7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024

Στον τελικό και ο Τσιτσιπάς!

By on 12 Φεβρουαρίου, 2022 0 4050 Views

Ο «θρασύς» Γίρι Λεχέτσκα απείλησε τον Στέφανο Τσιτσιπά, όμως στο φινάλε μίλησε η κλάση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα, που έκλεισε θέση στον τελικό του Ρότερνταμ (ATP 500).

Το Νο4 του κόσμου επικράτησε έστω και δύσκολα του Γίρι Λεχέτσκα με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-2 σε 1 ώρα και 51 λεπτά) και θα περιμένει έναν εκ των Ρούμπλεφ και Αλιασίμ στον αυριανό τελικό.

Ο 20χρονος Τσέχος που στο Ρότερνταμ πέτυχε τις πρώτες του νίκες σε ΑΤΡ τουρνουά, δεν μπορούσε να αφήσει εκτός τον Ελληνα τενίστα που θα παίξει στον 18ο τελικό της καριέρας του. Για να το καταφέρει αυτό βέβαια το Νο4 του κόσμου, χρειάστηκε να κάνει ανατροπή απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν φοβήθηκε στιγμή και έπαιζε το ματς της (σύντομης ως τώρα) καριέρας του.

Ο Λεχέτσκα σέρβιρε εξαιρετικά και με ένα break έφτασε στο 1-0 στο παιχνίδι, βάζοντας δύσκολα στον Στέφανο που ήθελε τον πρώτο του τελικό μετά το Roland Garros. Το πρώτο break του Ελληνα στο δεύτερο σετ έφερε και την ισοφάριση και στο τρίτο πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό (13/2,16:30 ώρα Ελλάδος) τελικό.

Το βέβαιο είναι ότι το ελληνικό τένις ζει ξανά πολύ μεγάλες στιγμές, καθώς αύριο (13/1) θα διεκδικήσει κούπα και η Μαρία Σάκκαρη, που θα αγωνιστεί στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης. Μακάρι, λοιπόν, να πανηγυρίσουμε το «νταμπλ»!