6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 3-1: Αντίδραση με Κριστιάνο – ΜακΤόμινεϊ και στο -4 από την τετράδα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 3-1: Αντίδραση με Κριστιάνο – ΜακΤόμινεϊ και στο -4 από την τετράδα

By on 31 Δεκεμβρίου, 2021 0 470 Views

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησε οριστικά πίσω τη γκέλα απέναντι στη Νιούκαστλ και χάρη σε ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος πήρε τη νίκη κόντρα στη Μπέρνλι (3-1) που την επανέφερε σε τροχιά επιτυχιών.

Η γκέλα και κυρίως η εμφάνιση κόντρα στη Νιούκαστλ δεν άργησε να φέρει τα πρώτα σύννεφα επί εποχής Ράνγκνικ στον ουρανό του Μάντσεστερ. Κι αν η Γιουνάιτεντ δεν ήθελε να βυθιστεί στην εσωστρέφεια χάνοντας ακόμα περισσότερο έδαφος για την τετράδα, τότε απέναντι στην Μπέρνλι έπρεπε να βγάλει αντίδραση! Πράγμα που τελικά κατάφερε και με το παραπάνω, αφού χάρη σε ένα εντυπωσιακό πρώτο μέρος έκανε την υποχρέωση (3-1) κόντρα στους Clarets και πήρε το τρίποντο που την έστειλε στο -4 (με ματς λιγότερο) από την Άρσεναλ.

Το πράγμα πάντως φάνηκε από την αρχή. Η Γιουνάιτεντ μπήκε από το πρώτο κιόλας λεπτό με το πόδι πατημένο στο γκάζι και ήταν απλώς θέμα χρόνου να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κι αφού ο Κριστιάνο αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Χένεσι (6΄), την αρχή έκανε ο φανταστικός ΜακΤόμινεϊ που με άψογο τελείωμα δυο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Στο 20΄ο Σο πήγε να βάλει γκολ καριέρας, αλλά είδε τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε επτά λεπτά μετά. Έπειτα από όμορφο συνδυασμό του Άγγλου με τον Σάντσο, ο τελευταίος πάτησε περιοχή και με τη βοήθεια του Μι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Γιουνάιτεντ είχε πλέον το ασφαλές προβάδισμα, αλλά η όρεξη παρέμενε υψηλή.

Στο 30΄ο Κριστιάνο δεν κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, αλλά στο 35΄η τρίτη του προσπάθεια θα ήταν και η φαρμακερή. Μετά τη φωτοβολίδα του ΜακΤόμινεϊ που εξοστρακίστηκε στο δοκάρι, ο Ρονάλντο βρισκόταν στο σωστό σημείο και βρήκε το γκολ που έψαχνε προ κενής εστίας. Γκολ υπ΄αριθμόν 14 τη φετινή σεζόν για τον Πορτογάλο, ο οποίος σκόραρε απέναντι στο 121ο διαφορετικό του θύμα και συνέχισε να διευρύνει το προσωπικό του… πελατολόγιο. Το τέρμα του Λένον τρία λεπτά αργότερα έδειχνε να ξαναβάζει προς στιγμήν τη Μπέρνλι στο παιχνίδι, αλλά η συνέχεια απέδειξε πως τα πάντα στην πραγματικότητα είχαν κριθεί.

Οι Clarets δεν το πίστεψαν ποτέ στο δεύτερο μέρος, γλίτωσαν από τέταρτο γκολ στις ευκαιρίες των Γκρίνγουντ (50΄) και ΜακΤόμινεϊ (63΄), με τους Κόκκινους Διάβολους να βγάζουν εν τέλει εξαιρετική αντίδραση μετά τη γκέλα στο Νιούκαστλ, έχοντας πλέον την ευκαιρία να πλησιάσουν σε απόσταση βολής από την πρώτη τετράδα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράνγκνικ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Μπαιγί (66΄Βαράν), Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Μάτιτς, Σάντσο, Γκρίνγουντ (81΄Νταλότ), Καβάνι, Ρονάλντο (90+3΄Φρεντ)

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χένεσι, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Γουέστγουντ, Κορκ (58΄Στέφενς), Γκούντμουντσον, ΜακΝίλ (84΄Πίτερς), Γουντ, Λένον (73΄Βίντρα)

Βαθμολογία