30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024

Πέρασε με τεσσάρα απο το Τσίρειο ο Ολυμπιακός

By on 29 Απριλίου, 2022 0 9911 Views

Ο Ολυμπιακός πέρασε με το εκκωφαντικό 4-0 από την έδρα της ΑΕΛ και εξασφάλισε την παραμονή του στην μεγάλη  κατηγορία και μαθηματικά

Πρώτη ήττα για την ΑΕΛ στη β΄φάση του πρωταθλήματος. Τα γκολ για την ομάδα του Τούτιτς σημείωσαν οι Σωτηρίου (αυτ),  Τιάγκο, Σάλι, Γουίλσον.

Ο αγώνας:

Δεν είχε καλό ρυθμό ο αγώνας στο πρώτο μισάωρο με τις ευκαιρίες να είναι μετρημένες.

Στο 15′ η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Μαζάν όμως το γκολ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ στον Τσέποβιτς, στο ξεκίνημα της φάσης.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, πήρε την κατοχή και στο 30′ άνοιξε το σκορ με το αυτογκόλ του Σωτηρίου μετά την σέντρα του Μανρίκε.

Τρία λεπτά αργότερα ο Τιάγκο έκλεψε την μπάλα από τον Παπαφώτη, άλλαξε την μπάλα με τον Πεχλιβάνη με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κεραυνό και να γράφει το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου ο Μπαλτέ βρέθηκε φάτσα με τον Μολ, όμως ο Ελβετός σταμάτησε την προσπάθεια του επιθετικού της ΑΕΛ.

B’ ημίχρονο

Με 3 αλλαγές για την ΑΕΛ ξεκίνησε το Β’ ημίχρονο σε μία προσπάθεια του Σάββα Παντελίδη να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.

Στο 57′ ο Τσέποβιτς σπατάλησε καλή ευκαιρία μετά απο γύρισμα του Έουλερ, με την μπάλα μετά το πλασέ τον να παίρνει παράλληλη πορεία με την γραμμή τέρματος.

Οι φιλοξενούμενοι στο 63′ πέτυχαν και 3ο γκολ με τον Γουίλσον να δέχεται την ασίστ από τον Κονφέ και να τελειώνει το παιχνίδι.

Το κερασάκι στην τούρτα για τον Ολυμπιακό έβαλε ο Σάλι στο 84′ για το τελικό 4-0, μετά την ολιγωρία στην άμυνα της ΑΕΛ.

ΑΕΛ: Κεραυνός, Φραντζής, Τσέποβιτς, Ανδρέου(46′ Μεντόγεβιτς), Παπαφώτης(64′ Ριέρα), Μαζάν, Σωτηρίου, Κολιάς(46′ Μαρόσα), Ριστέφσκι(76′ Μιλιντσεάνου), Μπαλντέ(46′ Έουλερ), Νταβόρ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Μποβέδα, Μακρής(79′ Σάλι), Γουίλσον, Μανρίκε, Πεχλιβάνης, Κονφέ, Ντιαγνέ, Νάνι, Κυριάκου, Τιάγκο

Κίτρινες: Μεντόγεβιτς / Κονφέ, Μανρίκε

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Κυριάκου Αγγέλα