27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Super League: Σε Νίκαια και Περιστέρι δοκιμάζονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός

Super League: Σε Νίκαια και Περιστέρι δοκιμάζονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός

By on 22 Ιανουαρίου, 2023 0 488 Views

Εκτός από το μεγάλο ματς της ημέρας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στη Νίκαια και ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, ενώ σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται στην ουρά της βαθμολογίας μεταξύ του Λεβαδειακού και της Λαμίας.

Τα βλέμματα στο κυριακάτικο πρόγραμμα της Super League στρέφονται στη Λεωφόρο, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στις 19:30, ωστόσο άλλα τρία πολύ σημαντικά ματς διεξάγονται επίσης την Κυριακή για τη 19η αγωνιστική της Super League.

Η αρχή γίνεται στις 16:00 στη Νίκαια, εκεί όπου ο ουραγός Ιωνικός που μάχεται για τη σωτηρία του υποδέχεται την ΑΕΚ, η οποία θέλει να συνεχίσει την πίεση στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Στον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του καθώς πέρα από τον Μασάς που μένει σταθερά εκτός δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, με τον Τσίμπσαχ να επιστρέφει. Στην αποστολή του Ιωνικού είναι οι Χριστοδούλης, Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιριγώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Ρομπουλάκου, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς, Τσίμπσαχ, Αντούνες, Πογοσιάν, Ιωαννίδης Χ., Λοβέρα, Φαντιγκά, Κάνιας, Γούλερι, Καμπράλ, Ελευθεριάδης, Σεμπά, Μάντζης.

Τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ έχουν να κάνουν με τους γνωστούς απόντες Ελίασον και Μοχαμάντι, και τους Σιντιμπέ και Γαλανόπουλο που είναι ανέτοιμοι. Η είδηση στην αποστολή, όμως, είναι η παρουσία του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος… έσπασε όλα τα κοντέρ και επιστρέφει γρηγορότερα από το αναμενόμενο. Όλα έδειχναν πως θα έτρεχε για να προλάβει το ματς με τον Άρη την άλλη εβδομάδα, όμως ο Σέρβος χαφ κατάφερε να μπει στις επιλογές του Αλμέιδα για το παιχνίδι με τον Ιωνικό για πρώτη φορά μετά την επέμβαση. Η αποστολή της ΑΕΚ για το εκτός έδρας ματς με τον Ιωνικό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες, Κοσίδης.

Στις 17:00 στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός υποδέχεται τη Λαμία σε ένα παιχνίδι με τον χαρακτήρα του «εξάποντου» στην ουρά της βαθμολογίας.

Στον Λεβαδειακό ο Βέλιτς υπολογίζει και πάλι τόσο στον Βινίσιους όσο και στον Σακό. Αντίθετα στις γνωστές απουσίες των Μάρκοβιτς, Γιαννιώτα, Λιάγκα, Ντεντάκη, Ντουκαρά και Πέτρε προστέθηκε και ο Σκβάρκα. Η αποστολή που επέλεξε ο Βέλιτς αποτελείται από τους Στογιάνοβιτς, Αγγελόπουλο, Μπαχανάκ, Τορό, Χάμοντ, Λούα Λούα, Μεχία, Μουτίνιο, Σακό, Βινίσιους, Βήχο, Βρακά, Δούμτσιο, Κωνσταντινίδη, Νίκα, Παναγιώτου, Συμελίδη, Τζημόπουλο, Τσάπρα, Νταμπό.

Ο Σάββας Παντελίδης έκανε γνωστή την αποστολή της Λαμίας, στην οποία δεν βρίσκονται οι Ασκόφσκι και Αντέτζο, κάτι που… φωτογραφίζει το μέλλον τους στην ομάδα. Από την άλλη, στη διάθεση του Έλληνα προπονητή θα είναι οι Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Γκοράνοφ, Μαρτίνεθ, Πάβλοβετς, Κορνέζος, Αμπαντά, Νούνιες, Σλίβκα, Σιμόν, Μπεχαράνο, Τσιλούλης, Στάνκο, Βασιλαντωνόπουλος, Μανούσος, Ντε Βινσέντι, Βέρος, Ρόμανιτς.

Στο Περιστέρι στις 20:30 ο Ολυμπιακός στοχεύει στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο, ο οποίος παλεύει καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας της σεζόν μήπως και καταφέρει να μπει στην εξάδα των play offs.

Ο Κρις Κόουλμαν στον Ατρόμητο δεν θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Κλωναρίδη όσο και τον Μαυρομμάτη, όμως είδε τους Κούεν και Μάριτς να επιστρέφουν στην αποστολή. Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους Γιαννιώτης, Μάριτς, Σάλτας, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Πομόνης, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Τζοβάρας, Μουντές, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Γκονθάλεθ, Οικονομίδης, Τζαβίδας, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Κωτσόπουλος.

Στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ άφησε εκτός τόσο τον Μαρσέλο όσο και τον Ρέτσο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Από την άλλη επέστρεψε ο Σισέ. Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους Ανδρούτσο, Μπακαμπού, Μπουχαλάκη, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φορτούνη, Ινμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Κρίστινσον, Εμβιλά, Μασούρα, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκη, Μπιέλ, Ροντινέι, Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλο, Τζολάκη, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

Ιωνικός – ΑΕΚ (16:00) CosmoteSport 1
Λεβαδειακός – Λαμία (17:00) NovaSports Prime
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19:30) CosmoteSport 1-Primetel
Ατρόμητος – Ολυμπιακός (20:30) NovaSports Prime

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ19 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 45
2. A.E.K. 41
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 38
4. Π.Α.Ο.Κ. 36
5. ΑΡΗΣ 31
6. ΒΟΛΟΣ 29
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 23
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 20
9. Ο.Φ.Η. 19
10.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 18
11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 18
12. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 12
13. ΛΑΜΙΑ 11
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 8
*Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα, OΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Αρης και Βόλος έχουν ματς περισσότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20η)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου
Βόλος – Παναιτωλικός (19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (20.00)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Ολυμπιακός – ΟΦΗ (16.00)
ΑΕΚ – Αρης (19.30)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου
ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (18.00)
Λαμία – Ιωνικός (19.30)
Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (21.00)