6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΑΤΑΛΑ:Πάμε με το μέγιστο όραμα, να κερδίσουμε το αυριανό αγώνα

ΚΑΤΑΛΑ:Πάμε με το μέγιστο όραμα, να κερδίσουμε το αυριανό αγώνα

By on 4 Μαρτίου, 2022 0 1627 Views

O προπονητής της ΑΕΚ Νταβίντ Καταλά μίλησε σε διάσκεψη Τύπου για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην Ανόρθωση στο “Α. Παπαδόπουλος”.

Αναλυτικά:

“Αύριο ξεκινάνε τα Play Offs. Μία συναρπαστική διαδικασία, την οποία δουλεύαμε επτά μήνες. Πάμε με το μέγιστο όραμα, να κερδίσουμε το αυριανό αγώνα.”

-Αν πιστεύει ότι η ομάδα του έχει τις δυνάμεις να βγει από την κρίση: «Η ομάδα είναι έτοιμη. Οι τελευταίοι δύο μήνες μας έκαναν πιο δυνατούς. Τους παίκτες, εμένα ως προπονητή. Είμαστε στο καλύτερο σημείο για να αρχίσουμε τα πλέι οφ».

-Αν πιστεύει στον τίτλο: «Πάντα πιστεύω, τίποτα δεν αλλάζει. Είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε».

-Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Ιβάν είναι έτοιμος. Για τον Γκιούρτσο θα πρέπει να περιμένουμε, θα είναι διαθέσιμος στις επόμενες βδομάδες. Θα αναμένουμε μέχρι αύριο και για τον Άνχελ. Είναι τιμωρημένοι οι Ρόμο και Τάντι».

-Αν θα δούμε ξανά τριάδα στην άμυνα ή θα προβεί σε διαφοροποιήσεις: «Δεν θα ανοίξω τα χαρτιά μου, αν πω τον τρόπο που θα αγωνιστούμε θα το κάνω πιο εύκολο για τον Τιμούρ».

-Αν θεωρεί ότι οι τελευταίες νίκες ανέβασαν τη ψυχολογία: «Ηταν καλό το ότι πήραμε την πρόκριση. Δεν ήταν εύκολο. Είμαστε σε ένα καλό σημείο, πιστεύω στην ομάδα».

-Πόσο καθοριστικός είναι ο αγώνας με την Ανόρθωση όσον αφορά τις ελπίδες για τη διεκδίκηση του τίτλου: «Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε με νίκη. Μέσα από την εμπειρία που έχω σαν ποδοσφαιριστής, ένα καλό ξεκίνημα επηρεάζει θετικά την πορεία της ομάδας στη συνέχεια».

-Αν υπάρχει περισσότερη πίεση στην ομάδα: «Είναι φυσιολογική η πίεση. Έχουμε το όραμα και την ενέργεια γι’ αυτά τα παιχνίδια».

Αν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου τον βρίσκουν ικανοποιημένο: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δουλεύουν σκληρά, έχουν προσαρμοστεί στην ομάδα. Κάποιοι απ’ αυτούς δεν πήραν πολλά λεπτά συμμετοχής αλλά στα επόμενα παιχνίδια θα έχουν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο».

-Αν ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση επί της ΠΑΕΕΚ, είναι ικανός να… ξυπνήσει την ομάδα αγωνιστικά: «Δείχνει τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα. Το δείξαμε και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΛ, ότι παλεύει μέχρι το τέλος για το αποτέλεσμα».

-Γιατί άλλαξε το σύστημα στο ματς με την ΠΑΕΕΚ: «Θεωρήσαμε πως θα ήταν το καλύτερο για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παικτών και με τα δύο συστήματα. Μας στοίχισαν τα λάθη που κάναμε, έπρεπε να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα».

Που θα κριθεί το ντέρμπι: “Περιμένω παρόμοια παιχνίδια σε σχέση με τα δύο προηγούμενα. Να κάνουμε το παιχνίδι μας, την ταυτότητα μας, ως ομάδα και να είμαστε φιλόδοξοι. Μπορούμε να ξανακερδίσουμε την Ανόρθωση.”

Για την κριτική μερικών οπαδών: “Δεν με ενοχλεί, νιώθω πως γίνομαι καλύτερος και πιο δυνατός. Είναι φυσιολογικό και οφείλεις να την καταδέχεσαι”

Για την φόρμα της Ανόρθωσης: “Στην βαθμολογία έχουμε ένα βαθμό περισσότερο και μπορούμε για ακόμη περισσότερα. Δεν πρέπει να κρατούμε το χειρότερο σενάριο. Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα και να πάρουμε αποτέλεσμα στο αυριανό παιχνίδι”

Για τον κόσμο: “Δεν πρέπει να μένουμε στην απογοήτευση. Θα πρέπει όλοι να θέλουμε το καλύτερο και να πηγαίνουμε με την καλύτερη διάθεση όλοι μαζί. Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα παιχνίδια.