18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δραματική νίκη στο φινάλε για την ΑΕΚ με ηγέτη και σκόρερ τον Τρισκόφσκι(4-2 τον Ολυμπιακό)

Δραματική νίκη στο φινάλε για την ΑΕΚ με ηγέτη και σκόρερ τον Τρισκόφσκι(4-2 τον Ολυμπιακό)

By on 17 Οκτωβρίου, 2022 0 3980 Views

Έπαιξε με τη φωτιά η AEK  αλλά τελικά… δεν κάηκε! Μολονότι προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό με αυτογκόλ του Καρτασιάν στο 7’ και γκολ του Τρισκόφσκι στο 44’, οι «μαυροπράσινοι» της έβαλαν δύσκολα αφού μέσα σε έξι λεπτά ισοφάρισαν (50’ Χέντρικς, 56’ Ψύχας) ωστόσο η ομάδα του Χοσέ Λουΐς Όλτρα κατάφερε να πάρει μία πολύτιμη νίκη, «χτυπώντας» στις καθυστερήσεις, πρώτα με τον Ράφα Λόπες στο 90+2’ με ασίστ του «Τρίσκο», ο οποίος στο 90+4’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2, όντας ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με δύο γκολ και μία ασίστ! Η AEK πήρε μία δύσκολη νίκη αλλά πολύτιμη, στα έκτα γενέθλια της «Αρένα»!

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ αφού μόλις στο 7ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Εγγλέζου στην περιοχή, ο Καρτασιάν προσπάθησε να διώξει την μπάλα, όμως την έστειλε στα δίκτυα της ομάδα του για το 1-0.

Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, άσκησε τεράστια πίεση στον Ολυμπιακό και είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.

Στο 11ο λεπτό ο Άλτμαν συνδυάστηκε σε εκτέλεση κόρνερ με τον Τρισκόφκσι, ο σκοπιανός έπιασε το σουτ από το σημείο του πέναλτι όμως ο Μολ μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Μάμας με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Μολ, ενώ στο 23′ ο Εγγλέζου απείλησε με βολέ εκτός περιοχής, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε ξανά.

Με την συμπλήρωση 39 λεπτών, ο Ιβάν Τρισκόφσκι κατέβασε την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ήταν με πλάτη στα τέρμα και το τελείωμα του άστοχο.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήταν στο 43′ όταν ο Χέντρικς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πίρτις, όμως το πλασέ του ήταν άστοχο.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η ΑΕΚ μετά από σέντρα του Χριστοφόρου και κεφαλιά του Τρισκόφσκι, διπλασίασε τα τερματά της, και πήγε με σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης και με 2 γκολ σε έξι λεπτά έφερε το ματς στην απόλυτη ισορροπία.

Στο 50′ μετά από γέμισμα του Ευτυχίδη, ο Χένρικς έβαλε την προβολή και νίκησε τον Πίριτς για το 2-1.

Ο Ψύχας στο 56΄με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή, έγραψε το 2-2 και έδωσε νέο χρώμα στον αγώνα.

Στο 75′ το πλασέ του Τρισκόφκσι σταμάτησε στον Μολ, ενώ η ΑΕΚ εξάσκησε πίεση για να βρει το γκολ της νίκης.

Ο Εγγλέχου στο 83′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μολ σε τετ-α-τετ ενώ στο 84′ ο Άλτμαν σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μολ.

Ο Τρισκόφσκι με δυνατό σουτ στο 86′ απείλησε τον Ελβετό κίπερ, όμως απομάκρυνε με γροθιές.

Η λύτρωση για την ΑΕΚ ήρθε στο 90+2 με το πλασέ του Λόπες να καταλήγει στο πλεχτό του Μολ για το 3-2.

Κερασάκι στην τούρτα το 4-2 στο 90+4 από τον Ιβάν Τρισκόφσκι.

ΑΕΚ:Πίριτς, Γκονζάλεθ, Τόμοβιτς, Εγγλέζου, Χριστοφόρου (71′ Ροσάλες), Μάμας (60′ Λέδες), Πονς, Ναούμ (60′ Ρόμο), Ασάντε (71′ Λόπες), Άλτμαν (90+5′ Μιλίτσεβιτς), Τρισκόφσκι.
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμπας, Λέδες, Ρόμο, Λόπες, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Ολατούντζι, Ανδρέου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Καρτασιάν, Έσελινγκ, Ιωάννου (66′ Σλόγκαρ), Μπάρντι (46′ Κυριάκου), Σάλι (74′ Κορόμα), Δόσης, Ευτυχίδης (66′ Σλόγκαρ), Νάνι (46′ Ψύχας), Πεχλιβάνης, Χέντρικς.
Στον πάγκο: Τσαρλς, Χριστοφόρου, Λιασίδης, Μουκτάρης, Μάρκοβιτς, Πουέρτας, Χριστοδούλου, Ψύχας, Σλόγκαρ, Κυριάκου, Ζευκής, Κορόμα. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τόμοβιτς, Ναούμ, Άλτμαν, Εγγλέζου (3η), Λόπες / Νάνι (3η), Έσελινγκ, Ψύχας, Σάλι, Δόσης, Κορόμα, Ιωάννου

ΣΚΟΡΕΡ: 7′ Καρτασιάν (αυτογκόλ), 44′ Τρισκόφσκι, 90+2′ Ράφα Λόπες, 90+4′ Τρισκόφσκι / 50′ Χέντρικς, 56′ Ψύχας
ΘΕΑΤΕΣ: 1300
Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Ηροδότου Ξένια
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης