6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άλμα Champions League για Άρσεναλ και παραμονής για Έβερτον

Άλμα Champions League για Άρσεναλ και παραμονής για Έβερτον

By on 8 Μαΐου, 2022 0 370 Views

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε 2-1 της Λιντς στο “Emirates” και άφησε τέσσερις πόντους πίσω την Τότεναμ στη μάχη για την 4η θέση ενώ η Έβερτον πήρε τεράστια εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Λέστερ που την έφερε στο +1 από τη γραμμή της σωτηρίας.

Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες στα ντέρμπι απέναντι σε Τσέλσι (4-2 εκτός), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1 εντός) και Γουέστ Χαμ (2-1 εκτός), η Άρσεναλ συμπλήρωσε καρέ νικών το απόγευμα της Κυριακής (8/5), με την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να υποτάσσει με 2-1 την Λιντς στο Βόρειο Λονδίνο και να ξεφεύγει τέσσερις πόντους από την 5η Τότεναμ στη μάχη για την έξοδο στο Champions League, με τρία ματς να απομένουν για το φινάλε.

Οι κανονιέρηδες μπήκαν… πυραυλοκίνητοι στο ματς και από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο είχαν θέσει τις βάσεις για το τρίποντο, που θα τους έφερνε ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του μεγάλου φετινού στόχου: την επιστροφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ήταν ο Έντι Ενκέτια, με τον Άγγλο φορ να κάνει το 1-0 στο 5′ αξιοποιώντας μία τραγική γκάφα του Μεσλιέ (άργησε να διώξει τη μπάλα μετά από κοντρόλ που έκανε και επέτρεψε στον παίκτη της Άρσεναλ να τρέξει προς το μέρος του και την προωθήσει στα δίχτυα) και πέντε λεπτά αργότερα να σκοράρει με υπέροχο διαγώνιο πλασέ έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και ασίστ του Μαρτινέλι.

Στο 27′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ζοφερά για την Λιντς, όταν ο Έιλινγκ αποβλήθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από χρήση του VAR σε φάουλ που είχε κάνει και με τα δύο πόδια πάνω στον Μαρτινέλι (ο διαιτητής τού είχε δείξει αρχικά κίτρινη), με την Άρσεναλ να κυριαρχεί στη συνέχεια αλλά να μη βρίσκει τρίτο γκολ.

Ως συνέπεια, η Λιντς έμεινε στο ματς και στο 66′ ξαναμπήκε στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη της τελική προσπάθεια, με τον Γιορέντε να νικάει τον Ράμσντεϊλ με κοντινό σουτ στην κίνηση μετά από κόρνερ από τα αριστερά και κεφαλιά του Φίρπο και να μειώνει σε 2-1.

Οι κανονιέρηδες δεν έχασαν όμως την αυτοκυριαρχία τους και κράτησαν το πολύτιμο τρίποντο που τους έφερε στο +4 από την Τότεναμ στη μάχη της 4ης θέσης, με την Λιντς από την πλευρά της να χάνει ευκαιρία για ισοφάριση στις καθυστερήσεις με τον Ροντρίγκο και να πέφτει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Σοάρες, Τζάκα, Ελνένι, Σακά (68′ Πεπέ), Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (78′ Σμιθ-Ρόου), Ενκέτια (90′ Λακαζέτ)

ΛΙΝΤΣ: Μεσλιέ, Έιλινγκ, Γιορέντε, Κοχ, Φίρπο, Κλιχ (46′ Μπέιτ), Φίλιπς, Ραφίνια (60′ Ροντρίγκο), Τζέιμς, Χάρισον, Γκέλχαρντ (29′ Στράουκ)

Μαγικό απόγευμα για Έβερτον, τεσσάρα για Γουέστ Χαμ

Ομορφότερο απόγευμα Κυριακής δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι φίλοι της Έβερτον  στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής με τα ζαχαρωτά να αλώνουν το King Power Stadium επικρατώντας με 2-1 της Λέστερ και να εκμεταλλευόνται απόλυτα την ήττα της Λιντς στο Emirates, για να προσπεράσουν στη βαθμολογία τα παγώνια και να βρίσκονται πλέον έναν πόντο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′ με εντυπωσιακό σουτ του Μικολένκο, με την Λέστερ να απαντάει πέντε λεπτά αργότερα με τον Ντάκα αλλά τους μπλε του Λίβερπουλ να παίρνουν εκ νέου την πρωτοπορία στο 30′, με την κεφαλιά του Χόλγκεϊτ μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από ασταθή απόκρουση του Σμάιχελ σε σουτ του Ρισάρλισον.

Στο δεύτερο μέρος, η Λέστερ πίεσε για να πάρει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας όμως έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Πίκφορντ που έκανε δύο απίστευτα δύσκολες επεμβάσεις, για να μείνει έτσι το τρίποντο στα χέρια της Έβερτον, που πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στην Premier League και τρίτη στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Στο “Κάροου Ρόουντ” τέθηκαν αντιμέτωπες δύο απογοητευμένες ομάδες, με την Νόριτς από τη μία πλευρά να έχει υποβιβαστεί μαθηματικά στην Premier League και την Γουέστ Χαμ να κουβαλάει την πίκρα του αποκλεισμού από την Άιντραχτ στα ημιτελικά του Europa League.

Η ομάδα με το μεγαλύτερο κίνητρο ήταν εκείνη του Μόγες που διεκδικεί την παρουσία της στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν, είτε μέσω Europa είτε μέσω Conference League, και αυτό αποτυπώθηκε ανάγλυφα στο χορτάρι, με τους Λονδρέζους να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στα καναρίνια (έμειναν στον πάγκο οι Γιαννούλης και Τζόλης) επικρατώντας με 4-0. Τα γκολ των Μπενραχμά (12′ 45+3′) και Αντόνιο (30′) καθόρισαν τη μοίρα του ματς από το πρώτο μέρος, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 65ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Λαντσίνι.