13 Μαΐου, 2024
  • 13 Μαΐου, 2024

Δραματικό Χ για Δόξα-ΑΠΟΕΛ(2-2)με πολλές φάσεις

By on 30 Οκτωβρίου, 2021 0 1125 Views

Δραματική ισοπαλία 2-2 στο Μακάρειο μεταξύ Δόξας και ΑΠΟΕΛ έπειτα από ένα συγκλονιστικό  αγώνα. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή προηγήθηκε στο 15′ με τον Σάβιτς, όμως η Δόξα το ανάτρεψε με δύο δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους Σαντίκ στο 29′ και Μπαλντέ στο 44′. Το ΑΠΟΕΛ πίεσε στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισε στο 85′ με αυτογκόλ του Τιτζανί. Με το τελικό σφύριγμα οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε πιο επιθετικό στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 15′ με κεφαλιά του Σάβιτς. Ήταν το κόρνερ του Θεοδώρου, ο Σέρβος έπιασε την δυνατή κεφαλιά που προσέκρουσε στο δοκάρι και έσκασε στο έδαφος. Η φάση ελέγχτηκε στο VAR για το αν πέρασε ολόκληρη η μπάλα την γραμμή και το γκολ μέτρησε

Στο 29′ η Δόξα ισοφάρισε με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Σαντίκ. Η παράβαση δόθηκε για μαρκάρισμα του Βινίσιους στον Μπαλντέ. Εντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ότι δεν υπήρχε παράβαση. Η φάση ελέγχτηκε στο VAR που επικύρωσε την απόφαση αφού ο Βινίσους (αντίκρυσε και κίτρινη) έκανε παράβαση στον παίκτη της Δόξας.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει όμως η Δόξα αιφνιδίασε στο 44′ με ωραίο γκολ του Μπαλντέ με ατομική προσπάθεια. Μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα αιφνιδιάζοντας τον Σκουφέτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο που διεξήχθη κάτω από βροχή, το ΑΠΟΕΛ διατήρησε την μπάλα στην κατοχή του και προσπάθησε να πιέσει την άμυνα της Δόξας, που έπαιξε πιο συντηρητικά. Στο 64′ σκόραρε ο Σόουζα όμως το γκολ ακυρώθηκε από το VAR καθώς καταλογίστηκε ως οφσάιντ ο Κβιλιτάϊα στο ξεκίνημα της φάσης και όπως φάνηκε στη γραμμή του VAR ήταν ελάχιστα μπροστά.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, το ΑΠΟΕΛ πίεζε περισσότερο και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 76′ με την κεφαλιά του Σάβιτς που πέρασε μόλις έξω. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με το ΑΠΟΕΛ να ισοφαρίζει με αυτογκόλ του Τιτζανί στο 85΄ και να πιέζει για το τρίτο γκολ, όμως η Δόξα κράτησε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το νικητήριο γκολ…Με βάση την εικόνα του αγώνα το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που μπορούσε να πάρει τη νίκη αφού πίεσε έντονα την Δόξα αν και οι κλασσικές ευκαιρίες ήταν λίγες αλλά η Δόξα πάλεψε και πήρε το θετικό αποτέλεσμα που ήθελε αν και στο φινάλε μπορούσε να κλέψει τη νίκη.Το ΑΠΟΕΛ είχε και πολλές απουσίες και με όλα τα δεδομένα ήταν πολύ καλή η εμφάνιση έστω και αν δεν πήρε το τρίποντο.

ΔΟΞΑ (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Αντενόν, Στυλιανού (71′ Τιντζιανί), Καραμανώλης (35′ Κοβάσεβιτς), Ασαμόα, Λαφράνς, Μπαλντέ (84′ Σάσι), Αντάμοβιτς (71′ Καλλής), Τραϊτσέφκι, Μέσκα, Σαντίκ.
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Μπένι, Τιντζιανί, Ολιβέιρα, Κοβάσεβιτς, Χριστοφή, Βασιλείου, Καλλής, Σάσι.
AΠΟΕΛ(Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Καρώ, Σάβιτς, Βινίσιους, Σόουζα, Λουντέμο, Θεοδώρου (52′ Ντιαβαρά), Σαμπάλα, Νατέλ (76′ Κατσαντώνης), Ντονγκαλά (76′ Εφραίμ), Κβιλιτάια.
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Εφραίμ, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Ντιαβαρά, Γουΐλερ, Γεωργίου, Βρόντης, Κούτσακος, Φενερίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαλντέ, Σαντίκ, Στυλιανού, Μέσκα, Κοβάσεβιτς, Τραϊτσέφσκι (3η) / Βινίσιους, Σάβιτς, Θεοδώρου, Νατέλ.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2500
ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Σαντίκ (πέν.), 44΄  Μπαλντέ / 15′ Σάβιτς, 85′ Τιντζιανί (αυτογκόλ)

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Azevedo Malheiro Helder Miguel
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Τράττος Λεόντιος