18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Η Δόξα είπε όχι στην ΑΕΚ.Άσφαιρα πυρά και 0-0

By on 29 Αυγούστου, 2022 0 715 Views

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, ΑΕΚ και Δόξα εξήλθαν ισόπαλες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μόνο που αυτή τη φορά το παιχνίδι έληξε χωρίς τέρματα (σε αντίθεση με το περσινό 1-1), με τις δυο ομάδες να έχουν ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες τους, οι οποίοι πραγματοποιησαν μεγάλες αποκρούσεις. Άγονο το πρώτο ημίχρονο, πολλές ευκαιρίες στην επανάληψη.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Η ΑΕΚ με τους Ρόμο (27’) και Λόπες (77’) και η Δόξα με τον Ασάντε (57’  και 64’).

Η ΑΕΚ φυσικά είχε την υπεροχή και τις περοσσότερες προϋποθέσεις για γκολ ωστόσο αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα που αυτό είναι θετικό για την Δόξα

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μέτριος ρυθμός και ελάχιστες ευκαιρίες ήταν ο απολογισμός του πρώτου ημιχρόνου. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Στο 5’ ο Τρισκόφσκι –μετά από εκτέλεση φάουλ- έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σισκόφσκι.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και άλλες φάσεις δεν υπήρχαν μέχρι το 27’ όταν η ομάδα της Λάρνακας πλησίασε στο γκολ, όμως, ο Σισκόφσκι φώναξε «παρών» και νίκησε στο τετ α τετ τον Ρόμο.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Σαντί επιχείρησε το γυριστό σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του 45λεπτου.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καμία σχέση δεν είχε το δεύτερο ημίχρονο με το πρώτο. Εκατέρωθεν ευκαιρίες σημάδεψαν την επανάληψη, με τη Δόξα να χάνει τις πιο κλασικές.Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη από τις πολλές που ακολούθησαν, όταν στο ο Ρόμο σηκώθηκε από ευνοϊκή θέση, αλλά η πίεση που δέχθηκε δεν του επέτρεψε να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Δόξα απάντησε με τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα. Ο Ασαντέ έφυγε πίσω από την άμυνα και βγήκε απέναντι από τον Πίριτς, με τον τελευταίο να αποκρούει την μπάλα, αυτή να χτυπά στον Εγγλέζου και να σταματά στο δοκάρι.

Καπάκι ήρθε νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους που έπαιξαν γρήγορα, η μπάλα έφτασε στον Μάμα, αλλά το μακρινό σουτ του, υποχρέωσε τον Σισκόφσκι να διώξει σε κόρνερ.

Οι πολύ καλές ευκαιρίες συνεχίστηκαν και στο 62’ ο Ρόμο λειτούργησε σωτήρια και έδιωξε προ της γραμμής, ενώ στο 63ο λεπτό ο Ασαντέ πέρασε σαν… αόρατος βρέθηκε απέναντι στον Πίριτς, αλλά και πάλι νικητής αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

Ο… άναρχος ρυθμός συνεχίστηκε και στο 73’ ο Σισκόφσκι δοκιμάστηκε εκ νέου, αλλά και πάλι ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Γκιούρσκο. Η ομάδα της Λάρνακας είχε την μπάλα και προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ και στο 76’ ο αμυντικός της Δόξας, ο Κέρλα απέκρουσε στη γραμμή με το κεφάλι, την κεφαλιά του Λόπες.

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που κρατούσε την μπάλα και έψαχνε το νικητήριο τέρμα στο τελευταίο δεκάλεπτο, σε αντίθεση με τη Δόξα που επέλεξε να χτυπήσει στην κόντρα. Πέραν μιας άστοχης κεφαλιάς του Όιερ στο 92′ και ένα μπέρδεμα στην εστία της Δόξας στο 94′, δεν έγινε κάτι άλλο αξιόλογο, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να παίρνουν από ένα βαθμό.

AEK(Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Εγγλέζου (63′  Άλτμαν), Μάμας, Γκουστάβο, Γκάμα (63′  Φαράζ), Γκιούρτσο, Τρισκόφσ

κι (79′  Ολατούντζι), Ρόμο (63′  Λόπες)
Στον πάγκο: Τούμπας, Γκονζάλεθ, Φαράζ, Γκαρσία, Ναούμ, Μαρτής, Σανχούρχο, Ανδρέου, Χριστοφόρου
ΔΟΞΑ (Ρικάρντο Τσέους): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Κέρλα, Μέσεν, Κοβάσεβιτς, Τραϊτσέφσκι, Ίλιτς (62′  Ασαμόα), Μπένι, Φασουλιώτης (46′  Ασάντε), Τιτζανί (75′  Μέσκα), Σαντίκ
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Καραμανώλης, Καργκμπό, Ίντζια, Ιωσηφίδης, Αντενόν


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόμοβιτς, Μάμας, Μιλίτσεβιτς / Κοβάσεβιτς, Σισκόφσκι, Στυλιανού

ΓΗΠΕΔΟ:  AEK Αρένα
ΘΕΑΤΕΣ: 2.500
Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής:   Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας