21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Η Λίβερπουλ διεσυρε την Μ.Γιουνάιτεντ 7-0!

Η Λίβερπουλ διεσυρε την Μ.Γιουνάιτεντ 7-0!

By on 5 Μαρτίου, 2023 0 508 Views

Σαν… πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ, διέλυσε με 7-0 στο Ανφιλντ τη Γιουνάιτεντ, έγραψε ιστορία κι έστειλε μήνυμα πως επέστρεψε δυνατά

Η περσινή πεντάρα με τον Ράνγκνικ στον πάγκο δεν προκάλεσε εντύπωση σε κανέναν, όμως ο φετινός διασυρμός τάραξε όλο το Νησί! Η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ ήταν μέσα σε όλους τους στόχους, όμως από το βράδυ της Κυριακής πρέπει να αναθεωρήσει αρκετά. Η Λίβερπουλ έπαιξε σαν πρωταθλήτρια, ισοπέδωσε με 7-0 τη Μάντσεστερ και απέδειξε πως είναι ικανή να διεκδικήσει την τετράδα. Ποτέ ξανά ανάλογο σκορ ανάμεσα στις δυο ομάδες και ο Κλοπ απέδειξε πως δεν πρέπει η ομάδα του να θεωρείται… ξεγραμμένη! Η Γιουνάιτεντ πέταξε λευκή πετσέτα μετά το 2-0, Χάκπο και Σαλάχ ήταν εντυπωσιακοί και οι Reds βρέθηκαν στο -3 από την Τότεναμ και με ματς λιγότερο.

O Xάκπο έβαλε τις βάσεις!

Οι γηπεδoύχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν, όμως η πρώτη φάση ήταν για τη Μάντσεστερ, αλλά το σουτ του Άντονι έδιωξε ο Αλισον υπέροχα! Οι Reds είχαν την κατοχή, αλλά όχι και τον τρόπο να σκοράρουν. Η Μάντσεστερ εκμεταλλευόταν τις αδυναμίες και σε δυο λεπτά είχες δυο καλές ευκαιρίες, όμως Μπρούνο και Ράσφορντ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η Λίβερπουλ έκανε την πρώτη τελική στο στόχο στο 43ο λεπτό και βρήκε δίχτυα. Τρομερή κίνηση του Χάκπο, άδειασε τον Νταλότ και με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-0 της ομάδας του.

Σοκ και δέος η Λίβερπουλ!

Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει η Μάντσεστερ πώς δέχθηκε το πρώτο γκολ, με το… καλησπέρα του β’ μέρους, είδε την εστία της να παραβιάζεται για δεύτερη φορά. Ο Νούνιες πήρε την μπάλα από τον Έλιοτ μέσα στην περιοχή και τελείωσε με κεφαλιά τη φάση, για να κάνει στο 46ο λεπτό το 2-0. Το Άνφιλντ πήρε… φωτιά, η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να βγάλει καμία αντίδραση και το πάρτι των Reds μόλις είχε αρχίσει. Στο 50′ ήρθε η άψογη αντεπίθεση των γηπεδούχων, ασίστ ο Σαλάχ και υποδειγματικό «σκάψιμο» του Χάκπο στον Ντε Χέα για το 3-0.

Ο Έρικ τεν Χαχ διόρθωσε το λάθος του να βάλει τον Βόουτ Βέχορστ στο κέντρο και τον αντικατέστησε με τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, ρίχνοντας στη μάχη και τον Σκοτ Μακτόμινεϊ. Κανένα πρόβλημα για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που δεν χαρίστηκαν σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού και ανταπεξήλθαν ακόμα και στα σκληρά μαρκαρίσματα των εκνευρισμένων φιλοξενουμένων.

Στο 66′ ήταν η σειρά του Σαλάχ να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και λίγο αργότερα ήρθε ο… διπλασιασμός του Νούνιες. Το 5-0 συνοδεύτηκε από τρεις αλλαγές για τον Κλοπ και από δύο για τον Τεν Χαχ, όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Ούτε ο Σαλάχ ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, παρότι στο 83′ διαμόρφωσε το 6-0 κι έγινε ο αρχισκόρερ των “κόκκινων” στην Premier League με 129 γκολ (άφησε πίσω του τον Ρόμπι Φάουλερ με 128).

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν γραφτό να σημειώσει το 7-0, στο τελευταίο παιχνίδι του κόντρα στη Γιουνάιτεντ, οριοθετώντας την πιο ευρεία νίκη της Λίβερπουλ στο ντέρμπι.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (78′ Μπάιτσετιτς), Φαμπίνιο (79′ Μίλνερ), Έλιοτ (85′ Τζόουνς), Σαλάχ, Χάκπο (79′ Φιρμίνο), Νούνιες (78′ Ζότα)
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (77′ Μαλάσια), Σο, Καζεμίρο (77′ Καζεμίρο), Φρεντ (58′ Μακτόμινεϊ), Άντονι, Φερνάντες, Ράσφορντ (85′ Ελάνγκα), Βέχορστ (58′ Γκαρνάτσο)

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

  • Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ 2-0 (15′ Φόντεν, 67′ Μπερνάρντο Σίλβα)
  • Τσέλσι – Λιντς 1-0 (53′ Φοφανά)
  • Άρσεναλ – Μπόρνμουθ 3-2 (62′ Παρτέι, 70′ Γουάιτ, 90+8′ Νέλσον / 1′ Μπίλινγκ, 57′ Σένεσι)
  • Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 1-0 (27′ αυτ. Άντερσεν)
  • Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 4-0 (18′ πεν. Μακάλιστερ, 52′ Φέλτμαν, 69′ Μιτόμα, 89′ Γουέλμπεκ)
  • Γουλβς – Τότεναμ 1-0 (82′ Τραορέ)
  • Σαουθάμπτον – Λέστερ 1-0 (35′ Αλκάραθ)
  • Νότιγχαμ – Έβερτον 2-2 (19′ 77′ Τζόνσον / 10′ πεν. Γκρέι, 29′ Ντουκουρέ)
  • Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7-0 (43′, 50′ Χάκπο, 47′, 75′ Νούνιες, 66′, 86′ Σαλάχ, 88′ Φιρμίνο)
  • 06/03 22:00 Μπρέντφορντ – Φούλαμ