11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – Αρης 1-0: Τρίτος και πτήση για Ευρώπη με «πιλότο» τον Σένκεφελντ

Παναθηναϊκός – Αρης 1-0: Τρίτος και πτήση για Ευρώπη με «πιλότο» τον Σένκεφελντ

By on 1 Μαΐου, 2022 0 2472 Views

Με γκολ του Σένκεφελντ στο 27′ ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αρη και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία – Με δέκα παίκτες από το 45′ λόγω αποβολής του Καμαρά οι φιλοξενούμενοι που ήταν πολύ επικίνδυνοι στο β’ ημίχρονο, όταν ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον τελικό της Ευρώπης κόντρα στον Άρη τον οποίο νίκησε 1-0 με σκόρερ τον Μπαρτ Σένκεφελντ που πέτυχε το πρώτο του τέρμα στη σεζόν και έγινε ο 12ος φετινός σκόρερ του τριφυλλιού. Οι πράσινοι παρέμειναν για δέκατο παιχνίδι αήττητοι ενώ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει ακόμα στη διαδικασία των playoffs.

Πλέον το τριφύλλι είναι ένα πόντο πάνω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ έχει και την ισοβαθμία καθώς σε τέσσερα ματς μαζί του έχει δύο νίκες, μια ήττα και μια ισοπαλία. Πλέον οι πράσινοι κρατάνε την τύχη στα χέρια τους καθώς αν μέχρι το τέλος της σεζόν έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τον Άρη και την ΑΕΚ θα είναι αυτοί που θα βγουν τρίτοι.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στο πρώτο μέρος όταν είχε δοκάρι, γκολ και χαμένες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

Σε αντίθεση ο Άρης ο οποίος έπαιζε με δέκα παίκτες από το 44′ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καμαρά δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού και κατάφερε μόνο στο δεύτερο μέρος να γίνει απειλητικός προς την εστία του Μπρινιόλι με τον Ιταλό να κρατάει το 1-0 υπέρ των πράσινων.

Τα αρχικά πλάνα των δύο προπονητών

Παναθηναϊκός και Άρης παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο σε ένα κρίσιμο ματς για την Ευρώπη με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί για τρίτο σερί παιχνίδι την ίδια ενδεκάδα. Είχαν προηγηθεί τα δύο του Κυπέλλου με τη Λαμία. Ο Σέρβος δεν έκανε ούτε μια αλλαγή και στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν ο Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, ο Κώτσιρας δεξιά και ο Χουάνκαρ αριστερά με τους Βέλεθ – Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ως εξάρι έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος δίπλα τους Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση ήταν η γνωστή τριάδα των Αϊτόρ-Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Από την άλλη ο Μπούργος που δεν ήταν στον πάγκο αλλά σε μπουθ στη Λεωφόρο λόγω της τιμωρίας του στο ματς με τον ΠΑΟΚ έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο. Στην ενδεκάδα επέστρεψαν οι Σάσα και Γκάμα, με τους Ιτούρμπε και Γκάμα να μένουν στον πάγκο.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Κουέστα με τον Εμπακατά να παίζει στα δεξιά και τον Γκάνεα αριστερά ενώ οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο ήταν το δίδυμο στα στόπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Μπροστά τους ήταν ο Ματίγια που είχε δίπλα του τους Σάσα και Ντουκουρ. Οι Μαντσίνι και Γκάμα ξεκίνησαν στα δύο άκρα της επίθεσης με τον Καμαρά να είναι ο μοναδικός προωθημένος για τον Άρη.

Δοκάρι και γκολ ο Παναθηναϊκός

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα τους και όχι στην επίθεση. Να μην μπορούν να απειλήσουν και το πρώτο τέταρτο είχε μόλις μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα το οποίο έφυγε εκτός της εστίας του Μπρινιόλι.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 20′ αλλά το τριφύλλι στάθηκε άτυχο. Ο Γκατσίνοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, τη γύρισε παράλληλα στον Παλάσιος που έκανε με τη μια το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Ενώ στην ίδια φάση η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μία αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά έξω από την εστία του Άρη. Στο 25′ ο Πέρεθ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Ματίγια, άλλαξε λίγο πορεία αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 28′ όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε το φάουλ με τον Σένκεφελντ να πιάνει μια γυριστή κεφαλιά με την οποία νίκησε τον Κουέστα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι ”πράσινοι” ήταν το απόλυτο αφεντικό της συνάντησης και η αποβολή του Καμαρά στο 45′ έδωσε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Χαμένες ευκαιρίες, αντίδραση, διαχείριση και… άλμα στη τρίτη θέση

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Ιτούρμπε για τον Άρη και η θέληση του Παναθηναϊκού να ψάξει άμεσα δεύτερο γκολ, έδωσαν στο παιχνίδι μια άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τους ”πράσινους” να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι αν και με παίκτη λιγότερο έβγαλαν αντίδραση και είχαν 2-3 καλές στιγμές για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 49′ το σουτ του Αϊτόρ βρήκε πάνω στον Μπράμπετς και πέρασε κόρνερ ενώ στο 54᾽ το σουτ του Γκάνεα πέρασε λίγο άουτ.

Η μεγάλη φάση για τον Άρη ήταν στο 56′ αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά και απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Μαντσίνι. Ο Κουέστα είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Αϊτόρ και Παλάσιος, το φάουλ του Βιγιαφάνιες πέρασε λίγο άουτ και από το 70′ και έπειτα το παιχνίδι… έσβησε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει άριστη διαχείριση, να ρίχνει τον ρυθμό και με αυτό το 1-0 να… σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση.