19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0: Φρένο από τον Μανδά!

By on 14 Ιανουαρίου, 2023 0 708 Views

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε… μονότερμα τον ΟΦΗ όμως η αδυναμία να μετατρέψει τις φάσεις σε γκολ και ο καταπληκτικός Μανδάς ήταν οι αιτίες για το 0-0 κι έτσι οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ευκαιρία να «πιάσουν» την ΑΕΚ στην 2η θέση και να πλησιάσουν περισσότερο την κορυφή. Δοκάρι οι Κρητικοί στο 92′.

Στραβοπάτημα για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα εντός έδρας, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά τον ΟΦΗ να μένει όρθιος και να έχει τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία (δοκάρι) στις καθυστερήσεις.

Ετσι ξεκίνησαν

Παρά τα πολλά προβλήματα και τις οκτώ απουσίες (Λύρατζης, Μπίσεσβαρ, Φ. Σοάρες, Κουαλιάτα, Μουργκ, Ελ Καντουρί, Τσαούσης και Κούρτιτς) η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς είχε επτά νέα πρόσωπα σε σύγκριση με το παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet της περασμένης Τρίτης (10/1) κόντρα στην Καλαμάτα.

Ο Κοτάρσκι επανήλθε κάτω από τα δοκάρια, το ίδιο και οι Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ρ. Σοάρες στην αμυντική γραμμή, την ίδια ώρα που στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν, επίσης, οι Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας στη μεσαία γραμμή, ο Ζίβκοβιτς στα άκρα όπως κι Ολιβέιρα στη θέση του φορ.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε την αναμέτρηση της Τούμπας με το γνωστό «3-5-2» με τον Λιθουανό προπονητή να επιλέγει τον Μπαλογιαννη ως δεύτερο φορ αντί του Νέιρα.

Από το ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Πίεση ψηλά, κατοχή της μπάλας σε υψηλότατα ποσοστά και μια διαρκή προσπάθεια να γίνει απειλητικός για την εστία του Μανδά, την ίδια ώρα που ήταν ξεκάθαρο πως ο ΟΦΗ ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα με τον ταχύτατο Ντίκο.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τις γραμμές τους δημιουργώντας πρόβλημα στους γηπεδούχους, που είδαν τον Κοτάρσκι να κάνει την απόκρουση του αγώνα και να κρατάει το μηδέν στο απίστευτο τετ α τετ με τον Ντίκο στο 32ο λεπτό.

Ο Λουτσέσκου έδωσε εντολή να αλλάζουν πλευρές ο Νάρεϊ με τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο ούτε αυτή η κίνηση του Ρουμάνου διαφοροποίησε την εικόνα της ομάδας του στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Καλά οργανωμένος ο ΟΦΗ, με πέντε παίκτες στην άμυνα είχε καταφέρει να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του.

Ενταση και ευκαιρίες

Με την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει ο «Δικέφαλος» αύξησε την ένταση και την πίεση στην προσπάθεια του να βρει τρόπο να φτάσει στο γκολ. Στο 65’ ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να παίξει με δύο επιθετικούς ρίχνοντας στο ματς τον Τόμας αντί του Ράφα Σοάρες και πηγαίνοντας τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο αριστερό άκρο.

Στο φινάλε έσπασαν καρδιές. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανδάς μιμήθηκε τον Κοτάρσκι και με εντυπωσιακή απόκρουση είπε όχι στον Ολιβέιρα, με τον ΟΦΗ να φτάνει μια ανάσα από το γκολ στην κόντρα, αλλά την μπάλα από το σουτ του Περέα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (74’ Βιεϊρίνια), Ραφα Σοάρες (65’ Τόμας), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σβαμπ (74’ Ντάντας), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα , Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Τοράρινσον, Διαμαντής (72’ Γιαννούλης), Βούρος, Πασαλίδης, Μεγιάδο (57’ Περέα), Ντιουσέ, Τοράλ (72’ Νέιρα) Μπαλογιάννης, Ντίκο (93’ Τσιλιανίδης).