6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όταν έχει κέφια ο Τσόρνιγκερ…(Τι είπε για τη νίκη,τι άκουσε για τα πλέι-οφ,και γιατί απολογήθηκε)

Όταν έχει κέφια ο Τσόρνιγκερ…(Τι είπε για τη νίκη,τι άκουσε για τα πλέι-οφ,και γιατί απολογήθηκε)

By on 10 Φεβρουαρίου, 2022 0 1505 Views

Διαβάστε όσα είπε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ στην δημοσιογραφική μετά τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΛ. Για ακόμα μια φορά ο Γερμανός είπε πάρα πολλά.

-Αρχικά: “Μάθαμε πολλά από το παιχνίδι σήμερα, ελπίζω και ο κόσμος! Δεν πρέπει να φεύγετε πριν το τελικό σφύριγμα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι πάντα θα γυρίζουμε τα παιχνίδια αλλά το κάναμε ξανά και δεν είναι η πρώτη φορά. Ήμασταν πολύ καλοί στα πρώτα 20-25 λεπτά, μετά η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο με την ποιότητά της αλλά και λόγω της δικής μας συμπεριφοράς και το 0-1 ήταν… ΟΚ στο ημίχρονο. Αλλάξαμε κάποια πράγματα στο β’ μέρος και οι παίκτες κατάλαβαν ότι ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να αλλάξουν το παιχνίδι. Είπαμε στους παίκτες πριν το παιχνίδι ότι οι επιλογές από τον πάγκο δεν ήταν όπως στα προηγούμενα ματς. Το σημείο… έναρξης ήταν η φάση που ο Γιάνγκα βρήκε το δοκάρι. Η ΑΕΛ προσπάθησε να βρει τα αδύνατα μας σημεία και μερικές φορές δεν ήμασταν πολύ οργανωμένοι. Σε γενικές γραμμές στο β’ μέρος ήμασταν καλύτεροι. Στο τέλος ήταν σαν ματς μποξ, με δυο μπόξερς να αναμένουν την τελική γροθιά και την δώσαμε εμείς στο τέλος. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν τυχερή, πιστεύω ότι μας άξιζε, οι παίκτες το πίστεψαν. Ο κόσμος μας βοήθησε. Ήταν απογοητευμένοι λόγω του πρώτου μέρους και είναι το δικαίωμά τους γιατί πληρώνουν αλλά μετά μας έσπρωξαν, πίστεψαν στην ομάδα. Ελπίζω ο κόσμος που δεν ήρθε να απόλαυσε ένα καλό δείπνο γιατί έχασε ένα παιχνίδι μεγάλης έντασης. Ήταν ένα παιχνίδι έντασης στο γήπεδο και από τους προπονητές. Πριν με ρωτήσετε ήταν λάθος μου, δώσαμε τα χέρια με τον συνάδελφο στο τέλος. Σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με καλλιτεχνικό πατινάζ αλλά με ποδόσφαιρο και τα γκολ είναι καθοριστικά και τα είχαμε”.

-Η νίκη αυτή έχει και άλλες προεκτάσεις ενόψει της συνέχειας; “Δεν θέλω να μιλάω για το μέλλον. Είχαμε και άλλες νίκες με γκολ προς το τέλος… Αυτό δείχνει καθαρά την νοοτροπία της ομάδας. Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Έχω ακούσει κάποιες συναρπαστικές ιστορίες για το τι μπορεί να συμβεί στα playoffs, για διαφορετικούς λόγους και θα δούμε τι θα γίνει αλλά επενδύουμε τα πάντα στο να κερδίζουμε τους αγώνες μας, άσχετα ποιος είναι ο αντίπαλος”.

-Ένα σχόλιο για την απόκρουση του Γιοβάνοβιτς: “Είχε μια πολύ καλή απόκρουση και με τον Ολυμπιακό. Αποδίδει εξαιρετικά αυτή τη στιγμή και είναι ένας από τους λόγους που έχουμε αυτά τα αποτελέσματα”.

-Ένα σχόλιο για τον πανηγυρισμό σας στο 2ο γκολ: “Έχουμε κάποιους πολύ παράξενους τύπους στον πάγκο! Τους είδα να τρέχουν πάνω μου με ανοικτά μάτια και ανοικτά στόματα και σκέφτηκα πως θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να τρέξω προς την αντίθετη κατεύθυνση. Παλαιότερα ήμουν πιο γρήγορος! Πίστεψα ότι μπορώ να τους ξεφύγω και πίστευα ότι με σέβονται τόσο πολύ που δεν θα με άγγιζαν αλλά είμαι σίγουρος πως έσπασα τον ώμο μου (γέλια)”. Είμαστε όλοι ενωμένοι, ο κόσμος, οι παίκτες στο γήπεδο και οι παίκτες στον πάγκο. Δουλεύουμε στο πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα και είναι ψηλής ποιότητας η δουλειά που γίνεται”.

-Πως θα το διαχειριστείτε όταν επιστρέψουν όλοι οι ποδοσφαιριστές; “Θα το διαχειριστώ, νομίζω ότι έχω την εμπειρία να το κάνω. Το θέμα είναι το πως θα το δεχθούν οι παίκτες. Δεν νομίζω να αλλάξει τους κανονισμούς η Ομοσπονδία, πάλι θα παίζουμε με 10 παίκτες και έναν τερματοφύλακα. Οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα μόνο από την απόδοση των παικτών και όχι με βάση το παρελθόν. Ανυπομονώ να έχω πίσω όλες αυτές τις επιλογές. Στο τέλος πρέπει όλοι να νιώθουν ότι είναι μέλη μιας επιτυχημένης ομάδας. Οι παίκτες με ξέρουν αρκετό καιρό και γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικρές οι λεπτομέρειες που καθορίζουν ποιος αρχίζει και ποιος είναι στον πάγκο. Ίσως να είναι η ένταση στο ζέσταμα. Πάντα κοιτάζουμε ποιος δίνει περισσότερα στην ομάδα και αν περιμένεις περισσότερα από όσα δίνεις, τότε μπορείς να βοηθήσεις από τον πάγκο. Τα κοιτάζω όλα… Όταν οι παίκτες νομίζουν ότι απλά περπατώ στον αγωνιστικό χώρο, ποτέ δεν περπατώ απλώς, τα βλέπω όλα”.

-Επιστρέφουν με την ΠΑΕΕΚ κάποιοι από τους τραυματίες; “Θα δούμε. Ο Ρομπέρζ μάλλον θα είναι εκτός λόγω καρτών. Ντιγκινί, Νόγιοκ, Ονγκέντα και Αυλωνίτης θα επιστρέψουν όπως και ο Φιλιώτης που βελτιώθηκε πολύ τις τελευταίες βδομάδες. Δεν ξέρω, θα δείτε! Και αν δεν έσπασε ο ώμος μου θα είμαι και εγώ εκεί!”.

-Ένα σχόλιο για το τι γίνεται έξω από τον κόσμο : “Προφανώς το απολαμβάνουν! Αυτή είναι η δουλειά μας, να ψυχαγωγούμε τον κόσμο. Αν ήμουν οπαδός θα ήθελα να παρακολουθώ μπάσκετ ή χάντμπολ ή βόλεϊ γιατί μπαίνει πόντος σε κάθε κατάσταση αλλά πάντα η γυναίκα μου μου λέει ότι λατρεύει το ποδόσφαιρο γιατί μερικές φορές καθορίζεται μόνο από μια στιγμή και είναι αυτό που δημιουγεί αυτή την ξεχωριστεί ενέργεια. Αυτό απολαμβάνει τώρα ο κόσμος. Επομένως διασκεδάστε και αν κάποιος οπαδός δεν πάει στην ώρα του αύριο στην δουλειά, απολογούμαι στα αφεντικά, εμείς φταίμε!”.