27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πέρασε η Ομόνοια.Έχασε πολλές ευκαιρίες για νίκη αλλά την έσωσε…ο Φαμπιάνο!Ο Μέγιερι κρατούσε την ΑΕΛ στο παιχνίδι(0-0)

Πέρασε η Ομόνοια.Έχασε πολλές ευκαιρίες για νίκη αλλά την έσωσε…ο Φαμπιάνο!Ο Μέγιερι κρατούσε την ΑΕΛ στο παιχνίδι(0-0)

By on 13 Απριλίου, 2022 0 6694 Views

Σε ένα τρομερό παιχνίδι με πολλές χαμένες ευκαιρίες, Ομόνοια και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 και με το 1-1 του πρώτου αγώνα η Ομόνοια πέρασε στην επόμενη φάση και θα είναι στην κλήρωση για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

H Ομόνοια ήταν πολύ καλύτερη και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά τα δοκάρια και ο Μέγιερι κράτησαν την ΑΕΛ στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε και η ΑΕΛ και έγινε σπουδαίο παιχνίδι με πολλές φάσεις και ευκαιρίες. Από την μια ο Μέγιερι δεν επέτρεπε στους επιθετικούς της Ομόνοιας να σκοράρουν και όταν έγινε επιθετική η ΑΕΛ και έφτιαξε ευκαιρίες βρήκε μπροστά της τον Φαμπιάνο που έσωσε την Ομόνοια σε δύο τουλάχιστον πολύ δύσκολες περιπτώσεις ,το δοκάρι και την αστοχία της.

Τελικά το 1-1 του πρώτου αγώνα χάρισε την πρόκριση στην Ομόνοια δίκαια όσο και αν προσπάθησε στο τελευταίο ημίωρο η ΑΕΛ να σκοράρει και να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 8ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με την ΑΕΛ να χάνει ευκαιρία με τον Μιλιτσεάνου. Έκανε το σουτ αλλά ο Φαμπιάνο έπεσε και μάζεψε εύκολα. Πάντως μέχρι εκείνο το σημείο η Ομόνοια προσπαθούσε να βρει χώρους στην αντίπαλη άμυνα, αλλά η ΑΕΛ είχε την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 14ο λεπτό η Ομόνοια είχε μια καλή στιγμή μετά από κεφαλιά του Μάταβζ. Στο επόμενο λεπτό ο Γιούστε από πολύ πλάγια θέση έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 22ο λεπτό ο Λοβέρα έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, έδωσε στον Παπουλή, αυτός καθυστέρησε και έκανε το σουτ υπό πίεση με αποτέλεσμα να σουτάρει έξω και να χάσει μεγάλη ευκαιρία. 10 λεπτά αργότερα ο Παπουλής έκανε νέο σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Τεσέιρα. Στο 34 το σουτ του Λοβέρα εκτός περιοχής, έφυγε έξω χωρίς να ανησυχήσει ο Μέγερι.

Στο 39ο λεπτό ο Παπουλής με όμορφη ενέργεια έδωσε στον Μάταβζ που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Μέγερι απέκρουσε. Στο επόμενο λεπτό ο Λοϊζου από κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 43ο λεπτό ο Λέζιακς με εκτέλεση φάουλ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γιούστε έπιασε την κεφαλιά με τον Μέγερι να μαζεύει. Στο επόμενο λεπτό ο Λέζιακς έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Μέγερι να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 45΄ο Μάταβζ μπροστά από τον Μέγερι, πέρασε την μπάλα από πάνω του, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις έξω.

Η Ομόνοια έχασε τεράστιες ευκαιρίες στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 49ο λεπτό η Ομόνοια έχασε συνεχόμενες ευκαιρίες με την μπάλα να μην της κάνει το χατίρι για άλλη μια φορά. Στο 57΄ο Λέζιακς έκανε την σέντρα, ο Λοϊζου δεν τέλειωσε σωστά την φάση και από κοντά έχασε μια τεράστια ευκαιρία. 3 λεπτά μετά ο Λέζιακς με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Μετά από ώρα η ΑΕΛ έχασε καλή ευκαιρία όταν ο Έουλερ στο 61 από καλή θέση , έκανε το σουτ με το δεξί και την μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 73ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μάταβζ σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας άλλη μια σπουδαία ευκαιρία. 3 λεπτά μετά ο Ριέρα βρήκε το κεφάλι του Μαρόσα ο οποίος από κοντά είδε τον Φαμπιάνο να αποκρούει.

Η ΑΕΛ έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία όταν στο 79΄ο Σάντος βρήκε το δοκάρι και ο Μαρόσα στην επαναφορά έκανε από κοντά το πλασέ με τον Φαμπιάνο να αποκρούει σωτήρια!

Στο 82ο λεπτό ο Ριέρα έκανε ένα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Στο 86 ο Γιούστε από κοντά μετά από εκτέλεση φάουλ, σημάδεψε τον Μέγερι!

ΟΜΟΝΟΙΑ (Νιλ Λένον): Φαμπιάνο, Ψάλτης (66′  Παναγιώτου), Γιούστε, Λανγκ, Λέζιακς, Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Λοΐζου, Λοβέρα (84′  Χαραλάμπους), Παπουλής (66′  Τσέποβιτς), Μάταβς (87′  Κακουλλής) 
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Σέχου, Κίκο, Μποτεάκ, Σάββα, Ασημένος, Χρίστου
AEΛ(Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Φραντζής, Σάντος, Μαζάν, Ριστέφσκι (74′  Ριέρα), Μεντόγεβιτς (74′  Ζντραβκόφσκι), Τεϊσέιρα, Τόρες (53′  Παπαφώτης), Έουλερ, Μαρόσα, Μιλιντσεάνου (64′  Τσέποβιτς)
Στον πάγκο: Κεραυνός, Μ. Αντωνίου, Σωτηρίου, Χ. Αντωνίου, Ζαχαρία, Μπαλντέ, Νικολεττίδης


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ψάλτης, Ταραπουλούζης / Έουλερ, Μεντόγεβιτς

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ
ΘΕΑΤΕΣ: 
11.674 εισιτήρια

Διαιτητής: Marinelli Livio
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
VAR: Fabbri Michael
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος