19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΑ:Δεν θα παραδώσουμε γήπεδο εκτός αρχικών προδιαγρφών(τι έγινε με τις θέσεις του γηπέδου της Λεμεσού)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΑ:Δεν θα παραδώσουμε γήπεδο εκτός αρχικών προδιαγρφών(τι έγινε με τις θέσεις του γηπέδου της Λεμεσού)

By on 1 Φεβρουαρίου, 2022 0 1229 Views

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο ΚΟΑ για το μεγάλο θέμα που προέκυψε για το νέο γήπεδο Λεμεσού.
Στο πάνελ με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ, Κωστάκης Κουκουλής αλλά και ο Μηχανικός των Δημόσιων Έργων του γηπέδου, Δημήτρης Αποστολίδης.

Η αρχική τοποθέτηση Α. Μιχαηλίδη: «Ενημερωθήκαμε ανεπίσημα την Παρασκευή για την πιθανότητα μείωσης της χωρητικότητας και ζητήσαμε επειγόντως να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται. Καλέσαμε σήμερα τον Μηχανικό των Δημόσιων Έργων του γηπέδου, Δημήτρη Αποστολίδη και τους μελετητές και συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις.
Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι τα τρία σωματεία εξέδωσαν άδεια οικοδομής για το γήπεδο με τον αρχικό μελετητή κ. Κονταρίδη για 13000 θέσεις, αυτή είναι η άδεια οικοδομής την οποία και σας παρουσιάζω. Επίσης οι επιμετρητές που κλήθηκαν να δώσουν το πόρισμά τους εξέδωσαν επιμέτρηση για 13000 θεατές. Αυτός ήταν από την αρχή ο αριθμός χωρητικότητας.
Όταν αποχώρησε ο κ. Κονταρίδης, αναθέσαμε στους μελετητές τον κ. Ανθίμου και τον κ. Παπαδόπουλο να ελέγξουν και να διορθώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα υπήρχε. Σήμερα ακούσαμε ότι υπάρχει η πιθανότητα λόγω της παραγγελιάς των καρεκλών και των διαδρόμων που χρειάζονται μεταξύ τους όπως είναι οι οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. Δεν θα παραδώσουμε γήπεδο με 11000-11500 θεατές. Γίνονται μελέτες, οι αρμόδιοι πρέπει να δουν όλα τα δεδομένα. Ξεκαθαρίζω ότι κάναμε από την αρχή σαν ΚΟΑ ότι χρειαζόταν για να παραδοθεί το γήπεδο όπως αρχικά σχεδιάστηκε. Αν διαπιστώσουμε αντισυμβατική συμπεριφορά από τον οποιοδήποτε θα λάβουμε μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραδώσουμε γήπεδο κάτω από το επίπεδο για το οποίο σχεδιάστηκε.
Καλώ τον κόσμο να κάνει υπομονή να τελειώσουν οι μελέτες».

Για το αν δεν λήφθηκαν υπόψιν οι προδιαγραφές ΟΥΕΦΑ όταν έγιναν τα σχέδια: «Η διαφορά βρίσκεται στο ότι οι προδιαγραφές του 2010 είναι διαφορετικές από τις προδιαγραφές του 2018. Η ΟΥΕΦΑ κάνει συστάσεις, δεν είναι κανονισμοί. Αν δεν λήφθηκαν όπως θα έπρεπε από τον αρχικό μελετητή οι προδιαγραφές σωστές, αυτό θα αποδείξει η μελέτη».
Για το αν θα είναι χωρητικότητας 9,500: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δεν έχω τέτοια ενημέρωση».
Για το αν θα είναι κάτω από 13,000: «Τα καθίσματα ήταν 12,600, για σκοπούς στρογγυλοποίησης παντού αναγραφόταν το 13,000».
Για το αν είναι ευθύνη του εργολάβου το λάθος: «Όχι δεν είναι θέμα του εργολάβου κατά τη γνώμη μου, είναι θέμα τοποθέτησης των καθισμάτων».
Ερωτήσεις στον κ. Αποστολίδη…
Για το αν δεν γνωρίζαμε την οδηγία που δόθηκε το 2018 για την τοποθέτηση των καθισμάτων: 
«Η απόσταση μεταξύ των καρεκλών με τις οδηγίες του 2018 έχει μια ελάχιστη απόσταση. Το 2010 δεν υπήρχε αυτή η οδηγία. Είναι οδηγία και όχι νόμος, μπορούμε να πάμε και με τις νέες οδηγίες».
Για τον λόγο που δεν μένουμε στον αρχικό σχεδιασμό: «Μπορεί και να μείνουμε στον αρχικό σχεδιασμό, δεν γνωρίζω».