27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Πάφος FC συνεχίζει την επέλαση με τον Ζάιρο οδηγό!Η Δόξα έβαλε δύσκολα με τον Ασάντε στους νικητές(3-1)

Η Πάφος FC συνεχίζει την επέλαση με τον Ζάιρο οδηγό!Η Δόξα έβαλε δύσκολα με τον Ασάντε στους νικητές(3-1)

By on 21 Ιανουαρίου, 2023 0 2527 Views

Τη 13η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η Πάφος, η οποία επικράτησε με 3-1 της Δόξας, το απόγευμα του Σαββάτου (21/01) στο «Στέλιος Κυριακίδης», στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζάιρο από ισάριθμες ασίστ του Χέσταντ, ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Κανέ. Η φιλοξενούμενη είχε μειώσει προσωρινά στο 37΄ από αυτογκόλ του Μπάιριτς μετά από καράμπολα με το κεφάλι του Ασάντε, ενώ στο 39΄ είχε διπλό δοκάρι με τον Ασάντε.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Δόξα ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο 5΄ «απείλησε» την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα και μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ασαμόα λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου, ο Ογιάλα έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να «φεύγει» μόλις άουτ.

Η Πάφος «απάντησε» στη χαμένη ευκαιρία της αντιπάλου της και «απάντησε» με γκολ. Ωραία κάθετη πάσα του Χέσταντ προς το Ζάιρο, ο οποίος βγήκε απέναντι από το Σισκόφσκι, που δεν δυσκολεύτηκε να τον… νικήσει και να κάνει το 1-0 στο 11΄.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς προσπάθησε ν’ αντιδράσει, αλλά το σουτ του Ασάντε «έφυγε» άουτ στο 24΄.

Όπως και στο 11΄, έτσι και στο 33΄ η ομάδα του Μπεργκ «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες της Δόξας με γκολ. Πάλι κάθετη πάσα από τον Χέσταντ προς το Ζάιρο, ο οποίος πέρασε τον Ογιάλα και με πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 37΄, ωστόσο, η Δόξα κατάφερε εν τέλει να σκοράρει και να παραμείνει «ζωντανή» στο παιχνίδι. Έγινε η μεγάλη μπαλιά από τον Ασαμόα προς τον Ασάντε, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στον Μπάιριτς, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα της Πάφου.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Μπασάδρε έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά μετά από το σουτ του Ασάντε η μπάλα χτύπησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ ακολούθως οι αμυντικοί της Πάφου απομάκρυναν προ της γραμμής τέρματος νέο σουτ από παίκτη της προσφυγικής ομάδας.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Χέσταντ βρήκε το Σεμέδο, που βγήκε απέναντι από το Σισκόφσκι, ο οποίος όμως απέκρουσε το σουτ του ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων στο 47΄.

Ότι δεν κατάφερε ο Σεμέδο, το πέτυχε ο Κανέ στο 61΄. Ο Αφρικανός με πλασέ από το ύψος της περιοχής… νίκησε το Σισκόφσκι κι έκανε το 3-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός έπεσε και δεν καταγράφηκε κάποια καλή φάση.

ΣΚΟΡΕΡ: 11′, 33′ Ζάιρο, 62′ Κανέ/ 37′ Μπάιριτς (αυτ.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοβάσεβιτς

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2385

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος