5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Βλέπουν μόνο το τελικό της Κυριακής στο ΑΠΟΕΛ. (Οι επιστροφές και ο Κβιλιτάια)

Βλέπουν μόνο το τελικό της Κυριακής στο ΑΠΟΕΛ. (Οι επιστροφές και ο Κβιλιτάια)

By on 2 Μαΐου, 2022 0 1897 Views

Δεν μπόρεσε το ΑΠΟΕΛ να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δόθηκε για να πιάσει κορυφή για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, στο χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ που η αλήθεια είναι πως με την εικόνα που είχε πήρε αυτό που άξιζε.

Οι απουσίες επηρέασαν, όπως όμως και το γεγονός ότι παίκτες κλειδιά δεν απέδωσαν σύμφωνα με το αναμενόμενο, ή κουράστηκαν στην πορεία του ματς και δεν μπόρεσε η ομάδα να είναι πιο απαιτητική στο φινάλε. Ήταν εμφανές αυτό κυρίως στους Σόουζα και Μάγκλιτσα, οι οποίοι έστω και αν μπήκαν καλά στο ματς όσο περνούσε ο χρόνος στην επανάληψη φαινόταν να έμεναν από δυνάμεις. Αν υπήρχαν περισσότερες επιλογές, θα μπορούσε να φρέσκαρε καλύτερα την ομάδα του ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Όλα πλέον μπαίνουν στην άκρη και η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά και μόνο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Απόλλωνα. Εκεί όπου η ομάδα θα κτυπήσει τα ρέστα της  για τον τίτλο και θα πάει ενισχυμένη στο Τσίρειο με τις επιστροφές Ντονγκαλά και Καρώ, ενώ πολύ αυξημένες  πιθανότητες για να επιστρέψει και να είναι στην αποστολή συγκεντρώνει ο Κβιλιτάια. Ο Γεωργιανός σύμφωνα με τοι πλάνο που έχει καταρτιστεί σε συνεννόησή με την ιατρική ομάδα θα μπει στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα τις επόμενες μέρες και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα είναι στις επιλογές του προπονητή του για να δώσει λύσεις έστω και για λίγο χρονικό διάστημα αν κριθεί αναγκαίο.

Για σήμερα έχει παραχωρηθεί ρεπό στους ποδοσφαιριστές και από αύριο θα μπει το ΑΠΟΕΛ στον κύκλο της προετοιμασίας για το μεγάλο κυριακάτικο ντέρμπι. Όπως είναι διαμορφωμένα τα βαθμολογικά δεδομένα, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν μπορεί να βλέπει μόνο την προοπτική της κορυφής, καθώς νιώθει την ανάσα των ομάδων που ακολουθούν. Είναι σημαντικό να «κλειδώσει» μια θέση στα προκριματικά του Champions League και αν το κάνει με την κατάκτηση του τίτλου θα είναι ότι καλύτερο  αλλά και η δεύτερη θέση θα είναι θετική κατάληξη.