6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αφεντικό το ΑΠΟΕΛ στο αιώνιο.Κέρδισε ξανά 4-2 την Ομόνοια και στη 2η θέση.(Εκτός εξάδας οι πράσινοι με τραγικά λάθη και δυο χαμένα πέναλτι)

Αφεντικό το ΑΠΟΕΛ στο αιώνιο.Κέρδισε ξανά 4-2 την Ομόνοια και στη 2η θέση.(Εκτός εξάδας οι πράσινοι με τραγικά λάθη και δυο χαμένα πέναλτι)

By on 25 Φεβρουαρίου, 2022 0 3457 Views

To ΑΠΟΕΛ πήρε πανηγυρική νίκη 4-2 (‘όπως και στο πρώτο γύρο)στο αιώνιο ντέρμπι και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας αναμένοντας το αποτέλεσμα του άλλου μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ανόρθωση. Η Ομόνοια  έμεινε εκτός εξάδας απογοητευτικό για την ομάδα και τον κόσμο της όπως απογοητευτικό ήταν και το αποτέλεσμα.

 Τα λάθη της Ομόνοιας  και σε αυτό το ντέρμπι τραγικά που απέναντι σε ένα παθιασμένο και με παίκτες ποιότητας ΑΠΟΕΛ τα πλήρωσε.  Πιο τραγικό λάθος αυτό του Σεχού που έφερε το πρώτο γκολ του ΑΠΟΕΛ  ενώ ο Μποτεάκ έχασε το πρώτο του πέναλτι λίγο πριν το τέλος του Α΄ ημιχρόνου και με παιδική αμυντική λειτουργία δέχθηκε νωρίς το δεύτερο γκολ οπότε η κίνηση του Μπεργκ να βάλει τον Κακουλλή στην θέση του δυσκίνητου Μάταβς ήρθε κάπως αργά αφού δεν ήταν καθόλου εύκολο να γυρίσει το 0-2 απέναντι σε μια ομάδα ποιοτική και σε καλύτερη ψυχολογία όπως το ΑΠΟΕΛ.

Είχε την ευκαιρία να μειώσει σε 4-3 η Ομόνοια με δεύτερο  πέναλτι  αλλά ο Ασάντε σημάδεψε το δοκάρι και το γκολ που πέτυχε στην επαναφορά ο Σεχού δεν μέτρησε αφού εισήλθε στην περιοχή πριν εκτελεστεί το πέναλτι.

Ο Κβιλιτάια στο 19ο λεπτό έκανε το 0-1 για το ΑΠΟΕΛ, ενώ στο 41΄ο Μποτεάκ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Στο 48ο λεπτό ο Ντε Βινσέντι έκανε το 2-0 για το ΑΠΟΕΛ. Στο 55΄ο Κβιλιτάια έκανε το 0-3 με εκτέλεση πέναλτι.

Στο 59΄ο Μιξ μείωσε σε 1-3, αλλά στο 69΄ο Σόουζα έκανε το 1-4. Ο Κακουλλής στο 80 μείωσε σε 2-4.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 7ο λεπτό είχαμε την πρώτη τελική με την κεφαλιά του Κβιλιτάια να πάει πάνω από τα δοκάρια, ενώ 3 λεπτά μετά ένα μακρινό σουτ του Σαρφό είχε την ίδια κατάληξη.  Στο 14΄ο Μάταβζ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να πηγαίνει έξω.

Στο 17ο λεπτό η Ομόνοια έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από κοντά ο Λοϊζου σημάδεψε τον Σκουφέτ, ενώ ακολούθησε και άλλη ευκαιρία στην περιοχή.

Στο 19ο λεπτό ένα λάθος στην μεσαία γραμμή της Ομόνοιας από το Σέχου, έφερε τον Κβιλιτάια να φεύγει μόνος  από το κέντρο, να φτάνει στην περιοχή και να πλασάρει σωστά για το 0-1!

Στο 36ο λεπτό σε μια παρόμοια φάση με αυτή του γκολ, ο Ντογκαλά έφυγε στην αντεπίθεση αλλά ο Φαμπιάνο απέκρουσε το σουτ του.

Στο 40 η Ομόνοια κέρδισε μέσω ΒΑΡ πέναλτι σε μια φάση με τον Λοϊζου, ωστόσο ο Μποτεάκ εκτέλεσε με τον Σκουφέτ να αποκρούει και να κρατά το προβάδισμα για την ομάδα του.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 48ο λεπτό ο Σαρφό έδωσε για τον Ντε Βινσέντι που με όμορφο σουτ έκανε το 0-2 για το ΑΠΟΕΛ. Στο 52ο λεπτό ο Νικολάου έδωσε πέναλτι σε μια φάση του Φαμπιάνο με τον Κβιλιτάια. Ο Φαμπιάνο απέκρουσε, αλλά δόθηκε επανάληψη με τον Κβιλιτάια στην 2η εκτέλεση να ευστοχεί για το 0-3.

Στο 59ο λεπτό ένα σουτ του Κακουλλή σταμάτησε στην γραμμή, ωστόσο λίγο μετά ο Μιξ μείωσε από κοντά σε 1-3.

Στο 69΄ο Σόουζα με όμορφο σουτ έκανε το 1-4 για το ΑΠΟΕΛ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του ΑΠΟΕΛ.

Στο 80 ο Κακουλλής από κοντά μείωσε σε 2-4.

Στο 87΄ο Κακουλλής κέρδισε πέναλτι, ο Ασάντε εκτέλεσε, βρήκε το δοκάρι αλλά ο Σέχου έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Σέχου ήταν στην περιοχή πριν την εκτέλεση.  Το ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον θεοδώρου


ΟΜΟΝΟΙΑ:
 Φαμπιάνο, Σέχου, Λέζιακς, Χούμποτσαν, Γιούστε, Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Λοβέρα (81′ Ζαχαρίου), Μποτεάκ (81′ Ασάντε), Λοΐζου, Μάταβς (58′ Κακουλλής).
Στον πάγκο: Ουζόχο, Παναγή, Ψάλτης, Κίκο, Ασημένος, Χαραλάμπους, Χρίστου, Ζαχαρίου, Ασάντε, Κακουλλής. 
AΠΟΕΛ : Σκουφέτ, Πέδρο, Γουίλερ, Καρώ, Βινίσιους, Σαρφό (90+4′ ΄Έσελινγκ), Σόουζα, Ντε Βινσέντι (90+4′ Γαβριήλ), Ντονγκαλά (85′ Πολυκάρπου), Νατέλ, Κβιλιτάια (67′ Θεοδώρου).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Τσιλινγκίρης, Θεοδώρου, Έσελινγκ, Γαβριήλ, Τσεπάκ, Ντιαβαρά, Πολυκάρπου, Γεωργίου, Βρόντης, Χαραλάμπους, Φινιρίδης. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λέζιακς (3η), Μποτεάκ (3η) / Βινίσιους (3η), Γουΐλερ, Κβιλιτάια, Ντε Βινσέντι (3η), Νατέλ (6η)

ΣΚΟΡΕΡ: Ντίσκερουντ (60′), Κακουλλής (79′) / Κβιλιτάια (19′, 55′ πέν.), Ντε Βινσέντι (48′), Λούκας Σόουζα (69′)
ΘΕΑΤΕΣ: 10600 εισιτήρια.
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής:   Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Pairetto Luca
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης