2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μ.Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 2-0:Eπέστρεψε με μαγικό γκολ ο Ρονάλντο

Μ.Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 2-0:Eπέστρεψε με μαγικό γκολ ο Ρονάλντο

By on 16 Φεβρουαρίου, 2022 0 550 Views

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έσπασε το πιο άκαπνο σερί της καριέρας του και με μαγικό γκολ οδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε νίκη τετράδας επί της Μπράιτον (2-0).

Ήταν σκληρό. Το ένα κομμάτι του Μάντσεστερ έβλεπε την ομαδάρα του Πεπ να κάνει πάρτι στην Λισσαβόνα και με το εκκωφαντικό 0-5 να ετοιμάζεται για προημιτελικούς Champions League και το άλλο έπρεπε να υποφέρει για να δει μία ακόμα αγχωτική εμφάνιση της Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπράιτον.

Κι όντως, για ένα ημίχρονο οι κόκκινοι διάβολοι ήταν… μία από τα ίδια. Άγευστοι, άχρωμοι, άνευροι σώθηκαν χάρη στον Ντε Χέα, ο οποίος είχε όχι στον Μόντερ σε κλασική ευκαιρία στο 5ο λεπτό, αλλά και χάρη στην αστοχία των φιλοξενούμενων που ίσως δεν το πίστεψαν τόσο πολύ στην τελική προσπάθεια.

Αυτός που το πίστεψε ήταν κάποιος που βίωνε το πιο άγονο διάστημα της καριέρας του. Ο Κριστιάνο είχε να μείνει 6 συνεχόμενα παιχνίδια δίχως γκολ από το 2009 και δεν ήταν διατεθειμένος να το αφήσει έτσι. Με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ ακριβείας εκτός περιοχής έκανε το 1-0 (51’) και όπως φάνηκε από τον πανηγυρισμό του, έβγαλε από πάνω του τρελή πίεση.

Η αποβολή του Ντονκ τρία λεπτά αργότερα, έκανε τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περιμένουν ένα διαδικαστικό βράδυ, όμως το ματς παρέμεινε περίπλοκο ως το τέλος. 

Σε δύο περιπτώσεις ο Κριστιάνο δεν κλείδωσε το ματς (66’, 75’) και το άγχος επέστρεψε. Ο Μόντερ σημάδεψε το δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής (78’), ενώ η είσοδος στον αγώνα του Ντάνι Γουέλμπεκ που είχε εξτρά κίνητρο στο παλιό του σπίτι ξύπνησε… περίεργες σκέψεις.

Ο πρώην επιθετικός της Γιουνάτεντ λίγο έλειψε να κλείσει το παλιό του σπίτι, όταν έχασε κλασική ευκαιρία στο 90ό λεπτό και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν όλη η Μπράιτον είχε βγει μπροστά, ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το 2-0 σε μία ακόμα ψυχοβλγαλτική νίκη, που όμως φέρνει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόνη στην 4η θέση στο +2 από την Γουέστ Χαμ.