18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακλόνητος ο Απόλλωνας.Με τον Πίττα πήρε διπλό και καθήλωσε την προβληματική Ανόρθωση

Ακλόνητος ο Απόλλωνας.Με τον Πίττα πήρε διπλό και καθήλωσε την προβληματική Ανόρθωση

By on 10 Οκτωβρίου, 2022 0 1528 Views

Ο Ιωάννης Πίττας ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το μεγάλο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα.
Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν 1-0 και έπιασαν την Πάφος FC στην κορυφή, ενώ η Ανόρθωση μεγάλωσε το σερί των κακών αποτελεσμάτων καθώς ούτε με τον Μουνιόθ στον πάγκο παρουσιάστηκε όπως έπρεπε και μοιραία έχασε άλλο ένα παιχνίδια και μάλιστα στην έδρα της.Μετά απο 6 σερί ισοπαλίες στα ντέρμπι των δυο ομάδων ο Απόλλωνας άλλαξε την πορεία της ιστορίας.Νίκησε κούραση και προβλήματα φθάνοντας σε μια σπουδαία νίκη εκτός έδρας.

Από το πρώτο λεπτό ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό, οι δύο ομάδες έψαχναν του διαδρόμους που θα τους έφερνα κοντά σε ένα γκολ, με την Ανόρθωση να έχει την πρώτη τελική στο 15′ με το σουτ του Πάντσεον που σταμάτησε στον Γιοβάνοβιτς.

Ο Βα στο 24′ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στίμη έδωσε στον Χέντι που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Λόρια, όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει ιδανικά την φάση.

Και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα με επιθέσεις από τα άκρα, χωρίς επιτυχία.

Οι γηπεδούχοι στο 41′ απείλησαν με την κεφαλιά του Ουάρντα μετά από εκτέλεση φάουλ του Πάντσεόν, όμως η μπάλα κατέληξε στον Γιοβάνοβιτς.

Β’ ημίχρονο

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο Β’ ημίχρονο ήταν για τον Απόλλωνα στο 64′ όταν ο Βα βρήκε τον Χέντι μέσα στην μεγάλη περιοχή, αυτό γύρισε ωραία, έκανε το πλασέ που κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Πίττας με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων νίκησε του πάντες και έγραψε το 1-0 για τον Απόλλωνα.Με τα μάτια μάρκαταν τον σκόρερ Νινγκά και Πάντσεον.

Ο Ντιγκινί στο 71′ με σουτ εκτός περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Λόρια, με τον Απόλλωνα να καταγράφει ακόμη μία ευκαιρία.

Στο 79′ ο Πίττας έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε εύστοχα τον Λόρια για το 0-2 όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσαίντ με το VAR να τον δείχνει κάποια χιλιοστά πιο μπροστά

Η Ανόρθωση στα τελευταία λεπτά πίεσε για την ισοφάριση χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Μουνιόθ άλλαξε κάποια πράγματα στην αρχική 11αδα.Η ομάδα του είχε διάθεση αλλά όχι ουσία.Ελάχιστες ευκσιρίες και κάποια σουτ άστοχα.Όταν δέχθηκε το γκολ απέσυρε τον Ουάρντα κάτι που διευκόλινε τον Απόλλωνα που μετις αλλαγές του έγινε ακόμα πιο δυνατός και κράτησε άνετα το προβάδισμα του και τη νίκη

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνίου, Κίκο, Χαρογιάν, Μπαϊσίνιο, Αρτυματάς, Σαμπό (84′ Χριστοφή), Πάντσεον (67′ Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα (73′ Ράντονιτς), Ουαρίς, Νινγκά (67′ Ιωάννου)
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Κορέια, Φερέιρα, Παρούτης, Κορρέα,   Χρυσοστόμου

ΑΠΟΛΛΩΝ: Α.Γιοβάνοβιτς, Β.Γιοβάνοβιτς, Πίττας (86′ Σαχάρ), Ρομπέρζ, Βα (86′ Αρτυματάς), Ρέθιο (68′ Χάμπος), Χαμάς, Μαυρίας, Γιόστεν (58′ Ζράντι), Κολ, Χέντι (69′ Ντιγκινί)
Στον πάγκο: Δημητρίου, Καμπράλ,  Ίλιεφ, Σπόλιαριτς,  Ονγκεντά, Πινακάς, Νταμπό.

ΣΚΟΡΕΡ: 65′ Πίττας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέθιο, Ρομπέρζ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Διαιτητής: Massimi Luca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Dionisi Federico
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης