17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Champions League: Ιταλικός «εμφύλιος» στα ημιτελικά μετά από 20 χρόνια!(Ίντερ-Μίλαν)

Champions League: Ιταλικός «εμφύλιος» στα ημιτελικά μετά από 20 χρόνια!(Ίντερ-Μίλαν)

By on 20 Απριλίου, 2023 0 4857 Views

Οι Ιταλοί ξανάρχονται! Ίντερ και Μίλαν θα συντελέσουν ξανά ζευγάρι ημιτελικού στο Champions League μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, τη στιγμή που η Serie A θα έχει εκπρόσωπο σε τελικό για πρώτη φορά από το 2017.

Πέρασαν είκοσι ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε δυο ιταλικές ομάδες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα ημιτελικά του Champions League. Πρέπει να ξεφυλλίσουμε το ημερολόγιο πίσω στη σεζόν 2002/2003, όποτε Ίντερ και Μίλαν βρέθηκαν αντιμέτωπες με στόχο μια θέση για τον μεγάλο τελικό.

Και δυο δεκαετίες αργότερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά! Οι δυο ομάδες του Μιλάνου άλλωστε έκαναν το καθήκον τους απέναντι σε Νάπολι και Μπενφίκα για να δώσουν νέα πνοή στο ιταλικό ποδόσφαιρο, το οποίο εδώ και χρόνια είχε ξεπέσει σε εποχές σκληρής ανυποληψίας.

https://youtu.be/1SjY56OOwzg

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως από εκείνον τον ημιτελικό και ύστερα δεν είχαμε δει ποτέ ξανά δυο ιταλικές ομάδες στις τέσσερις κορυφαίες του θεσμού. Ο καιρός ωστόσο αλλάζει, όπως και οι δυναμικές των μονομάχων.

Και με δεδομένο πως Ίντερ και Μίλαν θα συμπέσουν στα ημιτελικά, τότε είναι γεγονός πως οι Ιταλοί θα έχουν εκπροσώπηση σε τελικό Champions League για πρώτη φορά έπειτα από το 2017 και τη «μάχη» Γιουβέντους – Ρεάλ.

Μόνο που αυτή τη φορά θα εύχονται για διαφορετική κατάληξη, μιας και τότε το σύνολο του Ζιντάν είχε ισοπεδώσει τη Γηραιά Κυρία με 4-1 για να σηκώσει για δεύτερη σερί φορά τη βαρύτιμη κούπα.