27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, πράξη δεύτερη στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, πράξη δεύτερη στη Λεωφόρο

By on 22 Ιανουαρίου, 2023 0 520 Views

Το μεγαλύτερο ματς για τη 19η αγωνιστική της Super League διεξάγεται στις 19:30 στη Λεωφόρο (CosmoteSport 1-Primetel) με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, μερικές μέρες μετά τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» με 2-0 για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Οι «πράσινοι» θέλουν μόνο τη νίκη για να διατηρήσουν τη διαφορά που έχουν στην κορυφή, ενώ τους βαθμούς έχει μεγάλη ανάγκη και ο ΠΑΟΚ για να μειώσει.

Με μία επιστροφή, αλλά και τρεις απουσίες θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, αφού ο Σπόραρ θα είναι κανονικά διαθέσιμος για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά όχι και οι Μάγκνουσον, Κλέινχεϊσλερ και Κουρμπέλης. Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ, Καμπετσής, Ταβάρες.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ δεν θα έχει στην διάθεσή του επτά παίκτες, κάτι που ήταν γνωστό εδώ και μέρες. Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τσαούση, Κουαλιάτα , Φιλίπε Σοάρες και Ελ Καντουρί, στον Μουργκ και στον Κούρτιτς. Αναλυτικά οι 21 παίκτες της αποστολής: Κοτάρσκι , Ζίβκοβιτς , Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ίνγκασον, Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας, Ντόουγκλας, Νινούα, Κωνσταντέλιας, Ρικάρντο, Μπίσεσβαρ, Α.Ζίβκοβιτς, Τάισον, Νάρεϊ, Ολιβέιρα, Μπράντον.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Τα στατιστικά

Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα στατιστικά της Sofascore μπορεί να έχει σκοράρει δύο τέρματα λιγότερα από τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι ελαφρώς πιο επιθετικός με 12,94 έναντι 12,17 σουτ ανά παιχνίδι και με 1,89 έναντι 1,67 ευκαιρίες μέσο όρο. Οι πράσινοι είναι καλύτεροι στις κερδισμένες μονομαχίες με 35,78 έναντι 34,61 του ΠΑΟΚ ανά παιχνίδι.

Όπως προκύπτει από τη Sofascore, ο Μάγκνουσον είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού με βαθμολογία 7,13, με τους Μπερνάρ και Κότσιρα να ακολουθούν με 7,11 και 7,10 αντίστοιχα, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ρούμπεν Πέρεθ και Μπρινιόλι.

Για τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τη sofascore, ο Αουγκούστο κάνει τη διαφορά έχοντας την καλύτερη βαθμολογία με 7,32. Ακολουθούν οι Α. Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς με 7,19 και 7,17 αντίστοιχα, ενώ την καλύτερη πεντάδα για τους ασπρόμαυρους συμπληρώνουν οι Νάρεϊ και Ράφα Σοάρες.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Μπερνάρ vs Κωνσταντέλιας

Ένα γκολ και τρεις ασίστ μετράει ο Μπερνάρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μετράει σύμφωνα με τη Sofascore 1,7 πάσες κλειδιά ανά ματς, έχει 1,3 σουτ μέσο όρο, με τις πάσες του να έχουν ακρίβεια της τάξεως του 79%, ενώ οι μακρινές του μπαλιές είναι εύστοχες σε ποσοστό 71%

Το μεγάλο ταλέντο του ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει μοιράσει δύο ασίστ και μετράει σύμφωνα με τη Sofascore 1,5 πάσες κλειδιά ανά ματς, έχει 1,2 σουτ ανά αγώνα, με τις πάσες του να πιάνουν ακρίβεια της τάξεως του 78%, ενώ οι μακρινές του μπαλιές έχουν ακρίβεια 65%.