2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τα βρήκε σκούρα αλλά κέρδισε το ΑΠΟΕΛ τη Δόξα των 10!Στα πρόθυρα της εξάδας οι γαλαζοκίτρινοι

Τα βρήκε σκούρα αλλά κέρδισε το ΑΠΟΕΛ τη Δόξα των 10!Στα πρόθυρα της εξάδας οι γαλαζοκίτρινοι

By on 30 Ιανουαρίου, 2022 0 4798 Views

Δύσκολη και αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη πήρε το ΑΠΟΕΛ το απόγευμα της Κυριακής στο ΓΣΠ απέναντι στη Δόξα. Η ομάδα της Λευκωσίας τα χρειάστηκε μέχρι να κερδίσει με 2-0 χάρη στα τέρματα των Νατέλ και Μάγκλιτσα στην επανάληψη, εκμεταλλεύτηκε τις απώλεις του ντέρμπι -και της ΑΕΚ- και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τις Πάφο, Ομόνοια και Ανόρθωση. Δοκάρι είχε η Δόξα που κλήθηκε να αγωνιστεί από το πρώτο ημίχρονο με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ασαμόα.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ελάχιστες φάσεις, αλλά πολλή ένταση και δυνατά φάουλ είχε το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα ο Λούκας Σωτηρίου να χρησιμοποιησει πέντε φορές την κίτρινη και μια φορά την κόκκινη κάρτα.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του από το ξεκίνημα, αλλά μάταια αφού δεν υπολόγισε την πολύ καλή αμυντική οργάνωση και τοποθέτηση των παικτών της Δόξας και την ετοιμότητα του Σισκόφσκι. Ο Σκοπιανός τερματοφύλακας όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» αρχικά σε κεφαλιά του Καρώ και ακολούθως σε σουτ των Πέδρο, Νατέλ και Ντανίλο.

Ωστόσο η φάση που άλλαξε άρδην τα δεδομένα διαδραματίστηκε στο 36ο λεπτό, όταν ο Ασαμόα έπειτα από αντιαθλητικό χτύπημα στον Νταουσβίλι δέχθηκε την κόκκινη κάρτα.

Οι ισορροπίες άλλαξαν, η πλάστιγγα έγειρε προς τον ΑΠΟΕΛ, όμως, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν αξιοποιησε το αριθμητικό πλεονέκτημα του.

Στην τελευταία φάση η Δόξα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Καρώ, με το VAR να επικυρώνει την απόφαση του Λούκα Σωτηρίου που άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη η ομάδα που έφτασε πρώτη στο γκολ ήταν η Δόξα. Ο Ντε Βινσέντι έκανε λάθος πάσα, ο Εμπραλίτζε διάβασε τη φάση, αλλά η έξοδος του Σκουφέτ του έκλεισε το οπτικό πεδίο, τον μπέρδεψε και η φάση έκανε… φτερά.

Στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ. Στο 54ο λεπτό ο Μάγκλιτσα με ωραία κίνηση έδωσε στον Νατέλ, ο οποίος προσποιηθηκε και με πλασέ στην αριστερή γωνιά του Σισκόφσκι άνοιξε το σκορ.

Το τέρμα των γαλαζοκιτρίνων και το αριθμητικό πλεονέκτημα έβαλαν πολύ δύσκολα στη Δόξα, η οποία κλήθηκε να αλλάξει πλάνο και να αντιδράσει. Στο 64’ ο Μπένι έκανε καλό σουτ, αλλά η μπάλα πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σκουφέτ.

Η προσφυγική ομάδα συνέχισε την προσπάθεια για την ισοφάριση και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Στο 70’ ο Σκουφέτ νίκησε στο τετ α τετ τον Εμπραλίτζε και πέντε λεπτά μετά ο Τιτζανί με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα το παιχνίδι ήταν σε λεπτή γραμμή, με τον ΑΠΟΕΛ να αδυνατεί να «κλειδώσει» τη νίκη με δεύτερο γκολ και να αγχώνεται λόγω της μαχητικότητας της Δόξας.

Εν τουτοις στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάγκλιτσα από κοντά πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 μετά από φάση διαρκείας με διδοχικά σουτ από Γαβριήλ και Εφραίμ πριν σκοράρει ο Μάγκλιτσα.

AΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Ζοάο Πέδρο (84′ Γαβριήλ), Σαμπάλα, Καρώ, Σάβιτς, Νταουσβίλι, Ντε Βινσέντι (67′ Εφραίμ), Ντογκαλά (46′ Μάγκλιτσα), Ντανίλο (76′ Πολυκάρπου), Οκριασβίλι, Νατέλ (76′ Θεοδώρου).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κίττος, Εφραίμ, Μάγκλιτσα, Θεοδώρου, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γεωργίου.
ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν, Μπένι, Κοβάσεβιτς, Καραμανώλης (87′ Σάιθ), Στυλιανού (87′ Σάσι), Ασαμόα, Εμπραλίτζε, Αντάμοβιτς (70′ Τραϊτσέφσκι), Μέσκα (59′ Τιτζιανί), Σαντίκ.
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Σάιθ, Τιτζιανί, Οικονομίδης, Τραϊτσέφσκι, Βασιλείου, Κυριάκου, Σάσι, Κέρλα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντε Βινσέντι, Νταουσβίλι, Σάβιτς, Οκριασβίλι, Σκουφέτ, Μάγκλιτσα/ Αντάμοβιτς, Μπένι, Τιτζιανί
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ασαμόα (35΄απευθείας)
ΣΚΟΡΕΡ: Νατέλ (54′), Μάγκλιτσα (90+5′)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3500-4000
Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας