19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το Χάρηκαν. Πάφος και Άρης γράφουν ιστορία με την πρώτη τους παρουσία στον Α΄όμιλο

Το Χάρηκαν. Πάφος και Άρης γράφουν ιστορία με την πρώτη τους παρουσία στον Α΄όμιλο

By on 25 Φεβρουαρίου, 2022 0 385 Views

Η Πάφος χρειαζόταν τουλάχιστον την ισοπαλία στο εντός έδρας παιχνίδι της με τον Άρη για την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο ανεξαρτήτως του αν η Ομόνοια θα κέρδιζε ή όχι τον ΑΠΟΕΛ.

Και πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε (1-1), το οποίο πάντως εντέλει δεν της… χρειαζόταν από τη στιγμή που οι πράσινοι ηττήθηκαν (4-2) στο «αιώνιο» ντέρμπι.

Στους 36 βαθμούς ο Άρης, στους 34 η Πάφος μετά τη σημερινή τους ισοπαλία.Kαι οι δυο ομάδες έγραψαν ιστορία αφού για πρώτη φορά κέρδισαν θέση στον Α΄όμιλο και θα διεκδικήσουν έξοδο στην Ευρώπη. Η Πάφος από την 6η θέση θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα στην πρώτη αγωνιστική της β΄φάσης ενώ ο Άρης από την 5η θέση θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση

Το παιγνίδι

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν αρκετές φάσεις.

Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 10’ με τον Ζάιρο ΝΑ μπαίνει στην περιοχή του Άρη, να κάνει το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει έξω.

Η μεγάλη φάση για την Πάφο ήρθε στο 28΄όπου μετά από κλέψιμο, ο Πάντσεον έκανε το σουτ αλλά απόκρουσε ο Μπρόρσον την ώρα που η μπάλα είχε πορεία προς τα δίκτυα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Πάντσεον έκανε χέρι στην περιοχή της ομάδας του και μετά από παρέμβαση του VAR, δόθηκε η παράβαση.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σικόρσκι ο οποίος ήταν εύστοχος κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε άλλες σπουδαίες φάσεις, με τον Άρη να έχει το προβάδισμα αλλά την Πάφο να είναι ακόμη στην εξάδα καθώς η Ομόνοια την ίδια ώρα έχανε με 1-0 από το ΑΠΟΕΛ.

Στην επανάληψη η Πάφος μπήκε πιο επιθετικά θέλοντας να πετύχει ένα τέρμα και να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα της Λευκωσίας για τη μάχη της εξάδας.

Ήταν ο Άρης όμως που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για ένα τέρμα, καθώς στο 48’ ο Μπράουν πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ρούντκο, απόκρουσε όμως πάνω στην γραμμή ο Κβίτα.

Στο 62’ η Πάφος είχε τεράστια φάση για να ισοφαρίσει αλλά το σουτ του Φουρ αποκρούστηκε από τον Βανά ενώ στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα, ο τερματοφύλακας του Άρη έβγαλε σε κόρνερ σουτ του Ταλίς.

Η Πάφος συνέχιζε να πιέζει για το τέρμα της ισοφάρισης και το κατάφερε στο 75’. Ήταν η σέντρα του Τόμετσακ από τα δεξιά, ο Χαμάντι με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Άρη.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο 77΄ο Σεμέδο με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του του Άρη.

Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα, ο Χαμάντι έφυγε μόνος του απέναντι στον Βάνα αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Άρη.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με την Πάφο να παίρνει το εισιτήριο για την εξάδα καθώς η Ομόνοια ηττήθηκε με 4-2 από το ΑΠΟΕΛ.

ΠΑΦΟΣ: Ρούτκο, Αουρέλιο (46′ Ταλίς), Παλάσιος, Κβίντα, Τόμετσακ, Φουρ, Πάνιτς, Πάντσεον, Χότσκο (46′ Αλ Γκαντιουί), Ζάιρο, Σεμέδο.

ΑΡΗΣ: Βανά, Ρονκάλια (78′ Μουσουντά), Μπρόρσον, Σίλντενφελντ, Γιαγκό, Μόργκαν (59′ Σιμιόν), Γιαμπλόνσκι, Μπογκνάρ (46′ Μπαμπίκα), Σπόλιαριτς (53′ Στεπίνσκι), Πακέ, Σικόρσκι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 31′ Πάντσεον / 48′ Μόργκαν, 68′ Ρονκάλια, 88′ Μουσουντά

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Ruivo Pereira Claudio Filipe
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος