2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Σφραγίδα Χάαλαντ και τώρα θέλει ρεβάνς στο ραντεβού… τελικού με τη Ρεάλ!

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Σφραγίδα Χάαλαντ και τώρα θέλει ρεβάνς στο ραντεβού… τελικού με τη Ρεάλ!

By on 20 Απριλίου, 2023 0 4282 Views

Με γκολ του Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ, ο οποίος έχασε και πέναλτι, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε στο ρελαντί ισοπαλία από τη Μπάγερν στο Μόναχο (1-1) και προκρίθηκε για τρίτη διαδοχική φορά στα ημιτελικά του Champions League, ψάχνοντας να πάρει εκδίκηση από τη Ρεάλ Μαδρίτης για το περυσινό κάζο, και πάλι στους «4».

Είχε φροντίσει να κάνει τη δουλειά στο «Έτιχαντ», αλλά την αποτελείωσε στην «Αλιάντς Αρένα». Η Μάντσεστερ Σίτι, χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα, πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Μπάγερν στο Μόναχο και, με συνολικό σκορ 4-1, έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα ριπίτ της περυσινής μονομαχίας, με νικήτρια τότε την Βασίλισσα στον δρόμο προς το 14ο στέμμα της (9 ή 10 και 16 ή 17 Μαΐου τα δύο ματς, με το πρώτο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»).

Ο Ερίκ Μαξίμ Σουπό Μοτίνγκ επέστρεψε από τραυματισμό και προτιμήθηκε από τον Τόμας Τούχελ για την κορυφή της βαυαρικής επίθεσης αντί του Σερζ Γκνάμπρι, με τον (δανεικό από τη Σίτι) Ζοάο Κανσέλο να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Αλφόνσο Ντέιβις.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και παρέταξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, αναζητώντας την σφραγίδα πρόκρισης σε έναν ακόμα ημιτελικό Champions League, τον τρίτο διαδοχικό και τέταρτο συνολικά.

Έχασε πέναλτι ο Χάαλαντ!

Οι γηπεδούχοι, σε αναζήτηση του γκολ – ελπίδα από νωρίς, πήραν την κατοχή της μπάλας από την αρχή, με πιο δραστήριο τον Κίνγκσλεϊ Κομάν, οι πολύ καλές σέντρες του οποίου όμως δεν έβρισκαν αποδέκτη.

Ο Λιρόι Σανέ, αρνητικός πρωταγωνιστής των προηγούμενων ημερών εξαιτίας του επεισοδίου με τον Σαντιό Μανέ, έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από μπαλιά του Κανσέλο στον χώρο, απέτυχε να νικήσει τον Έντερσον, με το σουτ του να είναι υπερβολικά διαγώνιο.

Ο Νταγιό Ουπαμεκανό, μοιραίος στο πρώτο ματς, είδε κόκκινη κάρτα στο 18’, την οποία όμως ορθά πήρε πίσω ο Κλεμάν Τουρπάν, όταν αποδείχθηκε ότι η φάση έπρεπε να είχε σταματήσει νωρίτερα, εξαιτίας οφσάιντ του Χάαλαντ.

Φάουλ του Σανέ και δύσκολη απόκρουση του Έντερσον, σουτ άουτ του Λέον Γκορέτσκα και πρώτη ένδειξη… ζωής της υπερβολικά παθητικής (για το στιλ της) Σίτι με σέντρα – σουτ του Νέιθαν Ακέ, στην οποία δεν έφτασε για λίγο ο Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός, καθοριστικός στο πρώτο παιχνίδι, έχασε μοναδική ευκαιρία για να βάλει την σφραγίδα του και στο δεύτερο, όταν έστειλε στα… σύννεφα πέναλτι που υποδείχθηκε για χέρι, ποιου άλλου, του Ουπαμεκανό (34’).

Το χαμένο πέναλτι του Χάαλαντ, το πρώτο ύστερα από 16 σερί εύστοχα, ήταν φιλί ζωής για την Μπάγερν, η οποία ανέβασε και πάλι ρυθμούς για να φτάσει σε ένα γκολ πριν από την ανάπαυλα, κάτι που όμως δεν κατάφερε, παρά τις προσπάθειες του Κομάν (σουτ που σταμάτησε πάνω στον Έντερσον) και του Σουπό Μοτίνγκ (τακουνάκι που σταμάτησε πάνω στην άμυνα των Πολιτών).

Τρίτη και… φαρμακερή του Χάαλαντ

Η Μπάγερν ξεκίνησε πιέζοντας το δεύτερο μέρος, αφήνοντας όμως κενούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκε εντέλει ο Χάαλαντ. Μετά το χαμένο πέναλτι, ο Νορβηγός έχασε μια μοναδική ευκαιρία στο 55’, πλασάροντας αδύναμα εντελώς μόνος του προ του Γιάν Σόμερ.

Και, δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από διαγώνιο σουτ του Κομάν που έβγαλε δύσκολα ο Έντερσον, η Σίτι βγήκε ιδανικά στην αντεπίθεση με βαθιά μπαλιά από την άμυνα, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ συνεργάστηκαν, ο Ουπαμεκανό γλίστρησε (!) όταν κινήθηκε προς τον Σκανδιναβό (θα βλέπει εφιάλτες ο Γάλλος…), ο οποίος μόνος του και πάλι προ του Σόμερ δεν συγχώρεσε για το 0-1.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1hksjcjrlp&playlistId=v-cs10l0z45qs1

Με αυτό το γκολ, ο Χάαλαντ έφτασε τα δώδεκα στη φετινή διοργάνωση (σε οκτώ παιχνίδια…) και έγινε ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα στα 35 (σε μόλις 27 ματς!), ξεπερνώντας Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ (σε 42) και, κυρίως, το αντίπαλο δέος του, Κιλιάν Μπαπέ (σε 54).

Χαιρετισμός… Σανέ – Μανέ

Η τελειωμένη υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει πλέον και τυπικά, με τον Τούχελ να ρίχνει στο γήπεδο Ντέιβις και Μανέ, με τον δεύτερο να αντικαθιστά το… θύμα του (Σανέ), με τον οποίο αντάλλαξε χαιρετισμό κατά την αλλαγή.

Ένα σουτ του Σουπό Μοτίνγκ που μπλόκαρε εύκολα ο Έντερσον ήταν η… απάντηση της Μπάγερν στο γκολ του Χάαλαντ, με τον προπονητή της να συνεχίζει τις αλλαγές, με την είσοδο των Τόμας Μίλερ και Ματίς Τελ, αντί του Τζαμάλ Μουσιάλα (η μεγάλη απογοήτευση του ζευγαριού) και Σουπό Μοτίνγκ.

Ο 18χρονος Γάλλος θεώρησε ότι σκόραρε στο 75’, όταν έσπρωξε την μπάλα από κοντά σε ασταθή απόκρουση του Έντερσον σε διαγώνιο σουτ (ξανά) του Κομάν, ο οποίος όμως είχε ξεκινήσει την φάση από θέση οφσάιντ.

Πέναλτι της… τιμής ο Κίμιχ και αποβολή του Τούχελ

Ένα πέναλτι – καραμπόλα του Μανουέλ Ακάντζι, με την μπάλα να χτυπάει στο πόδι και μετά στο χέρι του, έδωσε την ευκαιρία στον Γιόσουα Κίμιχ να σημειώσει από την άσπρη βούλα το γκολ της τιμής για την Μπάγερν στο… ζευγάρι, ώστε τουλάχιστον να αποτραπεί η εντός έδρας ήττα (83’)

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τούχελ αποβλήθηκε ορθά με δεύτερη κίτρινη κάρτα για την (δικαιολογημένη επίσης) έξαλλη διαμαρτυρία του για το… κεφαλοκλείδωμα του Αϊμερίκ Λαπόρτ στον Κομάν, το οποίο τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Σόμερ – Παβάρ (77’ Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ζοάο Κανσέλο (64’ Ντέιβις) – Κίμιχ, Γκορέτσκα – Σανέ (64’ Μανέ), Μουσιάλα (72’ Μίλερ), Κομάν – Σουπό Μοτίνγκ (71’ Τελ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον – Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ (66’ Λαπόρτ) – Στόουνς, Ρόδρι – Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88’ Γουόκερ), Γκιντογκάν, Γκρίλις – Χάαλαντ (84’ Άλβαρες).