27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Τσιτσιπάς – Γκρίκσπουρ 3-0: Ακάθεκτος Στέφανος, με Σίνερ στους «16» χωρίς να έχει χάσει σετ!

Τσιτσιπάς – Γκρίκσπουρ 3-0: Ακάθεκτος Στέφανος, με Σίνερ στους «16» χωρίς να έχει χάσει σετ!

By on 20 Ιανουαρίου, 2023 0 3844 Views

Ενας απολαυστικός, ώριμος και … αήττητος ακόμη μέσα στο 2023 Τσιτσιπάς, κέρδισε με 3-0 τον Ολλανδό Γκρίκσπουρ και έκλεισε ραντεβού με τον Σίνερ στους «16».

O Tσιτσιπάς έκανε άλλο ένα υποδειγματικό ματς και συνεχίζει ακάθεκτος στο Australian Open!

Κέρδισε τον Τάλλον Γκρίκσπουρ με 3-0 σετ (6-2, 7-6 (5), 6-3 σε 2 ώρες και 6 λεπτά) και στην φάση των «16» την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Γιάνικ Σίνερ δίχως να έχει χάσει σετ στο τουρνουά

Νωρίτερα ο Ιταλός έκανε εντυπωσιακή ανατροπή κόντρα στον Μάρτον Φούκσοβιτς, επικρατώντας με 3-2 σετ (4-6, 4-6, 1-6, 2-6, 0-6).

Ο Τσιτσιπάς έκανε υποδειγματικό ματς, παρά τις στιγμές που ο Ολλανδός άσκησε πίεση και το έκλεισε με 7 άσους (6 ο αντίπαλός του), 81% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς (66%), 32 winners (26) και 26 αβίαστα λάθη (37).

Ετσι συνεχίζει απτόητος μέσα στο 2023 καθώς αγνοεί την ήττα τόσο στο απλό (7-0) όσο και στο διπλό (3-0).

Τέσσερα σερί games και 1-0 ο Τσιτσιπάς

Μόλις ένα λεπτό χρειάστηκε ο Γκρίσπουρ για να πάρει το πρώτο game του ματς, καθώς είχε τρομερά πρώτα σερβίς και έβγαλε τρεις εύκολους winners.

Εξίσου καλά άρχισε στο σερβίς και ο Τσιτσιπάς που ισοφάρισε, ωστόσο ο Ολλανδός έφτασε στο 2-1 χάρη στις κακές επιστροφές του Στέφανου. Ο Ελληνας τενίστας ισοφάρισε εύκολα σε 2-2 και έφτασε σε break point στη συνέχεια με ωραίο πέρασμα στη διαγώνιο. Το break ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο, αφού έβγαλε δύο άμυνες σε ισάριθμα σμας του αντιπάλου του και στο τρίτο χτύπημα ο Γκρίκσπουρ έκανε το λάθος.

Με… ιδρώτα ήρθε το 4-2, αφού ο Ολλανδός άρχισε να βγάζει δύσκολες άμυνες και χρειάστηκε επιπλέον χτυπήματα ο Στέφανος για να πάρει το game. Ο Ολλανδός άρχισε να κάνει εύκολα λάθη και ο Τσιτσιπάς έφτασε σε δεύτερο break και μάλιστα με εντυπωσιακή άμυνα με βολέ ενώ ήταν με πλάτη στο φιλέ, χτύπημα που ο Γκρίσπουρ πρόλαβε, αλλά σημάδεψε το φιλέ.

Ο Στέφανος σέρβιρε για το σετ και το σερβίς του απλοποίησε τα πράγματα για το 1-0.

Εσωσε set point και έκανε το 2-0 στο tie break ο Τσιτσιπάς

Με δύο άσους έκλεισε το πρώτο game στο δεύτερο σετ ο Γκρίκσπουρ. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε ξεκούραστα καθώς ο αντίπαλός του έκανε εύκολα λάθη, αλλά δύο δικά του λάθη έδωσαν προβάδισμα 2-1 στον αντίπαλό του.

Με love service game που είχε και δύο άσους, έγινε το 2-2 από τον Ελληνα τενίστα, αλλά ο Ολλανδός με έναν άσο διατήρησε το προβάδισμα.

Με δεύτερο συνεχόμενο love game ήρθε το 3-3 για τον Τσιτσιπά, που έφτασε σε δύο break point στη συνέχεια, αλλά ο Γκρίκσπουρ άντεξε στη πίεση και παίζοντας πιο επιθετικά, κράτησε το σερβίς του.

Με 0-30 σε βάρος του, ο Ολλανδός αποφάσισε να ανέβει στο φιλέ και η τακτική του τον δικαίωσε αφού κράτησε το σερβίς του και πήρε προβάδισμα 5-4. Μία λάθος επιλογή με drop shot, έδωσε το πρώτο break point του Ολλανδού στο ματς, που ήταν παράλληλα και set point. Το έσβησε εντυπωσιακά όμως ο Τσιτσιπάς και έστειλε το σετ στο tie break. Εκεί ένα διπλό λάθος του Στέφανου έδωσε το μίνι break στον Γκρίκσπουρ, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα και με ένα λάθος του Ολλανδού σέρβιρε με το υπέρ του 3-2. Στο υπέρ του 5-4 σέρβιρε και έφτασε σε διπλό σετ πόιντ.

το 6-5 σέρβιρε και έκανε διπλό λάθος με ένα τραγικό σερβίς, αλλά αμέσως μετά ο Γκρίκσπουρ που είχε το σερβίς, έκανε με τη σειρά του αβίαστο λάθος και έδωσε το σετ στον Στέφανο (7-5 το τάι μπρέικ).

Το τρίτο σετ

Με την ψυχολογία υπέρ του, ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο game του τρίτου σετ με ένα drop shot κι ενώ βρισκόταν σχεδόν στη βασική γραμμή.

Εφτασε σε break point αμέσως μετά, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο Ολλανδός ισοφάρισε σε 1-1. Ο Στέφανος πήρε μπρος και αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε και το break απέναντι σε έναν απογοητευμένο Γκρίσκπουρ που ίδρωνε μάταια να κρατήσει το σερβίς του. Αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί πίσω με 4-1 χάρη σε ένα ακόμη love game του Τσιτσιπά.

Ο Στέφανος χαλάρωσε λίγο και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλό του να μειώσει σε 4-2, όμως αμέσως μετά έκανε πολύ άνετα το 5-2 και έφτασε ένα game από την πρόκριση. Ο Ολλανδός μείωσε εύκολα και ο Τσιτσιπάς τελείωσε το ματς με σμας.