση».

Για το πού βρίσκει την ενέργεια και την αποδοτικότητά του: «Μέσω των προπονήσεων βγαίνει αυτό και πιστεύω βγαίνει και στον αγώνα».

Για τις καλές και κακές στιγμές και τι κρατά αυτά τα τρία χρόνια: «Υπάρχουν πάντα και καλές και κακές στιγμές. Κακή ήταν που κάναμε πέρσι κοιλιά στο πρωτάθλημα και ενώ μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε κάναμε κοιλία και το χάσαμε. Καλή κρατάω ότι καταφέραμε στο τέλος κα ιπήραμε το κύπελλο μετά από πολλά χρόνια. Την πρώτη χρονιά δεν τη βάζω γιατί διακόπηκε».

Για τη σχέση του με τον Κετσπάγια: «Είναι μια καλή σχέση, επαγγελματική σχέση. Ό,τι μου ζητήσει προσπαθώ να το κάνω. Είμαι τρία χρόνια κοντά του, θεωρώ είμαστε πολύ κοντά».

Για τη διοίκηση: «Η διοίκηση έχει σταθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα όλο τον καιρό, και τα 2,5 χρόνια που είμαι εδώ, είναι πολύ κοντά μας , δεν μας έχουν αφήσει καμία στιγμή. Προσπαθούν ό,τι ζητάμε να το έχουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να έχουμε κάτι άλλο, να συνεχίσουμε και πιστεύω θα είναι και στη συνέχεια μαζί μας».

Για τη σημαντικότερη επιτυχία του στην καριέρα του: «Η κατάκτηση του κυπέλλου με την Ανόρθωση. Είναι ο πρώτος μου τίτλος».

Αν είχε παρακολουήσει τις δύο μεγάλες επιτυχίες, την πρόκριση επί της Τραμπζονσπόρ και την είσοδο στο Champions League: «Έχω δει βίντεο. Πιστεύω και τα δύο γεγονότα είναι πολύ σημαντικά, δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει Τραμπζονσπόρ ή Champions League».