17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ο Μπαπέ απένειμε δικαιοσύνη στο 94′!

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0: Ο Μπαπέ απένειμε δικαιοσύνη στο 94′!

By on 16 Φεβρουαρίου, 2022 0 747 Views

Ο Κιλιάν Μπαπέ, με γκολ στο 94′. έριξε στο καναβάτσο την Ρεάλ (1-0) και έδωσε στην Παρί Σεν Ζερμέν μικρό, αλλά πολύτιμο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League – Ο Κουρτουά απέκρουσε πέναλτι του Μέσι – Δεν παίζουν στην ρεβάνς Καζεμίρο και Μεντί.

Επί μήνες το πιο hot θέμα στο ποδόσφαιρο είναι η επικείμενη μετακόμισή του στο Santiago Bernabeu. Ομως ο ίδιος από τη μέρα της κλήρωσης το είχε πει. «Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θέλω να αποκλείσω την Ρεάλ». Το πρώτο βήμα το έκανε. Με γκολ του υπερηχητικού Γάλλου, Κιλιάν Μπαπέ, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε 1-0 την 13 φορές κάτοχο του τίτλου και πήρε προβάδισμα για τους «8» ενόψει μιας ρεβάνς στην οποία δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ. Ανίκητος ήταν μέχρι το 94’ ο Κουρτουά, που έπιασε και πέναλτι του Μέσι.

Πολύ δυνατά μπήκε η Παρί και επιβλήθηκε της Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 5’ οταν ο Μπαπέ έκανε την ντρίμπλα από αριστερά και γύρισε στον Ντι Μαρία, αλλά ο τελευταίος με το καλάμι σούταρε άσχημα. Η PSG έμενε ψηλά, δεν άφηνε καθόλου μπάλα στην, καλά οργανωμένη, Ρεάλ και έπαιζε πολλές πάσες με σκοπό να βρει χώρο. Στο 18’ ο Μπαπέ μέσα από την περιοχή πλάσαρε με το αριστερό, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε με τα πόδια και μέχρι το 35’ η ομάδα του Ποκετίνο κυριάρχησε με κατοχή πάνω από 60% και τους Merengues να μην έχουν ούτε τελική.

Στο τελευταίο 10λεπτο η Ρεάλ πάτησε λίγο περισσότερο το αντίπαλο μισό και σε αυτό ο Καζεμίρο έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Παρέδες και με την κίτρινη που είδε χάνει τη ρεβάνς. Η κεφαλιά του Βραζιλιάνου άουτ στο 45’ ήταν ό,τι είχε να επιδείξει επιθετικά η Βασίλισσα σε ένα πρώτο μέρος που ολοκληρώθηκε με 0-0.

Και αν κάποιος πίστευε ότι στην επανάληψη η Ρεάλ θα έβγαινε από την άμυνα, γρήγορα θα αντιλήφθηκε ότι πήγε κουβά. Στο 50’ ο Μπαπέ έκανε δυνατό σουτ στη γωνία και ο Κουρτουά εκπληκτική επέμβαση και αφού ο Μεντί είδε κίτρινη και θα χάσει και αυτός τη ρεβάνς, η Παρί κέρδισε πέναλτι. Ο Μπαπέ άφησε πίσω τον Καρβαχάλ και εκείνος δεν είχε καλό timing στο τάκλιν, όμως στο 62’ ο Λιονέλ Μέσι είδε τον Κουρτουά να τον νικά από τα 11 βήματα, για να δοθεί έτσι συνέχεια στην κατάρα που τον έχει πλέον 8 ματς χωρίς γκολ/ασίστ κόντρα στους Blancos.

Στην ομάδα του Ποκετίνο πήρε ένα δεκάλεπτο να συνέλθει από το σοκ αλλά στη συνέχεια πάτησε και πάλι καλά και πίεσε για το γκολ. Στο 75’ το φάουλ του Μέσι πέρασε έξω, στο 77’ ο Μπαπέ πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή και στο 87’ ο Νεϊμάρ, που πραγματοποίησε την επιστροφή του έπειτα από 2.5 μήνες ως αλλαγή, δεν τα κατάφερε από πλάγια θέση.

Το ματς ήταν έτοιμο για 0-0, όμως οι μεγάλοι παίκτες υπάρχουν για να καθορίζουν τα μεγάλα ραντεβού. Και αυτό συνέβη στο 94’ του τεράστιου αγώνα στο Parc des Princes. Ο Νεϊμάρ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μπαπέ και εκείνος πέρασε Βάθκεθ και Μιλιτάο και με πλασέ νίκησε τον – ανίκητο μέχρι εκείνη τη στιγμή – Κουρτουά γράφοντας το ιστορικό 1-0.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Νούνο Μέντες, Ντανίλο Περέιρα (87’ Γκουέγ), Παρέδες, Βεράτι, Μέσι, Ντι Μαρία (72’ Νεϊμάρ), Μπαπέ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (72’ Λούκας Βάθκεθ), Εντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (82’ Βαλβέρδε), Καζεμίρο, Κροος, Ασένσιο (72’ Ροντρίγκο), Μπενζεμά (87’ Μπέιλ), Βινίσιους (82’ Αζάρ).