12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Buzzer-beater γκολάρα του Λόπες, ένα βήμα από τον τίτλο

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Buzzer-beater γκολάρα του Λόπες, ένα βήμα από τον τίτλο

By on 1 Μαΐου, 2022 0 1929 Views

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην 6η αγωνιστική των playouts με τον Ρόνι Λόπες να σκοράρει στο 90+8′ με buzzer-beater. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη απέναντι στους ηρωικούς Ηπειρώτες που επέστρεψαν από το 2-0.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο α’ μέρος και άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Αραμπί. Ο Ροντρίγκες έγραψε το 2-0 στο 43′ με τον Περέα (45+3′) να μειώνει άμεσα. Στο δεύτερο 45ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα. Έτσι, ο Σνάιντερ έφερε τα πάνω κάτω ισοφαρίζοντας στο 80ο λεπτό. Στην τελευταία φάση ο Λόπες έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στους ερυθρόλευκους

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με 73 πόντους και έκανε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο 47ο πρωτάθλημα, τον οποίο μπορεί να εξασφαλίσει την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Γκολ από νωρίς με τον Αραμπί

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1. Ο Μπα ήταν στο πλευρό του Σωκράτη και ο Βρουσάι έπαιξε στα δεξιά της άμυνας. Ο Μπουχαλάκης τοποθετήθηκε μαζί με τον Εμβιλά στον άξονα και ο Καρβάλιο μπροστά τους. Ο Αραμπί επίσης επιλέχθηκε αντί του Τικίνιο. Με 4-4-1-1 οι Ηπειρώτες και τον Περέα στην κορυφή.

Οι ερυθρόλευκοι από νωρίς φρόντισαν να δείξουν ότι είναι το αφεντικό. Κρατούσαν την κατοχή, έφερναν την μπάλα στην περιοχή και πέτυχαν το γρήγορο γκολ. Στο 7ο λεπτό έπειτα από απομάκρυνση σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ροντρίγκες έκανε το σουτ εκτός περιοχής. Ο Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έβαλε το κεφάλι του, αιφνιδίασε τον Λοντίγκιν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνέχιζαν να γίνονται απειλητικοί κάνοντας αρκετές τελικές προς την εστία του κίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 25′ ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή με μία άστοχη προβολή του Μαροκινού στράικερ από κοντά.

Ο Ροντρίγκες έκανε το 2-0, μείωσε άμεσα ο ΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην μπορεί να κρατήσει ούτε μπάλα, αλλά ούτε και να απειλήσει. Ενδεικτικά είχε την πρώτη του τελική στο 37′ με ένα σουτ του Λιάσου που κόντραρε στα σώματα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν την απόλυτη υπεροχή και δεν άργησαν να κάνουν δύο τα γκολ τους.

Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν λάθος στον άξονα από τον ΠΑΣ. Ο Καρβάλιο τροφοδότησε αμέσως τον Μασούρα, εκείνος με τη σειρά του είδε την κίνηση του Ροντρίγκες, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε για το 2-0 στο 43ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι σκοράροντας κόντρα στη ροή με μία γρήγορη επίθεση. Ο Πίρσμαν τροφοδότησε τον Στάνκο στα αριστερά της περιοχής, εκείνος έψαξε αμέσως τον Περέα, ο οποίος με πλασέ από κοντά μείωσε σε 2-1.

Ο Σνάιντερ ισοφάρισε στο 80′, ο Λόπες το buzzer-beater

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, αλλά δεν ήταν το ίδιο απειλητικός. Απεναντίας, ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που επιχειρούσε να γίνει επικίνδυνος στην κόντρα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή στιγμή με γύρισμα του Ρέαμπτσουκ από τα αριστερά, το οποίο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί με προβολή ο Αραμπί από κοντά στο 58′. Έγινε έλεγχος και για ενδεχόμενο πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν, χωρίς να δοθεί κάτι.

Στο 61′ ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα με τον Ροντρίγκες, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Αραμπί ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Στο 63′ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Μετά από λάθος στον άξονα, οι Ηπειρώτες έτρεξαν στην κόντρα, ο Γκαρντάβσκι από τα αριστερά της περιοχής βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ, αλλά ο Τσέχος απέκρουσε.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια δημιουργική ένταση στο δεύτερο μέρος και κατέγραφε κάποιες τελικές με μακρινά σουτ. Ο ΠΑΣ από την άλλη συνέχιζε να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στιγμές του στην κόντρα. Οι παίκτες του Μεταξά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 83ο λεπτό παγώνοντας το Καραϊσκάκης. Ο Στάνκο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί κινήθηκε ο Σνάιντερ και με πλασέ έκανε το 2-2.

Ο Ολυμπιακός στην τελευταία ευκαιρία πέτυχε το 3-2. Η μπάλα έφτασε στην περιοχή, οι παίκτες του ΠΑΣ δεν κατάφεραν να διώξουν. Ο Λόπες έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.