7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Τρισκόφσκι επέστρεψε !Οδήγησε την ΑΕΚ σε νέα νίκη στην έδρα της Ανόρθωσης(1-3)

Ο Τρισκόφσκι επέστρεψε !Οδήγησε την ΑΕΚ σε νέα νίκη στην έδρα της Ανόρθωσης(1-3)

By on 5 Μαρτίου, 2022 0 1132 Views

Σπουδαίο «διπλό» για την ΑΕΚ που πέρασε επιβλητικά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ιβάν Τρισκόφσκι που επέστρεψε στα γκολ, πέτυχε δύο κι έφτασε τα 12. Η ομάδα του Νταβίντ Καταλά μπαίνει ξανά στη μάχη του τίτλου με αυτή τη νίκη, καθώς ανέβηκε ξανά στη 2η θέση
Οι βάσεις νίκης μπήκαν από νωρίς, με τον Άλτμαν να αιφνιδιάζει στο 4’ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια. Η Ανόρθωση δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη και εκμεταλλεύτηκε το πέναλτι που κέρδισε σε χέρι του Αραγιούρι, με τον αρχηγό της στο 26’. Από την άλλη, ο αρχηγός της Ανόρθωσης, ο Κωστάκης Αρτυματάς, σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ στο 34’ για να βάλει την «Κυρία» ξανά στο παιχνίδι.
Ωστόσο, στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη, η Ανόρθωση έκανε πάρα πολλά λάθη και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν σε τρίτο γκολ ξανά με τον Τρισκόφσκι. Με μία εξαιρετική ενέργεια, η ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή του Λόρια από τα αριστερά, ο Ακοράν έκανε του σουτ με τον Λόρια να έχει απάντηση σε πρώτο χρόνο, όχι όμως και στο σουτ του «Τρίσκο». Στο 72’ Ο Νοβότνι έχασε μεγάλη φάση για να βάλει την Ανόρθωση ξανά στο ματς με τον Λεάλ να έχει απάντηση εξ επαφής.
Πλέον, η ΑΕΚ ανέβηκε στους 42 βαθμούς και μείωσε στο -4 από τον Απόλλωνα, ενώ η Ανόρθωση έμεινε στο -8, βλέποντας παράλληλα το αήττητο σερί των 14 αγώνων να χάνεται.

Η απουσία του Ουάρντα ήταν ασφαλώς αισθητή αφού η Ανόρθωση δεν είχε την ταχύυητα του,τις εμπνεύσεις του ενώ η ΑΕΚ δεν είχε τον πονοκέφαλο πως νσ τον περιορίσει.Αδύναμος κρικος στην άμυνα ο Αραγιούρι που δεν ήταν στην καλή του βραδιά με λάθη αλλά κσι το πέναλτι που έφερε το 0-2.Ήταν ενα ξεκίνημα επανσληψη του ντέρμπι με τον Απόλλωνα όπου έγινε το ίδιο σκηνικό.Νωθρή άμυνα στην αρχή γκολ νωρίς ο αντίπαλος και σε λίγο χέρι-πέναλτι κσι δευτερο γκολ.Πήγε να αντιδράση πάλι η Ανόρθωση όμως η ΑΕΚ διαχειρίστηκε τον αγώνα και με το τρίτο γκολ σκότωσε το παιχνίδι.

Ανόρθωση(Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Αραγιούρι, Αντωνιάδης (71′ Κορρέα), Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς (71′ Ιωάννου), Χουσμπάουερ, Καλτσάς (82′ Πόποβιτς), Χριστοφή (60′ Χρυσοστόμου), Χριστοδουλόπουλος (71′ Ρουσιάς), Νοβότνι
Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Αβραάμ, Ρισβάνης, Εσκοβάλ, Χατζιμιτσής, Μότης

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Λεάλ, Γκουστάβο, Τρισκόφσκι (86′ Ολατούντζι), Φαράζ (73′ Nαούμ), Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Εγγλέζου, Εσπινόσα (86′ Χριστοφόρου), Ντάρμπισαϊαρ (73′ Μάμας), Τόμοβιτς, Άλτμαν (55′ Ακοράν)
Στον πάγκο: Τούμπας, Παρασκευά, Λαμπόικο, Ολατούντζι, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Παναντέρο, Μαρτής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αραγιούρι, Νοβότνι / Εσπινόσα, Τόμοβιτς, Μάμας

ΘΕΑΤΕΣ: 7.000 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: 34′ Αρτυματάς / 4′ Άλτμαν, 26′ πεν. 64′ Τρισκόφσκι
Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος