2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τρίτο…και φαρμακερό.Η ΑΕΛ 3-2 την Δόξα που ισοφάρισε δύο φορές

Τρίτο…και φαρμακερό.Η ΑΕΛ 3-2 την Δόξα που ισοφάρισε δύο φορές

By on 15 Φεβρουαρίου, 2022 0 7218 Views

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΛ, η οποία κατάφερε να κερδίσει δύσκολα την Δόξα με 3-2 και πήρε βαθμολογική ανάσα, ενώ έκανε καλή προετοιμασία ενόψει του επαναληπτικού κυπέλλου με τον Απόλλωνα.

Η Δόξα προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει βαθμολογικό κέρδος και παρέμεινε στους 18 βαθμούς.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ένα ανοικτό παιχνίδι παρακολουθήσαμε στο πρώτο ημίχρονο στο Τσίρειο, όπου και οι δύο ομάδες κυνήγησαν από την αρχή το γκολ.

Η ΑΕΛ μόλις το 5ο λεπτό κατάφερε να πετύχει το γκολ με ατομική ενέργεια του Μαρόσα, ωστόσο μετά από υπόδειξη του VAR, ακυρώθηκε για χέρι στην αρχή της προσπάθειας.

Στο 12΄ είχαμε ένα άστοχο σουτ του Μαρόσα πάνω από την εστία. Ενώ, 4 λεπτά αργότερα ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, μετά από έλεγχο του VAR έδωσε πέναλτι στην ΑΕΛ σε χέρι του Χάρη Κυριάκου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μαρόσα, ο οποίος ήταν εύστοχος ανοίγοντας το σκορ.

Η απάντηση της Δόξας ήταν άμεση και στο 21’ ο Εμπραλίτζε εκτέλεσε το φάουλ, ο Σάσι πήρε την κεφαλιά η μπάλα κτύπησε στον Μιλιτσεάνου και κατέληξε στα δίκτυα. Στο 23’ είχαμε ένα σουτ του Μπαλντέ που έφυγε λίγο έξω.

Στο 28ο λεπτό ο Μαρόσα έκανε αρχικά το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε παίκτες της Δόξας, στην επαναφορά έκανε νέο σουτ ο Μιλιτσεάνου, το οποίο έδιωξαν ξανά οι φιλοξενούμενοι. Η φάση εξετάστηκε από το VAR και τελικά δόθηκε γκολ, καθώς η μπάλα πέρασε την εστία.

Στο 36ο λεπτό η Δόξα κατάφερε να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσα, με διαγώνιο σουτ του Σαντίκ. Μετά το γκολ η Δόξα προσπάθησε να πάρει τα ηνία, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι και το 2-2 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Με καλή φάση για την ΑΕΛ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό, ο Μαρόσα μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε το σουτ και ο Σισκόφσκι έδιωξε.

Ακολούθως, για ένα 15λεπτό περίπου είχαμε μέτρια εικόνα στο παιχνίδι, μέχρι να έρθει στο 64ο λεπτό το τρίτο γκολ για την ΑΕΛ. Ήταν η ωραία κίνηση του Τόρες από δεξιά, που μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Μιλιτσεάνου, όπου με πλάσε έκανε το 3-2

Δύο λεπτά αργότερα η Δόξα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σουτ του Μπένι έξω από την περιοχή, απέκρουσε ο Μέγερι. Στο 66’ η είχαμε καλή στιγμή για την Δόξα με τον Μπένι να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μέγερι απέκρουσε την μπάλα.

Ενώ, στο 70’ ο Τόρες σέντραρε, ο Μιλιντσεάνου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σισκόφσκι διώχνει με γροθιές. Μετά και από αυτή την φάση, ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει αρκετά. Υπήρχαν αρκετές διακοπές, ενώ οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, με αποτέλεσμα να περάσει ο χρόνος.

ΑΕΛ(Παντελίδης): Μέγιερι, Τεσέιρα, Σάντος, Έουλερ, Παπαφώτης (75′ Ρέινολντς), Μαζάν (46′ Τόρες), Σωτηρίου, Μιλιτσεάνου, Ριστέφσκι, Μπαλντέ (46′ Ριέρα), Μαρόσα
Στον πάγκο: Κεραυνός, Εβόρα, Φραντζής, Ντάβερβελντ, Τσέποβιτς, Αντωνίου, Μαΐντεβατς

Δόηα (Η. Χαραλάμπους): Σισκόφσκι, Σάιθ (74′ Τιτζανί), Ασαμόα, Σαντίκ, Αντάμοβιτς (74′ Ντρολέ), Καραμανώλης, Κυριάκου (34′ Κοβάσεβιτς), Εμπραλίτζε, Μέσκα, Σάσι (61′ Μπένι), Κέρλα
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Οικονομίδης, Ποντικός

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρόσα / Ασαμόα (6η), Σάιθ

ΘΕΑΤΕΣ: 300 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: 19′ πεν. Μαρόσα, 29,′ 64’Μιλιντσεάνου / 21′ Σάσι
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Σάντος, Έουλερ, Ριέρα (5), Ντάφερφελντ, Ρέινολντς (2) / Κοβάσεβιτς, Αντάμοβιτς (7), Ασαμόα (5), Μέσκα, Καραμανώλης, Σισκόφσκι (2)
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός: Βασιλείου Αδάμος
4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος