3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ εΧασε την ευκαιρία!Το σταμάτησε η Δοξα με τον Ασαντε (1-1)

Το ΑΠΟΕΛ εΧασε την ευκαιρία!Το σταμάτησε η Δοξα με τον Ασαντε (1-1)

By on 19 Φεβρουαρίου, 2023 0 6379 Views

«Χ»αμένη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ  να ανέβει μόνο στην κορυφή, αφού έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Δοξα  στο ΓΣΠ και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα την ήττα της ΑΕΚ από την ΑΕΛ
Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους μπαίνοντας καλύτερα και χάνοντας τέσσερεις μοναδικές φάσεις, ωστόσο το γκολ δεν ήρθε. Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν πράξη το «όταν δεν το βάζεις η μπάλα σε τιμωρεί» και στην πρώτη τους ευκαιρία κατάφεραν να βρουν το γκολ που τους έδωσε ψυχολογία και άλλαξε το ρου του αγώνα. Συγκεκριμένα στο 29’ ο Ντβάλι με κοντινή κεφαλιά έπειτα από (μια ακόμη) ασίστ του Μπεν άνοιξε το σκορ (1-0).
Με το… καλησπέρα της επανάληψης, στο 48ο λεπτό ο Ασάντε έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με κοντινό πλασέ μετά το γύρισμα του Κοβάσεβιτς. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν αυτή που ανέβασε ρυθμό και έψαξε πιο ζεστά το δεύτερο, κάτι που θα μπορούσε να πετύχει ο Μαρκίνιος στο 89’ αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι.
Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και το ΑΠΟΕΛ παρά τον βαθμό που πήρε και ανέβηκε στους 53 έχασε την ευκαιρία να ανέβει μόνο στην κορυφή, εκεί που παραμένει η ΑΕΚ  με 54 βαθμούς, παρά την ήττα της από την ΑΕΛ. Η Δοξα  έφτασε τους 15 βαθμούς.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Σ’ ακόμα ένα παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ άργησε να μπει στο παιχνίδι και έδωσε δικαιώματα στον αντίπαλο να σκοράρει, όμως, παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που βρήκε η Δόξα, οι γαλαζοκίτρινοι απέφυγαν το σοκ.

Η προσφυγική ομάδα έχασε δυο διπλές κραυγαλέες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 8’ ο Σαντίκ και ο Τρούγιτς έκαναν τα κοντινά σουτ και με τον Μπέλετς εξουδετερωμένο, όμως, οι Ντβάλι και Κρέσπο απέκρουσαν σωτήρια πάνω στη γραμμή.

Ούτε ο κίνδυνος του γκολ ξύπησε τους ποδοσφαιριστές του Μιλόγεβιτς και στο 16’ διαδραματίστηκε παρόμοια φάση. Ο Σαντίκ έκανε την κοντινή προβολή, με τον Μπέλετς να αποκρούει ασταθώς και τον Τρούγιτς να κάνει το σουτ και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Αφού γλίτωσε το γκολ σε τέσσερις ξεκάθαρες περιπτώσεις οι γαλαζοκίτρινοι έλαβαν το μήνυμα. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς με την πάροδο του χρόνου πήραν μπάλα και ξεκίνησαν το παιχνίδι τους. Περιόρισαν τη Δόξα και γυρόφερναν την μπάλα, με τον Εφραίμ να καταγράφει την πρώτη τελική. Στο 29’ το ΑΠΟΕΛ κέρδισε φάουλ από τα αριστερά, με τον Μπεν να εκτελεί στο δεύτερο δοκάρι και τον Ντβάλι με κοντινή κεφαλιά να σκοράρει για το 1-0.

Το τελευταίο δεκαπεντάλεπο ήταν κομμένο και ραμμένο στα πόδια των γηπεδούχων. Προσπάθησαν για το δεύτερο γκολ, με τον Μακέντα, τον Κοσταντίνοφ και τον Ντάλσιο να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματα της ομάδας τους και να τη στείλουν με ισχυρό προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ότι δεν έκανε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το πέτυχε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου η Δόξα. Η προσφυγική ομάδα στο 48ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Ασάντε από κοντά να σουταρει σε κενή εστία για το 1-1.To AΠΟΕΛ διαμρτύρεται για χέρι στη φ΄ση του γκολ ωστόσο η φάση εξετάστηκε από το VAR και δεν διαπιστώθηκε καμιά παράβαση.

Η ισοφάριση επηρέασε πάρα πολύ το ΑΠΟΕΛ. Το πολύ καλό στήσιμο της προσφυγικής ομάδας στο γήπεδο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των γηπεδούχων, οι οποίοι βρήκαν την πρώτη τους ευκαρία στην επανάληψη στο 68’, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ντάλσιο πέρασε έξω. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 72’ υποχρέωσε με κονρινό σουτ τον Σισκόφσκι σε σπουδαία απόκρουση προτού δώσει τη θέση του στον Μαρκίνιος. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Βιγιαφάνες να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά στου Σκοπιανού τερματοφύλακα που έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι ασκούσαν συνεχώς πίεση για το δεύτερο πολυπόθητο τέρμα που θα τους έστελνε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 80′ ο Σαρφό έκανε το σουτ και ο Σισκόφσκι έδιωξε για τρίτη φορά σε διάστημα λίγων λεπτών. Στο 89′ ο Μαρκίνιος έκανε το μακρινό σουτ η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και πήγε στο δοκάρι.

Στο πρώτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ο Μπένι επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει έξω. Στο 94′ ο Σαρφό στην τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων, έκανε το σουτ, με τον Σισκόφσκι να φωνάζει ξανά “όχι”

-Στο 86΄ο Σαρφό έκανε επικίνδυνο φάουλ και δέχθηκε κίτρινη σε μια φάση που σήκωνε και κόκκινη για πάτημα με τις τάπες.

Σφοδρά παράπονα εκφράζει το ΑΠΟΕΛ για την διαιτησία

ΑΠΟΕΛ (Μιλόγεβιτς)Μπέλετς, Τσεπάκ, Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι (17′ Γουΐλερ), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο (74′ Μαρκίνιος), Εφραίμ (56′ Βιγιαφάνες), Μπεν, Μακέντα.
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Νταουσβίλι, Σατσιάς, Ηλία. 

Δοξα (Σακκάς)Σισκόφσκι, Αντενόν, Τιτζανί (71′ Κέρλα), Σαντίκ, Ασαμόα (35′ Μπένι), Κοβάσεβιτς, Καραμανώλης, Στυλιανού, Τραϊτσέφσκι, Ασάντε (83′ Μέσα), Τρούγιτς (83′ Ερέρα).  
Στον πάγκο: Κωνσταντίνου, Ίλιτς, Ογιάλα, Παυλίδης, Φασουλιώτης, Ναγκάρ. 

Στο όριο καρτών: Κρέσπο, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Δώνης (2), Γουΐλερ, Σατσιάς (5) / Σισκόφσκι, Ίλιτς, Ασάμοα, Τραϊτσέφσκι, Σόπτσικ (2), Αντενόν (5), Κοβάσεβιτς (9).

ΣΚΟΡΕΡ: Ντβάλι (29′) / Ασάντε (48′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαρφό, Ντβάλι / Τρούγιτς.
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος
Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης