6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Δόξα πήρε την ρεβάνς!Με τον Σαντίκ σκόρερ κέρδισε 2-1 την Ομόνοια που έχασε νέο έδαφος

H Δόξα πήρε την ρεβάνς!Με τον Σαντίκ σκόρερ κέρδισε 2-1 την Ομόνοια που έχασε νέο έδαφος

By on 19 Δεκεμβρίου, 2021 0 1096 Views

Τεράστια νίκη για την Δόξα απέναντι στην Ομόνοια, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 2-1.

Στο 11ο λεπτό ο Σαντίκ έβαλε την Δόξα μπροστά στο σκορ, ενώ ο Τζιωνής στο 27ο λεπτό έκανε το 1-1. Στο 48ο λεπτό ο Σαντίκ από τα 11 βήματα έβαλε ξανά την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Έμεινες στους 17 βαθμούς η Ομόνοια, στους 14 ανέβηκε η Δόξα.

H Oμόνοια  ήταν σαφώς καλύτερη και είχε την κατοχή της μπάλας σε όλο τον αγώνα όμως είχε πάλι πρόβλημα στο σκοράρισμα αν και έπαιζε με τους δύο σέντερ φορ της, Τσέποβιτς και Ντούρις με τους ΤΖωνή και Λοίζου να δημιουργούν και τον πρώτο να σκοράρει νωρίς μετά το πρώτο γκολ της Δόξας ωστόσο  η άμυνα έμπαζε νερά και δέχθηκε δύο εύκολα γκολ ενώ η επίθεση έφτιαξε ευκαιρίες αλλά τις έχασε αφού οι επιθετικοί της Ομόνοιας σε όλο τον αγώνα ,αυτοί που ξεκίνησαν και αυτοί που μπήκαν αλλαγή ήταν άστοχοι και ο τερματοφύλακας της Δόξας ανίκητος στα τετ-α-τετ. Η Δόξα έπαιξε με συμπαγή άμυνα και με εξυπνάδα και κατάφερε αν κλέψει τον αγώνα και να πάρει το τρίποντο παίρνοντας την ρεβάνς του πρώτου γύρου όπου ήταν καλύτερη και έχασε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά με πολλά παράπονα από τον διαιτητή. Για την Ομόνοια η ήττα είναι οδυνηρή παρά το γεγονός ότι έχασε αρκετές ευκαιρίες. αφού έχασε πολύτιμο έδαφος και σίγουρα δεν πάει με την καλύτερη ψυχολογία στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ πριν τοι τέλος του χρόνου.

O AΓΩΝΑΣ

Στο 8ο λεπτό ο Τζιωνής έκανε ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω. Στο 11ο λεπτό έγινε πάσα στην άμυνα της Ομόνοιας, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών, στρώθηκε στον Σαντίκ ο οποίος από κοντά δεν αστόχησε και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 24ο λεπτό ο Τζιωνής έκανε την σέντρα, ο Τσέποβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Στο 27ο λεπτό ο Ντούρις έδωσε στον Τσέποβιτς, αυτός κατέβασε για τον Τζιωνή και αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1.

Στο 32ο λεπτό ο Τζιωνής εκτέλεσε φάουλ, ο Ντούρις έκανε το τακουνάκι με την μπάλα να πηγαίνει λίγο έξω. Λίγο μετά οι πράσινοι είχαν μια φάση διαρκείας με συνεχόμενες προσπάθειες, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο 48ο λεπτό ο Μπαλντέ κέρδισε πέναλτι από τον Λέζιακς, το οποίο ο Σαντίκ μετέτρεψε σε γκολ.

Στο 75΄ο Τσέποβιτς δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα και χάθηκε μια καλή ευκαιρία για την Ομόνοια.

Στο 85΄ο Ατιέμγουεν μόνος με τον Σισκόφσκι, έχασε τεράστια ευκαιρία σημαδεύοντας τον τερματοφύλακα της Δόξας. 

Στο 89΄ο Μποτεάκ από τα 2 μέτρα έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια χάνοντας νέα τρομερή ευκαιρία για τους πράσινους.

Στο 93΄ο Σισκόφσι απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Ντίσκερουντ.

ΔΟΞΑ (Η.Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Καραμανώλης, Αντενόν, Χριστοφή (80′  Καλλής), Κοβάσεβιτς, Μέσκα, Τραϊτσέφσκι, Ασαμόα (90′ +7 Ολιβέιρα), Αντάμοβιτς (63′  Μπένι), Μπαλντέ (80′  Σάσι), Σαντίκ
Στον πάγκο: 
Ορφανίδης, Ανάνε, Οικονομίδης, Φασουλιώτης, Βασιλείου, Εμπραλίτζε

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Ουζόχο, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Σέχου, Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Τζιωνής, Λοίζου (83′  Μποτεάκ), Ντούρις (68′  Κακουλλής), Τσέποβιτς (83′  Ατιεμγουέν)
Στον πάγκο:
 Παναγή, Κυριακίδης, Κίκο, Ψάλτης, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Ασημένος, Γκόμεθ, Ζαχαρίου

ΣΚΟΡΕΡ: Σαντίκ (11′, πεν. 48′ ) / Τζιωνής (26′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
Αντάμοβιτς, Μπαλντέ (3η), Ασαμόα / Ντίσκερουντ (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: 
830 εισιτήρια
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
VAR: Δημητρίου Βασίλης
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας