18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σεντ Ετιέν – Παρί 1-3: Με σούπερ Μέσι και Μαρκίνιος πέτυχε το 4Χ4 (vid)

Σεντ Ετιέν – Παρί 1-3: Με σούπερ Μέσι και Μαρκίνιος πέτυχε το 4Χ4 (vid)

By on 28 Νοεμβρίου, 2021 0 399 Views

Η Παρί Σεν Ζερμέν, με πρωταγωνιστή τον Μαρκίνιος και τον Μέσι, επικράτησε με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή επί της Σεντ Ετιέν. Ντεμπούτο για Ράμος, τρεις ασίστ ο Μέσι, τραυματίστηκε και αποχώρησε με κλάματα και φορείο ο Νεϊμάρ.

Η Παρί πέτυχε το 4Χ4 στο πρωτάθλημα, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Σεντ Ετιέν κι έτσι έφτασε τους 40 βαθμούς, αυξάνοντας την διαφορά από την δεύτερη Νις, στους 14 βαθμούς.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν θα μπορεί να μην είναι ευχαριστημένος μετά από αυτή την εμφάνιση των Παριζιάνων, καθώς είδε τον Ράμος να πραγματοποιεί ντεμπούτο, τον Μέσι να μοιράζει τρεις ασίστ και στο τέλος την ομάδα του να κατακτά τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Παριζιάνους να μπαίνουν δυνατά και πριν τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών να βρίσκουν δίχτυα. Ο Ντι Μαρία πάτησε περιοχή από τα δεξιά, έσπασε την μπάλα στον Μέσι κι ο Αργεντινός έστρωσε στον ανενόχλητο, στο δεύτερο δοκάρι, Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος άσος χωρίς να δυσκολευτεί απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Το γκολ όμως εξετάστηκε από τον VAR και εν τέλει δεν μέτρησε, καθώς ο Νεϊμάρ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Σεντ Ετιέν ήταν αυτή η οποία βρήκε δίχτυα με τον Μπουανγκά, με τον επόπτη ωστόσο να σηκώνει το σημαιάκι για οφσάιντ. Από την μεριά του πάντως ο ρέφερι, Ζερόμ Μπριζάρ, ύστερα από συνεννόηση που είχε με τον VAR, δεν είδε κάποια παράβαση κι έτσι το γκολ του 26χρονου Γκαμπονέζου εξτρέμ καταχωρήθηκε κανονικά για την Σεντ Ετιέν.

Μετά το γκολ η Παρί ανέβασε στροφές και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο. Την μεγαλύτερη της ευκαιρία για να πετύχει τον στόχο της, την σπατάλησε στο 41ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Μπαπέ βγήκε μόνος του απέναντι στον Γκριν, αλλά ο γκολκίπερ της Σεντ Ετιέν του είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο. Τελικά, το πολυπόθητο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.  Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ο Μαρκίνιος πήρε την κεφαλιά στην μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Οι γηπεδούχοι μάλιστα έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κολοτζιετζάκ στο 45’.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Παρί ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα και στο 60’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς με τον Μπαπέ, ενώ εννέα λεπτά αργότερα «άγγιξε» ξανά το δεύτερο τέρμα. Αρχικά, ο Νεϊμάρ πάτησε περιοχή έκανε το σουτ, αλλά ο Γκριν έδιωξε με το σώμα, ενώ σε δεύτερο χρόνο ο Μέσι είδε το σουτ του να περνάει λίγο έξω από την εστία της Σεντ Ετιέν.

Τελικά το γκολ της ανατροπής για την Παρί ήρθε στο 79’ όταν ο Μέσι με ωραίο τρόπο έβγαλε στον Ντι Μαρία και ο συμπατριώτης του με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Γκριν, για το 2-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μαρκίνιος, ο οποίος στις καθυστερήσεις πέτυχε με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μέσι, το 3-1. Με αυτή την ασίστ ο Αργεντινός αστέρας έφτασε τις τέσσερις συνολικά στο γαλλικό πρωτάθλημα

Λίγο πριν το φινάλε πάντως, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είδε τον Νεϊμάρ να αποχωρεί με κλάματα σε φορείο από τον αγωνιστικό χώρο κι άπαντες στην Παρί αγωνιούν για την κατάσταση του 28χρονου Βραζιλιάνου αστέρα.