5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Μαρκίνιος οδηγεί το ΑΠΟΕΛ.Πάλι με δικό του γκολ νίκησε και την Δόξα 1-0

Ο Μαρκίνιος οδηγεί το ΑΠΟΕΛ.Πάλι με δικό του γκολ νίκησε και την Δόξα 1-0

By on 13 Νοεμβρίου, 2022 0 1396 Views

Πάλι ο Μαρκίνιος οδήγησε  το ΑΠΟΕΛ σε νίκη.Ο Βραζιλιάνος κέρδισε πέναλτι, το μετέτρεψε σε γκολ και οι «γαλαζοκίτρινοι» έφυγαν με δύσκολο αλλά σημαντικό διπλό  από την Περιστερώνα κόντρα στην Δόξα.

Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε 1-0 με το πέναλτι στο 33’, έκανε το πέντε στα πέντε με τον Μιλόγεβιτς στον πάγκο και πλησίασε εκ νέου στον έναν βαθμό από τον 2ο στην βαθμολογία Άρη και πέντε βαθμούς από την κορυφή στην οποία βρίσκεται η Πάφος FC.

Δεν ήταν εύκολο βράδι για την ομάδα του Μιλόγεβιτς η οποία ναι μεν άνοιξε νωρίς το σκορ αλλά δεν καθάρισε το παιχνίδι και μέχρι να πανηγυρίσει «καρδιοχτύπησε».

Η ουσία για το ΑΠΟΕΛ είναι μία, ότι έφυγε με διπλό  και πάει με τις όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις στην διακοπή.Και ακολουθεί το ντέρμπι με την Ομόνοια.

Το ΑΠΟΕΛ να είναι στην τρίτη θέση και τους 24 βαθμούς, 5 λιγότερους από την πρώτη Πάφο.

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε και η Δόξα όμως κάποιες ευκαιρίες για να κάνει τη ζημιά, η οποία με την ήττα της παρέμεινε στην 12η θέση με 8 βαθμούς.

Ο αγώνας

Το παιγνίδι ξεκίνησε με το ΑΠΟΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να παίξει γρήγορα στο μισό της Δόξας, όμως στο πρώτο δεκάλεπτο αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για ένα τέρμα.

Η Δόξα περίμενε περισσότερο στο δικό της μισό αλλά όποτε έβρισκαν την ευκαιρία, οι παίκτες τη προσπαθούσαν να φύγουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη φάση στον αγώνα ήρθε στο 23’ για την Δόξα. Η μπάλα κατέληξε στον Ίλιτς, έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χριστοδούλου.

Τρία λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιγνίδι. Ο Μαρκίνιος πέρασε την πάσα στον Βιγιαφάνιες, απέναντι από τον Σισκόφσκι έκανε το πλασέ αλλά έβγαλε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Δόξας.

Το ΑΠΟΕΛ είχε την πρωτοβουλία του αγώνα και στο 32’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρκίνιος από τον Στυλιανού. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση, πλασάροντας εύστοχα για το 1-0 της ομάδας του.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με το ΑΠΟΕΛ να έχει την υπεροχή αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει άλλες κλασσικές ευκαιρίες.

Με ευκαιρία όμως ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι το δεύτερο ημίχρονο, καθώς μετά την ωραία κούρσα του Δώνη από τα δεξιά και το παράλληλο γύρισμά του, ο Κβιλιτάια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και πέρασε κόρνερ.

Το ΑΠΟΕΛ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν κυρίαρχο, αλλά ήταν η Δόξα που είχε την πρώτη τεράστια ευκαιρία της επανάληψης. Ο Σαντίκ με το κεφάλι γύρισε στον Μπένι, αυτός απέναντι από τον Χριστοδούλου έκανε το δυνατό συρτό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΕΛ.

Η αντίδραση από πλευράς ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 75’ με τον Εφραίμ ο οποίος πήρε την πάσα, γύρισε το κορμί του και έκανε το δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά έβγαλε σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν είχαμε τις κλασσικές ευκαιρίες, με το ΑΠΟΕΛ να διατηρεί το υπέρ του 1-0 και να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό ενόψει της συνέχειας.

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Αντενόν, Μπένι, Ίλιτς, Ιωσηφίδης, (46′ Τιτζανί), Σαντίκ, Ασαμόα, Κοβάσεβιτς (76′ Ρονταλέγκα), Βαγιέχο, Στυλιανού,(94΄Καρκμπό )΄ Σόμπτζικ (55′ Φαουάζ)
Στον πάγκο: Πρινιωτάκης, Καραμανώλης, Σιαθάς, Φαουάζ, Παυλίδης, Φασουλιώτης, Τραιτσέφσκι, Ναγκάρ, Μέσκα, Καρκμπό

AΠΟΕΛ: Χριστοδούλου, Ντβάλι, Βιγιαφάνες (72′ Ντάλσιο), Κβιλιτάια, Τσεπάκ, (46′ Σατσιάς) Κρέσπο, Μαρκίνιος (72′ Εφραίμ), Γουίλερ, Σαρφό,(94΄ Μ.Ηλία) Κοσταντίνοφ, Δώνης (83′ Μπλούμ)
Στον πάγκο: Τσιλιγκίρης, Κίττος,  Νταουσβίλι, Μάγκλιτσα,  Ηλία,  Θεοδώρου Πολυκάρπου, Ντογκαλά

ΣΚΟΡΕΡ: 33′ Μαρκίνιος (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοβάσεβιτς/ Βιγιαφάνες (3η), Γουίλερ (3η), Κβιλιτάια

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Κουμή Δημήτρης
Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία