19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πω,πω! ένας Άρης να γουστΆρης!Νίκη με τριάρα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα

Πω,πω! ένας Άρης να γουστΆρης!Νίκη με τριάρα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα

By on 17 Οκτωβρίου, 2022 0 993 Views

Πολύ καλός ο Άρης πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Λεμεσού.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα στο Τσίρειο, ανέβηκε στην 2η θέση και απέχει μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή και την πρωτοπόρο Πάφος FC.

Ο Άρης ανέβασε στροφές στην επανάληψη, πέτυχε ένα γκολ στο 50′ που ακυρώθηκε αλλά δεν τον πήρε από κάτω.

Στο 76′ ο Κακόρν άνοιξε το σκορ, στο 89′ ο Ντζαβέ έκανε το 2-0 και το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Στεπίνσκι με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Θα έδινε τη θέση του στον Στεπίνσκι για να κάνει την επανεμφάνιση του στους αγωνιστικούς χώρους από τον περασμένο Μάρτιο, όμως, ο Σπίλέφσκι την τελευταία στιγμή έβγαλε τον Μαγιαμπέλα και δικαιώθηκε. Ο Κακόριν ήταν ο παίκτης που έδειξε το δρόμο στον Άρη προς τη μεγάλη νίκη σε βάρος του Απόλλων, ο Ντζαβέ τη σφράγισε και ο Στεπίνσκι από το σημείο του πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Η ελαφρά ταξιαρχία κέρδισε με 3-0 ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 15 βαθμούς, δυο λιγότερους από την Πάφο και άφησε το συμπολίτη λίγο πιο κάτω με 14. Ο πρωταθλητής είδε το αήττητο να γκρεμίζεται, τον Ρομπέρζ να αποχωρεί με πρόβλημα και τον Ζράντι να σημαδεύει το δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Παιχνίδι τακτικής ήταν το πρώτο 45λεπτο, με τις δυο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους και να ψάχνουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Αμφότερες πίεζαν από πολύ ψηλά, με τον Απόλλων να δίνει μπάλα, να προσπαθεί να αιφνιδιάσει με αντεπιθέσεις και να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Πίττας έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Βανά Άλβες. Ο Άρης πήρε την μπάλα και προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή του Γιοβάνοβιτς, αλλά δεν τα κατάφερε σε καμία περίπτωση, αφού οι κυανόλευκοι είχαν πάρα πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Στο 24’ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ζράντι να δοκιμάζει το πόδι του, αλλά το σουτ του επιχείρησε έξω από την περιοχή τράνταξε το δοκάρι του Άλβες. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, όμως, η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε στο 40’ με τον Χέντι να φεύγει στην αντεπίθεση και να κάνει το διαγώνιο σουτ, το οποίο αποκρούστηκε με δεύτερη προσπάθεια από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα του Άρη.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Με αναγκαστική αλλαγή του Ρομπέρζ και ακυρωθέν γκολ του Άρη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 49’ ο Κακόριν έδωσε στον κενό χώρο στον Μαγιαμπέλα, ο οποίος νίκησε τον Γιοβάνοβιτς με διαγώνιο σουτ, αλλά ο έλεγχος από το VAR, βρήκε τον επιθετικό του Άρη σε οφσάιντ και ως εκ τούτου δεν υπήρξε φάση.

Η ελαφρά ταξιαρχία ήταν καλύτερη, ο Καταλά το διέκρινε γρήγορα και προχώρησε σε διπλή αλλαγή (Ρέθιο-Ντιγκινί αντί Χάμπου-Χέντι), όμως, λίγο έλειψε να μην προλάβει αφού στο 57’ ο Γιοβάνοβιτς νίκησε στο τετ α τετ τον Κακόριν.

Όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές του Απόλλων έχαναν την ενέργεια τους, με τον Καταλά να προσπαθεί από τον πάγκο να αλλάξει τα δεδομένα. Το ίδιο έκανε και ο Σπιλέφσκι που έριξε τον Στεπίνσκι στον αγωνιστικό χώρο, με τον τελευταίο να αγωνίζεται για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Μάρτιο.

Εκεί που ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο ο Γιανγκό υπέπεσε σε τραγικό λάθος στο 70’, ο Γιόστεν κέρδισε και ο Βανά στην προσπάθεια να προλάβει την μπάλα γλίστρησε, αλλά εν τέλει πρόλαβε και έδιωξε.

Στο 75’ η πίεση του Άρη καρποφόρησε και ο Κακόριν άνοιξε το σκορ. Ο Ρώσος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά πάρε-βάλε του Γιαμπλόνσκι και με κοντινή προβολή σε κενό τέρμα, έγραψε το 0-1.

Το τελευταίο δεκαπεντάλεπτο δεν επιφύλασσε σχεδόν τίποτα. Ο Απόλλων δεν είχε δυνάμειςνα αντιδράσει, ο Άρης επιδίωξε τη διαφύλαξη του υπέρ του αποτελέσματος και τα κατάφερε. Ωστόσο προτού ολοκληρωθεί το παιχνίδι ο Ντζαβέ έβαλε τη σφραγίδα του και με υποδειγματικό πλασέ στο 89’ έγραψε το 0-2.

Το παιχνίδι είχε και συνέχεια, με τον Σπόλιαριτς να κερδίζει πέναλτι στο 95′ και ο Στεπίνσκι να υπογράφει το τελικό 0-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Βουκασίν, Ρομπέρζ (46′ Αρτυματάς), Χαμάς, Κολ (79′ Βα) Χάμπος (60′ Ρέθιο), Ζράντι, Γιόστεν, Πίττας, Χέντι (60′ Ντιγκινί)
Στον πάγκο: Δημητρίου, Καμπράλ, Σαχάρ, Ίλιεφ, Σπόλιαριτς, Ονγκέντα,  Πινακάς, Νταμπό

ΑΡΗΣ: Βανά, Μποακί, Μπένγκτσον (85′ Ντζαβέ), Γιαγκό (85′ Μεντοιούπ), Μαγιαμπέλα (68′ Στεπίνσκι), Στρούσκι, Μουσούντα, Μπρόρσον, Ζόκε (64′ Γιανμπλόνσκι), Μπαμπίκα, Κακόριν
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σωφρονίου, Πηλέας, Μπράουν, Σικόρσκι, Σπόλιαριτς, Ντελμίρο,  Πανκόφ.

ΣΚΟΡΕΡ: 76′ Κακόριν, 89′ Ντζαβέ,94΄Στεπίνσκι(πεν)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κολ/Μπαμπίκα, Κακόριν, Ντζαβέ

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 4.000

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Giua Antonio
AVAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας