5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Θέλει κι άλλους… Κριστιάνο για να νικήσει τη Σίτι!(6/11,14:30 το μεγάλο ντέρμπι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Θέλει κι άλλους… Κριστιάνο για να νικήσει τη Σίτι!(6/11,14:30 το μεγάλο ντέρμπι)

By on 6 Νοεμβρίου, 2021 0 447 Views

Ενας Κριστιάνο δεν μπορεί να φέρει την αλλαγή κι αν ο Σόλσκιερ δεν πάρει λύσεις από τους υπόλοιπους, τότε η Γιουνάιτεντ θα χάσει από τον Νοέμβριο σχεδόν τα πάντα!

To 185o ντέρμπι του Μαντσεστερ  είναι παιχνίδι αποδείξεων. Γιουνάιτεντ vs Σίτι στο Ολντ Τράφορντ και το κίνητρο δεν είναι το… γόητρο, αλλά και μια θέση πιο κοντά στην κορυφή. Η Γιουνάιτεντ έχασε το… μομέντουμ και ψάχνει παρηγοριά εντός συνόρων. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, ο Σόλσκιερ καλείται να αποδείξει πως αξίζει μια θέση στον πάγκο των «Κόκκινων» και μια νίκη απέναντι στη Σίτι θα τον βοηθήσει να ισχυροποιήσει τη θέση του.

Αν ηττηθεί, ίσως είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τους «Κόκκινους». Αλλωστε, η διοίκηση του είχε δώσει περιθώριο τρεις αγώνες για να αλλάξει την εικόνα του συλλόγου. Τι κατάφερε σε αυτό το διάστημα; Εμφατική νίκη στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ, βαθμός… ανάσα με την Αταλάντα που την κράτησε στην κορυφή του ομίλου στο Champions League.

Η Γιουνάιτεντ πριν την αναμέτρηση με τη Σίτι (14.30 – 6/11) ήθελε απεγνωσμένα ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι μόνο βαθμολογικό το θέμα… Επιθυμεί να γίνει ξανά μία ομάδα με σταθερότητα και σωστή διαχείριση των αγώνων. Και ο ίδιος ο Σόλσκιερ τη θέλει αυτή τη σταθερότητα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και τον ίδιο.

Μία μέρα μετά τους εορτασμούς της Bonfire Night η Γιουνάιτεντ συνεχίζει να βιώνει μία δύσκολη χρονιά. Είναι η ομάδα που έχασε 5-0 από τη Λίβερπουλ και 4-2 από τη Λέστερ. Που ηττήθηκε με 1-0 από την Άστον Βίλα και έχασε με το ίδιο σκορ από τη Γουέστ Χαμ, αλλά και 2-1 από τη Γιουνγκ Μπόις. Είναι η ίδια Μάντσεστερ που νίκησε 3-0 την Τότεναμ και με 5-1 τη Λιντς, 4-1 τη Νιουκάστλ και που επικράτησε 3-2 της Αταλάντα.

Βέβαια, αν θέλουμε να δούμε το πως διαμορφώθηκαν αυτά τα σκορ σε σχέση με τους δυο αγώνες με την Αταλάντα και τον έναν με την Τότεναμ, ένας είναι ο βασικός… υπεύθυνος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 36χρονος σταρ παραμένει ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο, όμως δεν γίνεται να σηκώνει μόνος στις πλάτες του κάθε φορά την ομάδα του. Ο Ρονάλντο προφανώς χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια στο γήπεδο.

Εδώ μπαίνει το θέμα της διαχείρισης του Σόλσκιερ. Ότι και να έκανε ο Νορβηγός πέρυσι, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και ειδικά συγκεκριμένων παικτών.

Στο… κάδρο μπαίνουν προφανώς παίκτες όπως οι: Μπρούνο Φερνάντες, Μπισάκα, Γκρίνγουντ, Καβάνι, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Ράσφορντ και Μαγκουάρ.

Οι Σο, Μπισάκα και Μαγκουάιρ είναι μέρος μίας άμυνας η οποία μόλις σε δυο από τα 23 ματς δεν έχει δεχθεί γκολ από τον περασμένο Απρίλιο. Οι Πογκμπά και ΜακΤόμινεϊ πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς και ο Καβάνι να εξελιχθεί περισσότερο σε περιφερειακό επιθετικό.

Ο Μαγκουάιρ ως αρχηγός της Γιουνάιτεντ πρέπει πολύ απλά να δώσει πολλά παραπάνω. Αλλιώς θα μείνει στη μνήμη όλων ως ένας αμυντικός που εκτίθεται από τον Ζαπάτα στη φάση του 2ου τέρματος της Αταλάντα ή γενικά σε άλλες κακές στιγμές του. Ως ένας παίκτης που έφτασε σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά εξελίσσεται σε μέτριο μπακ.

Ο Σο από την πλευρά του δείχνει να έχει ξεχάσει τα βασικά της άμυνας με ευθύνη σε φάσεις των γκολ των αντιπάλων, όπως με τη Λίβερπουλ, ενώ ο Μπισάκα χρειάζεται αγωνιστική και ψυχολογική άνοδο.

Αν κερδίσει τη Σίτι, τότε θα την πιάσει στη βαθμολογία και παράλληλα θα πάρει τα πάνω της ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Αν όμως ηττηθεί, τότε ο Νοέμβριος θα αποδειχθεί ο μήνας που θα φέρει τη Γιουνάιτεντ… πίσω σε όλα τα επίπεδα.

Οι αριθμοί που παίζουν… μπάλα στο ντέρμπι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον της Σίτι (3 νίκες, 1 ισοπαλία), το μεγαλύτερο σερί μετά το 2011.

Η Σίτι έχει κερδίσει επτά εκτός έδρας παιχνίδια στο Ολντ Τράφορντ για την Premier League, τα περισσότερα μαζί με τη Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει νικήσει τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος εναντίον της Σίτι, όσα και στα προηγούμενα… 16 εναντίον της.

Η Γιουνάιτεντ έχει χάσει επτά εντός έδρας αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις το 2021, τους περισσότερους από το 2001, όταν έχασε επίσης επτά. Οκτώ είχε χάσει το 1989!

Η Γιουνάιτεντ έχει δεχτεί τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε ένα από τα τελευταία 13 εντός έδρας παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Μόνο το 1955 και το 1958 δεν είχε κρατήσει ανέπαφη εστία της σε λιγότερα ματς.

Η Σίτι έχει αποτύχει να σκοράρει σε τρία από τα 10 παιχνίδια της στην Premier League αυτή τη σεζόν, όσα είχε στο σύνολο της σεζόν 2020-21.

Κι όμως, ο Σόλσκιερ είναι ο μοναδικός προπονητής στον πλανήτη που έχει 50% ποσοστό νικών απέναντι στον Γκουαρδιόλα (σε περισσότερα από πέντε ματς), κάτι που δεν έχουν πετύχει άλλοι 66 προπονητές, ανάμεσά του Κλοπ και Μουρίνιο. Ναι, μετρά τέσσερις νίκες σε οκτώ ματς (έχει και τρεις ήττες), ενώ έχει κερδίσει τρεις φορές στο Ετιχαντ, όταν πριν από αυτόν οι «Κόκκινοι» είχαν ένα άθλιο ρεκόρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει τρία γκολ στα πέντε τελευταία ντέρμπι του Μάντσεστερ στην Premier League. Tο τελευταίο του γκολ ήταν τον Μάιο του 2009.

Υπήρξαν οκτώ κόκκινες κάρτες σε 48 ντέρμπι για την Premier League, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ο μόνος παίκτης που αποβλήθηκε περισσότερες από μία φορές (Ιανουάριος 2006 και Νοέμβριος 2008).

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ έχει αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο στην καριέρα του σε όλες τις διοργανώσεις (23). Ωστόσο, ο Στέρλινγκ δεν έχει ακόμη σκοράρει απέναντι στους Red Devils, παρά το γεγονός ότι έπαιξε 1662 λεπτά και είχε 38 σουτ (15 στο τέρμα) σε αυτά τα παιχνίδια.

Ο Φιλ Φόντεν συμμετείχε άμεσα σε 14 γκολ στους 16 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες του στην Premier League για τη Μάντσεστερ Σίτι (11 γκολ, 3 ασίστ). Ο μόνος παίκτης κάτω των 21 που σκόραρε σε τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας αγώνες στην Premier ήταν ο Γκάμπριελ Ζεσούς.