28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Όταν άλλοι πανικοβάλλονται το ΑΠΟΕΛ ορθώνει ανάστημα

Όταν άλλοι πανικοβάλλονται το ΑΠΟΕΛ ορθώνει ανάστημα

By on 11 Απριλίου, 2022 0 1326 Views

Ένα ΑΠΟΕΛ που ήξερε τι ζητούσε και για μεγάλο διάστημα είχε τον απόλυτο έλεγχο είδαμε το απόγευμα της Κυριακής (10/04) στο ΓΣΠ.

Με το σπρώξιμο  που είχε πάρει η ομάδα  από την επιστροφή των οργανωμένων οπαδών στο γήπεδο, οι γαλαζοκίτρινοι  κυριάρχησαν κατά μεγάλα διαστήματα της Πάφου, είχαν τρία δοκάρια και θα μπορούσαν να μην κάνουν τα εύκολα-δύσκολα και να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις, αλλά πολύ νωρίτερα.

Μοναδική κακή παρένθεση , αλλά και «καμπανάκι» αποτέλεσε το διάστημα μετά από το γκολ του Ντονγκαλά, όταν και η Πάφο ανέβηκε, της ακυρώθηκε ένα γκολ, ενώ ακολούθως ισοφάρισε με τον Βαλακάρι.

Το ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, έβγαλε αντίδραση, έχασε ευκαιρίες, το πάλεψε μέχρι τέλους κι έδειξε ότι πίστευε πολύ στη νίκη.

Μία νίκη που ήρθε με τον τρόπο που ήρθε, αντικαθιστώντας το άγχος με τους ξέφρενους πανηγυρισμούς και ιδιαίτερα μετά από το τελευταίο σφύριγμα του Γιώργου Νικολάου.

Μία νίκη που πανηγυρίστηκε όπως παλιά, με τους παίκτες να κατευθύνονται προς το νότιο πέταλο και όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, να τραγουδούν και να βροντοφωνάζουν πως είναι εδώ και πως θα τα δώσουν όλα για να επιστρέψουν και πάλι στο θρόνο του πρωταθλητή.

Και αν είναι κάτι που οφείλουν να παραδεχθούν και να παραδειγματιστούν και οι πλέον ανταγωνιστές του ΑΠΟΕΛ είναι η νοοτροπία και το πείσμα αυτής της ομάδας όταν βρεθεί στα δύσκολα. Προερχόμενο από δύο ήττες από την Ανόρθωση ,μια βαριά στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο που έφερε τον αποκλεισμό, όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε αλλά ένωσε όλες τις δυνάμεις του και αντέδρασε στο γήπεδο. Κέρδισε την Πάφο έστω και στο τελευταίο λεπτό και ελπίζει βάσιμα και στον τίτλο ενώ έγινε το πρώτο φαβορί για την δεύτερη θέση που οδηγεί επίσης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που άλλοι πανικοβάλλονται σε μια αποτυχία ή κακή εμφάνιση το ΑΠΟΕΛ αντιδρά και επανέρχεται και ορθώνει το ανάστημα του.

O Σαμπάλα που στα προηγούμενα παιχνίδια δέχθηκε κριτική για αμυντικές του τοποθετήσεις που κόστισαν ήταν ο παίκτης που στο 93΄λύτρωσε την ομάδα του με ένα εξαιρετικό γκολ και σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ που ένιωσε ξανά τον παλμό των οργανωμένων ,αλλά το πιο σημαντικό, τόνωσε τις ελπίδες για να πάρει θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του ΑΠΟΕΛ