6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στο 90′ με πέναλτι πρόλαβε τον ένα βαθμό…ο Απόλλωνας.Η ΠΑΕΕΚ έβαλε φωτιά πάνω και κάτω(2-2)

Στο 90′ με πέναλτι πρόλαβε τον ένα βαθμό…ο Απόλλωνας.Η ΠΑΕΕΚ έβαλε φωτιά πάνω και κάτω(2-2)

By on 15 Φεβρουαρίου, 2022 0 932 Views

Ο Απόλλωνας είχε την ευκαιρία να ανοίξει περισσότερο την διαφορά από την 2η θέση, προηγήθηκε πολύ νωρίς απέναντι στην ΠΑΕΕΚ, η προσφυγική ομάδα έκανε την  ανατροπή αλλά στο 90+2’ γλίτωσε τον βαθμό με πέναλτι του Ντιγκινί ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-2.Αυτή τη φορά η απουσία του Ρόμπερζ και οι άλλες στοίχισαν στον Απόλλωνα με αποκορύφωμα την αποβολή του Αυλωνίτη που τον άφησε με 10 παίκτες για μισή ώρα.

Με το Χ η ΠΑΕΕΚ έβαλε φωτιά στη μάχη της κορυφής αφού την Πέμπτη στον αγώνα ΑΠΟΕΛ -Ανόρθωσης ο νικητής θα βάλει πίεση στον Απόλλωνα ενώ ΑΕΚ και Άρης με νίκες επίσης ξαναπλησιάζουν.Η ομάδα της Κερύνειας έδειξε ότι θα δώσει μεγάλη μάχη για σωτηρία και έβαλε σε ανησυχία και άλλες ομάδες.

Ο Απόλλωνας είναι 9 βαθμούς πάνω από το ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, όμως το ΑΠΟΕΛ έχει παιγνίδι λιγότερο με την Ανόρθωση που είναι δύο βαθμούς πιο πίσω.

Ήταν ένα παιχνίδια που πρόσφερε αρκετά συγκινήσεις. Περίπου 800 φίλοι του Απόλλωνα  έκανε το ταξίδι για το παγωμένο Μακάρειο, είδαν την ομάδα τους να παίρνει νωρίς προβάδισμα στο 3ο λεπτό με τον Αλμπάνη αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Στο 25ο λεπτό η ΠΑΕΕΚ ισοφάρισε με τον Βαρέλα και έφτασε στην επανάληψη στην ολική ανατροπή. Αφού έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές ο Απίλκωνας λόγω αποβολής του Αυλωνίτη, η ΠΑΕΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ στο 81΄ όταν ο Φραγκέσκου έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μαυρία και κατέληξε στα δίχτυα.


Όλα έδειχναν ότι η προσφυγική ομάδα θα πανηγύριζε μια τεράστια νίκη αλλά ο Απόλλωνας  κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Ντιγκινί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αφού νωρίτερα ο διαιτητής σφύριξε παράβαση για χέρι του Φραγκέσκου σε μια δύσκολη και υπό συζήτηση φάση με το VAR να δικαιώνει την απόφαση του διαιτητή..

ΠΑΕΕΚ (Μ.Σεργίδης): Πρόσεκ, Ντίας, Δημητρίου, Βαρέλα (62′ Ενόχ), Μιλτς (76′ Νάντο), Τσόσιτς, Ράμος (76′ Χαραλάμπους), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου, Νούνιτς (62′ Μπάμπιτς).
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος,    Αριστοτέλους, Κωμοδίκης, Άντρις Νεοφύτου, Καπαρτής, Τίμερμανς, Ανδρέας Νεοφύτου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλ.Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης(63′ Τζουμ) Χάμπος (83′ Ονγκεντά), Αυλωνίτης, Χαμάς, Κολ, Νογιόκ, Αλμπάνης (63′ Μαυρίας), Πίττας, Ίντζια (46′ Γιάνκα), Ντιγκινί
Στον πάγκο: Ντούριν,  Αυγουστή, Χρυσοστόμου, Ονγκεντά

ΣΚΟΡΕΡ: 25′ Βαρέλα, 81′ Μαυρίας (αυτ.)/ 3′ Αλμπάνης, 90+2′ Ντιγκινί (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ενόχ (3η), Ομπανόρ (3η), Τσόσιτς/Αλμπάνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αυλωνίτης 60′
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 769
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Σωτηρίου Λούκας
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης