19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΦΟΣ FC-OMONOIA 1-1:O Zάιρο άργησε(92΄)αλλά απάντησε στο γρήγορο γκολ του Λοίζου και όλα θα κριθούν στο ΓΣΠ

ΠΑΦΟΣ FC-OMONOIA 1-1:O Zάιρο άργησε(92΄)αλλά απάντησε στο γρήγορο γκολ του Λοίζου και όλα θα κριθούν στο ΓΣΠ

By on 6 Απριλίου, 2023 0 675 Views

 Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Πάφος FC και Ομόνοια.
Οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1 σε έναν εξαιρετικό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό θα κριθεί στις 26 Απριλίου στο ΓΣΠ.
Η Ομόνοια με γκολ του Λοίζου στο 5ο λεπτό κρατούσε τη νίκη μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σημείο στο οποίο ο Ζάιρο με κεφαλιά ισοφάρισε και…μετατρέπει τη ρεβάνς σε ματσάρα.
Η Ομόνοια από το 83ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπεζούς με δεύτερη κίτρινη στα 13 λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες, η Ομόνοια με τον Ανσαριφάρντ στο 19΄ και η Πάφος με το Ναμ στο 32΄.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα ξεκίνησε τον αγώνα η Ομόνοια κι αφού ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κακουλλή ως οφσάιντ στο 3΄, μιας και ο Κύπριος επιθετικός ήταν σε αντικανονική θέση μετά από το γύρισμα του Λέτσιακς, ένα λεπτό αργότερα «απείλησε» εκ νέου, όταν το σουτ του Ανσαριφάρντ… έφυγε έξω.

Η τρίτη, ωστόσο, «απειλή» των φιλοξενούμενων ήταν και… φαρμακερή. Εκπληκτική κάθετη πάσα του Μπασιρού προς το Λοΐζου, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Ίβουσιτς, πλασάροντας εύστοχα και κάνοντας παράλληλα το 1-0 για την ομάδα της Λευκωσίας μόλις στο 5΄.

Η γηπεδούχος προσπάθησε ν’ αντιδράσει άμεσα, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού η κεφαλιά του Ζάιρο, μετά από σέντρα του Αμπντουραχίμι, «έφυγε» μόλις άουτ στο 11΄.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κακουλλής από καλή θέση πλάσαρε έξω, ενώ στο 19΄ ο Ανσαριφάρντ έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει έξω.

Από εκεί και πέρα, η Πάφος… ανέβασε στροφές, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 31΄ η εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς δεν βρήκε στόχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, η ομάδα του Σαλγκάδο «άγγιξε» το γκολ, όταν μετά από σουτ του Ναμ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Πάφος συνέχισε να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης, όμως στο 39΄ ο Χότσκο νικήθηκε από το Φαμπιάνο, που κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για την Πάφο, όταν το σουτ του Αμπντουραχίμι μέσα από την περιοχή «έφυγε» μόλις άουτ στο 51΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φαμπιάνο απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το σουτ του Ικόκο.

Η γηπεδούχος συνέχισε να πιέζει και στο 65΄ το σουτ του Τάνκοβιτς «έφυγε» μόλις άουτ, ενώ στο 78΄ το σουτ του Βαλακάρι από καλή θέση κόντραρε στον Μπασιρού και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο 83΄ η ομάδα του Σαλγκάδο απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε ο Μπέζους με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Χότσκο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η γηπεδούχος και στο 90+2΄ κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Ζάιρο, μετά από σέντρα του Ικόκο, μένοντας ζωντανή στο… κόλπο της πρόκρισης, μετά από αυτό το 1-1.

Απονεμήθηκε δικαιοσύνη στο φινάλε αφού οι δύο ομάδες είχαν τα καλά διαστήματα και ευκαιρίες με την Πάφο να είανι πιεστική στο β΄ημίχρονο. Το Χ αφήνει ανοικτή την πρόκριση με ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας στην Ομόνοια.

Πάφος FC: Ίβουσιτς, Κβίντα, Χότσκο, Ζάιρο, Ικόκο, Δημητρίου, Αμντουραχίμι (77′ Μπετανκόρ), Τάνκοβιτς (85′ Ντράγκομιρ), Βαλακάρι (85′ Μπρούνο), Ναμ (46′ Κανέ), Μπάιριτς
Στον πάγκο: Άντος, Μάχροβιτς, Παλάσιος, Κανέ, Μπετανκόρ, Χέσταντ, Μιχαήλ, Μπρούνο, Ντράγκομιρ, Ταβάρες, Πελάτζιο

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λοίζου (70′ Κίτσος), Λέζιακς, Ανσαριφάρντ (87′ Μίλετιτς), Μπασιρού, Σράντι (61′ Ζαχαρίου), Παναγιώτου, Κούσουλος, Κακουλλής (70′ Μπεζούς)
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Κασάμα, Παπουλής, Κίτσος, Ζαχαρίου, Λανγκ, Μίλετιτς, Βενιζέλου, Σάββα, Κυριακίδης, Μπεζούς.

ΣΚΟΡΕΡ: 90+2′ Ζάιρο/5′ Λοίζου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναμ, Κβίντα, Ντράγκομιρ/Ανσαριφάρντ, Κούσουλος (2η,χάνει τον επαναληπτικό)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπεζούς(83΄2η κίτρινη,δεν παίζει στον επαναληπτικό)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6.070 (5.127 στην πλευρά της Πάφος FC και 923 στην πλευρά της Ομόνοιας)

Διαιτητής: Abisso Rosario
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Paterna Daniele
AVAR: Σολωμού Δημήτρης
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος