8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μεγάλο διπλό του ΑΠΟΕΛ με χρυσή αλλαγή.Ο Μαρκίνιος στο 94΄κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι!

Μεγάλο διπλό του ΑΠΟΕΛ με χρυσή αλλαγή.Ο Μαρκίνιος στο 94΄κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι!

By on 30 Οκτωβρίου, 2022 0 795 Views

Το ΑΠΟΕΛ με πέναλτι στις καθυστερήσεις του Μαρκίνιος πήρε τεράστιας σημασίας νίκη στο Τσίρειο απέναντι στον Απόλλωνα(0-1). O σκόρερ μπήκε αλλαγή στο 80΄και ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι όταν μπήκε στην περιοχή και τον ανέτρεψε ο Μαυρίας.Ο Βραζιλιάνος, αποδεικνύεται έτσι ο παίκτης των ντέρμπι και μάλιστα των εκτός έδρας για τους «γαλαζοκίτρινους» δίδοντας 6 ολόχρυσους βαθμούς στην ομάδα του αφού ήταν και ο σκόρερ στη νίκη επί της Ανόρθωσης στο Α.Παπαδόπουλος.Λίγο πριν το πέναλτι ο Πίττας σημάδεψε το δοκάρι του Μπέλετς ενώ δοκάρι είχε και το ΑΠΟΕΛ με τον Ντάλσιο στο Α΄ημίχρονο σε ένα αγώνα δυνατό,αμφίρροπο με πολλές μονομαχίες σώμα με σώμα με πολλά φάουλ και ένταση.Το ΑΠΟΕΛ έφθασε τους 18 βαθμούς ,5 πίσω από την κορυφή ενώ ο Απόλλωνας έμεινε στους 15.

Στα αρχικά στάδια ο Απόλλωνας ήταν αυτός που είχε πιο επιθετική διάθεση και έψαχνε τρόπους για να απειλήσει την εστία του Μπέλετς.

Στο 23’ ήρθε η είσοδος οπαδών -χούλιγκανς στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπέι για 15 λεπτά.

Με την επανέναρξη οι γαλάζιοι βρήκαν δύο απανωτές ευκαιρίες, στο 39’ με τον Γιοβάνοβιτς και στο 41’ με τον Πίττα, με τη μπάλα και στις δύο περιπτώσεις να πηγαίνει έξω. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αυτοί που έχασαν τεράστια ευκαιρία με το πλασέ του Ντάλσιο να σταματά στο δοκάρι.

Η μπάλα ανεβοκατέβαινε, με τις δύο ομάδες να μάχονται για το γκολ που θα τους έδινε σε μεγάλο βαθμό και τη νίκη. Στο 90’ ο Απόλλωνας ισοφάρισε στα δοκάρια με την κεφαλιά του Πίττα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, στο 90+3’ (που ήταν το τελευταίο των καθυστερήσεων) το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρκίνιος από τον Μαυρία που έκανε απερίσκεπτα το φάουλ. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση στο 90+4΄, ήταν εύστοχος και έδωσε τη νίκη 1-0 στους γαλαζοκιτρίνους.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Βουκασίν, Αρτυματάς (60′ Αλεσάμι), Πίττας, Ρέθιο (60’Σαχάρ), Ίλιεφ (60′ Νταμπό), Βα  (85′ Χέντι), Χαμάς, Μαυρίας, Κολ, Ζράντι (70′ Ντιγκινί)
Στον πάγκο: Δημητρίου, Ονγκέντα, Καμπράλ, Σπόλιαριτς, Ρομπέρζ, Χάμπος, Γιόστεν

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Φεράρι, Ντβάλι, Εφραίμ (80′ Μαρκίνιος), Νταουσβίλι (46′ Βιγιαφάνες), Μάγκλιτσα (70′ Ηλία), Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο, Σαρφό, Δώνης
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγκίρης, Ντουμπραβάνου,  Τσεμπάκ, Σατσιάς,  Θεοδώρου, Πολυκάρπου,  Γουίλερ, Ντογκαλά.

ΣΚΟΡΕΡ:ΜΑρκίνιος 94΄(πέναλτι)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νταουσβίλι (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 6.000

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Marinelli Livio
AVAR: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας