2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Aυτοκτονία της Κυρίας απέναντι στους 10 του Άρη(1-1).Χαμένο πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες και γκολ δώρο στο 88 ΄

Aυτοκτονία της Κυρίας απέναντι στους 10 του Άρη(1-1).Χαμένο πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες και γκολ δώρο στο 88 ΄

By on 10 Απριλίου, 2022 0 1562 Views

Αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 9’ λόγω απευθείας αποβολή του Κβάσιουκ, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 53’ με το γκολ του Αμπαρτζουμιάν, όμως ο Άρης κατάφερε πάλι να μη χάσει και να διατηρήσει το αήττητό του στη β’ φάση, χάρη στο γκολ του Μπογκνάρ στο 88’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Λόρια να φέρει μεγάλη ευθύνη αφού δεν απέκρουσε σταθερά την μπάλα, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας (1-1)!

Η Ανόρθωση έβαλε τα χέρια της κι έβγαλε τα μάτια της, αφού έχασε πέναλτι στο 11’ με τον Βανά Άλβες να αποκρούει την χλιάρή κακή εκτέλεση του Χριστοφή, ενώ είχε ξεκάθαρες ευκαιρίες μετά το 1-0 για να τελειώσει το ματς με Noβότνι Ρουσιά και Ντέλετιτς, αλλά δεν τα κατάφερε πληρώνοντας την επιπολαιότητά της, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή…

Στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κβάσιουκ αντίκρισε απευθείας κόκκινη (μετά από παρέμβαση του VAR αφού πρώτα δόθηκε κίτρινη) και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Στην ίδια φάση, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα καθώς ο Κβάσιουκ ανέκοψε υποσχόμενη ενέργεια και ο Χριστοφή ανέλαβε την εκτέλεση του χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Άλβες κάνοντας μια επιπόλαιη χλιαρή εκτέλεση. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν μέτριος, χωρίς κάποιες αξιόλογες φάσεις, πέρα από κάποια μακρινά σουτ και παρά το γεγονός πως η Ανόρθωση έπαιζε με παίκτη περισσότερο.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Αμμοχώστου μπήκε με πιο επιθετικά (και με διπλή αλλαγή με είσοδο Λάζαρου, Ντέλετιτς) και στο 53’ κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού μετά από υποδειγματική κεφαλιά του Αμπαρτζουμιάν από σέντρα του Λάζαρου. Ο Άρης επιχείρησε να απαντήσει μέσω αντεπιθέσεων χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά, ενώ η Ανόρθωση έχασε σπουδαία φάση να κλειδώσει το τρίποντο μετά το τετ-α-τετ του Ρουσιά, που βρήκε ξανά ετοιμοπόλεμο τον κίπερ των πρασίνων. Η Ανόρθωση είχε ακόμα δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες με τον Ρουσιά και τον Ντέλετιτς ενώ προηγήθηκαν άλλες δύο του Νοβότνι.

Κι αφού η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν τέλειωνε το ματς, οι γηπεδούχοι τους έκοψαν τη φόρα. Στο 88’ ο Μπόργκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αιφνιδίασε τον Λόρια που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

–Είναι το τρίτο πέναλτι που έχασε η Ανόρθωση στο Τσίρειο και έμεινε σε τρεις ισοπαλίες. Δύο φορές με τον Απόλλωνα(Ουάρντα,Νοβότνι)και σήμερα με τον Χριστοφή.

Η είσοδος του Λάζαρου στο β΄ημίχρονο ανέβασε την Ανόρθωση αλλά συνολικά δεν είχε την απόδοση που περίμενε ο κόσμος της και ο προπονητής της. Στο Α΄ημίχρονο ήταν μέτρια μετά την απώλεια του πέναλτι αλλά μετά το γκολ ανέβηκε ,βρήκε ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε και στο τλέος τιμωρήθηκε.Παραμένει στην 4η θέση αλλά πλέον έχασε την επαφή με την κορυφή και ο στόχος στο πρωτάθλημα είναι η έξοδος στην Ευρώπη και αν είναι δυνατόν η 2η θέση.

ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Mπρόρσον, Σίλντενφελντ, Ρονκάλια, Καζού (73′ Φράγκου), Γιαγκό (57′ Ντζιαβέ), Γιαμπλόνσκι, Μπράουν (73′ Μπογκνάρ), Σπόλιαριτς (57′ Σιμιόν), Κβάσιουκ, Σικόρσκι (68′ Σλόγκαρ).

Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Σωφρονίου, Μανού Γκαρσία, Ανδρέου, Φράγκος, Σλόγκαρ, Μπογκνάρ, Ντζιαβέ, Κορόμα, Ματθαίου, Σιμιόν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Ρισβάνης, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (69′ Χρυσοστόμου), Βερχόβετς (46′ Χριστοδουλόπουλος), Χριστοφή (46′ Ντέλετιτς), Ουάρντα, Νοβότνι (69′ Ρουσιάς).

Στον πάγκο: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Χριστοδουλόπουλος, Αβραάμ, Πόποβιτς, Καλτσάς, Εσκοβάλ, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χρυσοστόμου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καζού, Φράγκος, Ντζιαβέ / Ντέλετιτς, Αρτυματάς, Ρισβάνης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κβάσιουκ (9′)

ΣΚΟΡΕΡ: Μπογκνάρ (88′) / Αμπαρτζουμιάν (53′)

ΘΕΑΤΕΣ: 3500

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Diaz De Mera Escuderos Isidro

ΑVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης