19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League: Δοκιμασία στα Γιάννινα για τον Παναθηναϊκό, για το σερί στην OPAP Arena η ΑΕΚ

Super League: Δοκιμασία στα Γιάννινα για τον Παναθηναϊκό, για το σερί στην OPAP Arena η ΑΕΚ

By on 15 Ιανουαρίου, 2023 0 616 Views

Η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί νικών της στην OPAP Arena υποδεχόμενη τον Παναιτωλικό και να αυξήσει την πίεση στον Παναθηναϊκό που φιλοξενείται στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Εκτός από τον αγώνα Ολυμπιακός – Άρης που διεξάγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», άλλες τρεις αναμετρήσεις συμπληρώνουν το «κυρίως πιάτο» της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Η αρχή γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 16:00 εκεί όπου η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί νικών που μετράει στην OPAP Arena και να αυξήσει κι άλλο την πίεση στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα με 4-0 από τον ΟΦΗ.

Στις γνωστές απουσίες των Ελίασον, Γκατσίνοβιτς και Μοχαμάντι, ο Αλμέιδα είδε να προστίθενται ακόμα τρεις. Ο Σιντιμπέ ήταν απίθανο να προλάβει μετά το τράβηγμα στον προσαγωγό, ενώ οι Τζαβέλλας και Γαλανόπουλος έμειναν εκτός για προληπτικούς λόγους εξαιτίας κάποιων χτυπημάτων που είχαν. Για τον Μουκουντί θα κρινόταν οριστικά στην τελευταία προπόνηση. Ο Καμερουνέζος στόπερ είχε δεχθεί ένα χτύπημα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έχασε τις προπονήσεις μεσοβδόμαδα, αλλά κατάφερε να φωνάξει «παρών» σε αυτή του Σαββάτου με αποτέλεσμα να είναι τελικά διαθέσιμος για τον Αλμέιδα. Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Αμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες, Μαχαίρας.

Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στους Μόρσεϊ και Λάρσον, αφού ο πρώτος επέστρεψε σε αποστολή της ομάδας, μετά από ένα μήνα που ήταν τραυματίας και ο δεύτερος επανήλθε μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ που έχασε λόγω ίωσης. Πρώτη για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Γιάννη Μπουζούκη. Αντίθετα, ο Έλληνας προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στον Φλόρες, που έχει συμπληρώσει κάρτες και θα εκτίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι την ποινή του, στον τραυματία Νταγκό και στους εδώ και καιρό απόντες Μπακάκη και Ντουάρτε. Αναλυτικά η αποστολή του Παναιτωλικού: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Καρέλης, Βαρόνε, Πέδρο, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπουζούκης, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μαλής, Λιάβας, Αναστασόπουλος, Κοντογιάννης.

Στις 17:00 στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται τον Λεβαδειακό με τους Αρκάδες να ψάχνουν τη νίκη που θα τους δώσει ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από την ουρά, κόντρα στους Βοιωτούς, οι οποίοι παλεύουν για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις.

Ακόμα δύο προβλήματα προέκυψαν για τον Άκη Μάντζιο. Ο Έλληνας τεχνικός εκτός από τους γνωστούς απόντες δεν θα έχει στη διάθεση του τους Τιλίκα και Καπίγια, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από μυϊκό τραυματισμό που αποκόμισαν στην προπόνηση. Από εκεί και πέρα όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπενίτο, Μπαρτόλο, Γκαρθία και Βαλιέντε, ο οποίος την Παρασκευή ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε. H αποστολή των Αρκάδων: Παπαδόπουλος, Σγουρής, Τσιφτσής, Τασουλής, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Γκαρντάφσκι, Άλβαρες, Αντζουλάς, Ζουκάνοβιτς, Μουνάφο, Σανταφέ, Ιγκλέσιας, Μπερτόλιο, Ριέρα, Σίτο, Προύντζος, Μπαράλες, Ρεγκίς, Κωστέας.

Με αρκετές αλλά ως επί το πλείστων «γνωστές» απουσίες θα παίξει ο Λεβαδειακός στην Τρίπολη, καθώς για διάφορους λόγους δεν υπολογίζονται οι Μάρκοβιτς Γιαννιώτας, Βινίσιους, Λιάγκας, Ντεντάκης, Σακό και Ντουκαρά. Η αποστολή των Βοιωτών είναι η εξής: Στογιάνοβιτς, Αγγελλόπουλος, Μπαχανάκ, Τορό, Χάμοντ, Λούα Λούα, Μεχία, Μουτίνιο, Σκβάρκα, Βήχος, Βρακάς, Δούμτσιος, Κωνσταντινίδης, Νίκας, Παναγιώτου, Συμελίδης, Τζημόπουλος, Τσάπρας, Τσιριγώτης, Νταμπό.

Στις 20:30 στα Ιωάννινα, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός που έχει δει την ΑΕΚ να μειώνει την απόσταση από την κορυφή θέλει μόνο τη νίκη απέναντι σε έναν ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος τόνωσε για τα καλά την ψυχολογία του μετά τις δύο τελευταίες νίκες οι οποίες τον απομάκρυναν από την ουρά.

Ο Θανάσης Στάικος έχει ξανά στη διάθεσή του τον Τζίμα, ο οποίος είχε απουσιάσει λόγω ίωσης από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Εκτός παραμένουν για ακόμα ένα ματς οι γνωστοί απόντες, δηλαδή οι Ποζνάνσκι, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Λεό και Κόντε. Στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι Τσιντώτας, Σούλης, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Τζίμας, Τσάβος, Ριένστρα, Κιάκος, Τζίνο, Λιάσος, Μορέιρα, Λώλης, Σταματελόπουλος, Νίνης, Παμλίδης, Φοφανά, Μπάλαν.

Ο Χουάνκαρ είναι κανονικά στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς στα Γιάννινα, με τους Μάγκνουσον και Κλέινχεϊσλερ να μένουν εκτός. Επιστρέφει ο Καμπετσής, μετά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες μέρες. Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Σαβιέρ, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18η)

Σάββατο 14 Ιανουαρίου

  • Λαμία – Ατρόμητος 1-1
  • ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0

Κυριακή 15 Ιανουαρίου

  • ΑΕΚ – Παναιτωλικός (16.00)
  • Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός (17.00)
  • Ολυμπιακός – Άρης (19.30)
  • ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (20.30)

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου

  • Ιωνικός – Βόλος (19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 18 ΑΓΩΝΕΣ

  1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 42
  2. A.E.K. 38
  3. Π.Α.Ο.Κ. 36
  4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 35
  5. ΑΡΗΣ 28
  6. ΒΟΛΟΣ 26
  7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 23
  8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 19
  9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 17
  10. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 17
  11. Ο.Φ.Η. 16
  12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11
  13. ΛΑΜΙΑ 11
  14. ΙΩΝΙΚΟΣ 8

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19η)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  • Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα (20.30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  • ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (17.00)
  • Αρης – Βόλος (20.00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  • Ιωνικός – ΑΕΚ (16.00)
  • Λεβαδειακός – Λαμία (17.00)
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19.30)
  • Ατρόμητος – Ολυμπιακός (20.30)